Δυνατή «γαλανόλευκη» πρεμιέρα!

Gazzetta team
Δυνατή «γαλανόλευκη» πρεμιέρα!

bet365

Το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου κάνει επίσημη πρεμιέρα το Σάββατο (28/7) στα γήπεδα της βρετανικής πρωτεύουσας και μαζί Έλληνες αθλητές που βάζουν υποψηφιότητα για ένα μετάλλιο!

Κολύμβηση, ποδηλασία, ενόργανη γυμναστική, κωπηλασία και μπιτς βόλεϊ και ποδηλασία είναι τα αθλήματα που θα μας εκπροσωπήσουν οι πρωταθλητές μας στην πρώτη ημέρα διεξαγωγής του μεγάλου αθλητικού ραντεβού, με τον Γιάννη Ταμουρίδη να κάνει την αρχή.

Ο Πρωταθλητής της ποδηλασίας ανοίγει το… χορό των ελληνικών συμμετοχών στις 12μ.μ σε ώρα Ελλάδας, μετέχοντας στον αγώνα αντοχής της ποδηλασίας δρόμου, ανάμεσα στα μεγαθήρια του αγωνίσματος.

Την ίδια ώρα θα αρχίσουν και τα προκριματικά της κολύμβησης, με τέσσερις συνολικά Έλληνες να «πέφτουν» στην πισίνα. Στην επιστροφή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2004, ο Γιάννης Δρυμωνάκος θα αγωνιστεί στα 400μ. μικτή ατομική, δίπλα στους Φελπς και Λόχτε, με στόχο την πρόκριση στον βραδινό (22:09) τελικό. Ο 28χρονος πρωταθλητής μας έχει την 18η επίδοση μεταξύ των αγωνιζομένων και θα χρειαστεί να κατεβάσει αρκετά το 4:14.41 που σημείωσε τον περασμένο Μάιο, στο Ευρωπαϊκό του Ντέμπρετσεν, για να πλασαριστεί στην οκτάδα. Ο Δρυμωνάκος θα αγωνιστεί στην τέταρτη σειρά και θα κολυμπήσει στην έβδομη διαδρομή.

Στα 100μ πεταλούδα γυναικών η Κρίστελ Βουρνά θα μετάσχει στην 4η σειρά (7η διαδρομή), έχοντας με 58.39 το 18ο χρόνο ανάμεσα σε 42 αθλήτριες. Η 20χρονη κολυμβήτρια θέλει να κάνει την υπέρβαση, με την πρόκριση στο βραδινό (21:40) ημιτελικό.

Στις 2 μ.μ. παίρνει σειρά ο Παναγιώτης Σαμιλίδης, ο οποίος θα αγωνιστεί στην 3η προκριματική σειρά των 100μ. πρόσθιο, όπου με 1:01.10 έχει συνολικά την 28η επίδοση. Ντεμπούτο στο θεσμό για τον 19χρονο πρωταθλητή του ΑΝΟ Αργυρούπολης, ο οποίος θέλει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του, ξεπερνώντας το όποιο άγχος, εν όψει και της συμμετοχής του στα 200μ. πρόσθιο, όπου οι πιθανότητες διάκρισης είναι αισθητά πιο αυξημένες.

Το πρωινό πρόγραμμα της κολύμβησης ολοκληρώνεται με τα 4Χ100μ. ελεύθερο γυναικών, τη μοναδική «σκυταλοδρομία» με ελληνική συμμετοχή. Οι Νόρα Δράκου, Θεοδώρα Γιαρένη, Νέρι Νιαγκουάρα και Κρίστελ Βουρνά (αναπληρωματική είναι η Μάρθα Μάτσα) μετέχουν στη 2η σειρά (6η διαδρομή) και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό, ενδεχομένως για ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ, όμως η πρόκριση στον βραδινό (22:40) τελικό λογικά είναι εκτός των δυνατοτήτων τους.

Άσος στο μανίκι το κουπί!

Η κωπηλασία είναι το δυνατό «χαρτί» της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο, με τέσσερα ελληνικά πληρώματα να διεκδικούν με αξιώσεις την άνοδό τους στο βάθρο των νικητών. Η αρχή θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Ιτον Ντόρνεϊ, λίγο έξω από το Λονδίνο με τα αδέλφια Νίκο και Απόστολο Γκουντούλα, να μετέχουν (14:20) στην τρίτη προκριματική σειρά της δικώπου. Αντίπαλοι του «γαλανόλευκου» διδύμου θα είναι τα πληρώματα της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Μεγάλης Βρετανίας, με τους τρεις πρώτους να προκρίνονται στους ημιτελικούς της Τετάρτης (1/8), ενώ η τέταρτη θέση οδηγεί στα ρεπεσάζ της Δευτέρας (30/7).

Στη μάχη Μάρας-Τσολακίδης

Ελπίδες για διάκριση έχουμε και στην ενόργανη, με πρώτο υποψήφιο τον πέντε φορές πρωταθλητή Ευρώπης στο μονόζυγο Βλάση Μάρα, ο οποίος θα αγωνιστεί στις 17.30 μαζί με τον Βασίλη Τσολακίδη (δίζυγο) στα προκριματικά. Στο δεύτερο από τα τρία συνολικά γκρουπ θα μετάσχουν οι δύο αθλητές μας, οι οποίοι θα εκτελέσουν το πρόγραμμά τους με υψηλό συντελεστή δυσκολίας ελπίζοντας σε μια καλή βαθμολογία που θα τους δώσει το εισιτήριο για τον τελικό της 7ης Αυγούστου.

Φινάλε στην άμμο

Οι ελληνικές συμμετοχές της πρεμιέρας ολοκληρώνονται αργά το βράδυ (23:00), με τον παρθενικό αγώνα της Βίκυς Αρβανίτη και της Μαρίας Τσιαρτσιάνη, ως ομάδα, στο τουρνουά του μπιτς βόλεϊ. Το «γαλανόλευκο» δίδυμο θα αντιμετωπίσει τις Κουν/Ζούμκερ από την Ελβετία, στο ξεκίνημα των ομίλων, και με νίκη θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα