«Η Βούλα δεν ξέρει τι θα πει ρατσισμός!»

«Η Βούλα δεν ξέρει τι θα πει ρατσισμός!»

bet365

Ο προπονητής της Βούλας Παπαχρήστου, Γιώργος Πομάσκι, σχολιάζει στο gazzetta.gr τον αποκλεισμό της πρωταθλήτριας του τριπλούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και χαρακτηρίζει το ρατσιστικό σχόλιό της, ως παιδικό λάθος!

Μία ανάρτηση στο twitter που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, “συγκίνησε” όλα τα πολιτικά κόμματα, λόγω της ρατσιστικής της απόχρωσης και τελικά προκάλεσε τον αποκλεισμό της 23χρονης Ελληνίδας αθλήτριας από το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη! Ο λόγος για την Βούλα Παπαχρήστου, η οποία “ανέβασε” το πρωί ένα σχόλιο με ρατσιστική αναφορά (“Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!”) και το απόγευμα, μετά από απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, έμαθε ότι αποβάλλεται από τους Ολυμπιακούς και από απόφαση του ΣΕΓΑΣ, παραπέμπεται στην πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας.

Μετά τον σάλο και την αναστάτωση που προκλήθηκε, η πρωταθλήτρια του τριπλούν, “διέγραψε” το σχόλιο και με ανακοίνωση που “ανέβασε” στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook και twitter) στις οποίες διατηρεί προφίλ, ζήτησε δημόσια συγνώμη προσθέτοντας ότι “διάβασε κάπου το συγκεκριμένο σχόλιο και απλά το μετέφερε στο λογαριασμό της. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον προπονητή της, Γιώργο Πομάσκι, ο οποίος δεν αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα που που προέκυψε και στοίχισε στην αθλήτρια του την συμμετοχή στην μεγαλύτερη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού.

«Είναι ένα παιδί που έκανε ένα λάθος! Σέβομαι απόλυτα την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να την αποκλείσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, απλά θα ήθελα να μάθει ο κόσμος ότι η Βούλα δεν ξέρει ούτε καν τι σημαίνει ρατσισμός και δεν έχει σχέση με αυτή την έννοια! Πιστέψτε με, ξέρω καλά τι σημαίνει ρατσισμός γιατί κατάγομαι από τη Βουλγαρία καθώς επίσης γνωρίζω ακόμη καλύτερα την αθλήτρια μου. Ας μην δώσουμε άλλη συνέχεια στο θέμα... Πρόκειται για ένα παιδικό λάθος!», σχολίασε ο Ελληνοβούλγαρος προπονητής της 23χρονης αθλήτριας.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα