Η συνταγή, το τρικ και ο ήρωας!

Μιχάλης Τσαμπάς
Η συνταγή, το τρικ και ο ήρωας!

bet365

Ο αρχισυντάκτης του gazzetta.gr Μιχάλης Τσαμπάς, γράφει για την επιτυχή πρόβλεψη της κλήρωσης, για την όμορφη ιστορία του Κάρολ, το τρικ του Βαλβέρδε και τον ΠΑΟΚ που πέρασε... κάτω από τον πήχη!

Όταν είχε γίνει η κλήρωση της φάσης των «32» του Europa League η πλειοψηφία είχε πει πως «ο Ολυμπιακός περνάει, ο ΠΑΟΚ θα αποκλειστεί». Στο τελικό... ταμείο αυτό έγινε.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος με δύο νίκες κόντρα στην Ρούμπιν κάνουν όνειρα για ψηλότερα, ενώ ο «δικέφαλος του Βορρά» θα επικεντρωθεί πλέον μόνο στο πρωτάθλημα. Κόντρα στην Ουντινέζε εξ αρχής οι πιθανότητες πρόκρισης ήταν λιγοστές.

Όμως με την εμφάνιση στο Φρίουλι, αλλά πολύ περισσότερο με το αποτέλεσμα εκείνο, στον ΠΑΟΚ... ανέβασαν από μόνοι τους τον πήχη. Δικαιολογημένα λοιπόν όσοι βρέθηκαν στην Τούμπα είχαν περισσότερες απαιτήσεις από μια ομάδα που παραδόθηκε σχεδόν... αμαχητί! Μέσα σε ένα τέταρτο οι Ιταλοί είχαν «κλειδώσει» την πρόκριση από έναν ΠΑΟΚ που αφενός δεν του... πήγε το ματς και αφετέρου παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Ο θριαμβευτής της ευρωπαϊκής βραδιάς είναι ο Ολυμπιακός που σε ένα ακόμη «ντέρμπι» βάδιζε με την συνταγή των άλλων δύο που είχε δώσει στο πρωτάθλημα. Σε Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ και σε Καραϊσκάκη με αντίπαλο την ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι» χτύπησαν νωρίς και στην συνέχεια απλά είχαν την πολυτέλεια να διαχειριστούν το 1-0 έχοντας κι ως... κάβα το «διπλό» της Μόσχας!

Όσοι τόνιζαν ότι η Ρουμπίν είναι πιο επικίνδυνη στα εκτός έδρας ματς δικαιώθηκαν αφού οι Ρώσοι στο Φάληρο βρήκαν περισσότερες «καθαρές ευκαιρίες» από όσες στο πρώτο παιχνίδι. Όμως όταν χρειάστηκε ο Κάρολ (ξανα)φώναξε παρών και έτσι δεν άφησε καν την ομάδα από το Καζάν να βάλει στο μυαλό της ότι μπορεί να ξαναμπεί στην... μάχη, να κάνει την ανατροπή και να περάσει στην επόμενη φάση.

Οι «ερυθρόλευκοι» ονειρεύονται... Βουκουρέστι, αν και με τόσο «βαριά χαρτιά» στο Europa League καλό είναι να είμαστε ρεαλιστές! Από την άλλη όμως τα όνειρα σε εποχές Τρόικας και ΔΝΤ παραμένουν... δωρεάν.

Κι αν το Βουκουρέστι ίσως είναι... μακρινός προορισμός, προς το παρόν η «8άδα» δεν είναι όνειρο απατηλό, αφού η Μέταλιστ ο επόμενος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό στην φάση των «16» μόνο φόβητρο δεν αποτελεί! Ως όνομα τουλάχιστον, γιατί και στα 2 παιχνίδια με την Σάλτσμπουργκ οι Ουκρανοί έδειξαν πως μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα είναι για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους παίκτες του.

ΥΓ. Εκ του αποτελέσματος ο Βαλβέρδε δικαιώθηκε με τον χειρισμό του μετά τον τραυματισμό του Κάρολ, όταν πέρασε στο γήπεδο Μακούν και Μοντέστο... χτίζοντας τείχος γύρω από την εστία αφού οι Ρώσοι δεν έκαναν φάση.

Το ρίσκο όμως να μην προχωρήσει σε αλλαγή και να παίξει για 20 λεπτά με τραυματία τερματοφύλακα (έστω κι αν στον πάγκο ήταν ο αμούστακος και άπειρος Μπάμποβιτς) ήταν μεγάλο και αν το... πλήρωνε, η κουβέντα θα ήταν διαφορετική τώρα. Αλλά τα «αν» δεν γράφουν ιστορία. Μόνο τα γεγονότα.

Και τα γεγονότα έκαναν «μάγκα» τον Ισπανό που προτίμησε ένα... τρυκ από μια αλλαγή θέσης. Παράλληλα όμως όλη αυτή η εξέλιξη έκανε και ήρωα στα μάτια των φίλων του Ολυμπιακού τον Ρόι Κάρολ, ενώ για άλλη μια φορά μαζί με αυτό που έγινε στο πρώτο παιχνίδι γράφτηκε μια όμορφη ιστορία που μόνο ο αθλητισμός... παράγει!

 

Τελευταία Νέα