Παραιτήθηκε ο Οικονομικών της Κύπρου, Μ. Σαρρής

Gazzetta team
Παραιτήθηκε ο Οικονομικών της Κύπρου, Μ. Σαρρής
Παραιτήθηκε πριν από λίγο ο Υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μιχάλης Σαρρής. Την παραίτηση έκανε δεκτή ο κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης.

«Ανέλαβα το Υπουργείο Οικονομικών με στόχο να βοηθήσω τη συμφωνία της Κύπρου με την Τρόικα για το μνημόνιο, κάτι που έγινε κατορθωτό», επεσήμανε ο κ. Σαρρής σε δηλώσεις του. Ο λόγος της παραίτησής του, είπε είναι η διευκόλυνση του έργου της Ερευνητικής Επιτροπής η οποία ορκίστηκε σήμερα.

«Επειδή σήμερα αρχίζει η θητεία της ερευνητικής επιτροπής, η ερευνα της οποίας περιλαμβάνει και το χρονικό περιθώριο στο οποίο διετέλεσα Πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας, υποβάλλω παραίτηση προκειμένου να διευκολύνω το έργο της Επιτροπής».

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Κυβέρνηση προχωρά άμεσα σε ανασχηματισμό με μέλημα την αντικατάσταση του Μιχάλη Σαρρή. Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, επικρατέστερος αντικαταστάτης του κ. Σαρρή, είναι ο Υπουργός Εργασίας, Χάρης Γεωργιάδης. Πρώτη στη λίστα του προέδρου για να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας είναι η κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου.

Πηγή: newpost.gr