Δέκα πράγματα που μάθαμε από την έκτη αγωνιστική

Θάνος Σαρρής
Δέκα πράγματα που μάθαμε από την έκτη αγωνιστική

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την πέμπτη αγωνιστική της φετινής Σούπερ Λιγκ.

Τον Φορτούνη να το παίρνει πάνω του

Ήταν δεδομένο πως κάποια στιγμή ο Φορτούνης θα φορμαριζοταν, θα έβρισκε τον καλό του εαυτό. «Συμβαίνει σε όλους, έτσι έγινε και σε εμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το ματς με την ΑΕΚ ο διεθνής μέσος. Η συγκυρία του ντέρμπι ήταν ιδανική για τον «Φορτού», προκειμένου να δώσει απαντήσεις και να θυμίσει ξανά τον ποδοσφαιριστή που πέρυσι αναδείχθηκε MVP του πρωταθλήματος. Μπήκε στο γήπεδο απόλυτα αποφασισμένος, απελευθερώθηκε από την ύπαρξη στην 11άδα του Μάρτινς, βρήκε τους χώρους με το τρικ του Μπέντο με τον Ελιονούσι και ήταν καταλυτικός. Ένα από τα μεγάλα κέρδη του Ολυμπιακού από το ντέρμπι ήταν η παρουσία του και η ψυχολογία που παίρνει για τη συνέχεια.

Ο Ρέις έδειξε ότι αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική

Ο Νούνο Ρέις δεν είχε αγωνιστεί ξανά στο πρωτάθλημα. Κλήθηκε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης να καλύψει τη θέση του δεξιού μπακ, μετά τον τραυματισμό του Κουλιμπαλι και τα πήγε μια χαρά. Ήταν σταθερός, συγκεντρωμένος και το γεγονός ότι μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως κεντρικός αμυντικός, όσο και ως αμυντικός μέσος τον καθιστά ως μια επαρκή εναλλακτική στους «πράσινους», οι οποίοι έχουν μια γεμάτη χρονιά με Ευρώπη, Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο Παναθηναϊκός αλλάζει με τον Χουλτ

Η χρησιμοποίηση του Χουλτ στα αριστερά αλλάζει την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού. Στο Αγρίνιο είδαμε τον Κουλιμπαλί στη θέση του, με τον Μέστο δεξιά και ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά προβλέψιμος στον τρόπο που βάζει τα μπακ του στην ανάπτυξη. Ο Σουηδός του δίνει διαφορετική διάσταση. Ταχύτητα και ουσία με τις προωθήσεις του, συνεχή κίνηση, ενώ με τον Αστέρα ήταν και εκείνος που κέρδισε το πέναλτι για το τρίτο γκολ με την επέλασή του.

Θα δούμε περισσότερα στο μέλλον από τον Λεντέσμα

Η αναφορά δεν είναι για τον Λεντέσμα του Παναθηναϊκού, ο οποίος αποτελεί σταθερή αξία, αλλά για τον Εμανουέλ Λεντέσμα του Παναιτωλικού. Ο Αργεντινός έμεινε τελευταία στιγμή εκτός της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό και στο ματς με τον Πλατανιά πέρασε αλλαγή στο 58', δείχνοντας καλά στοιχεία και ότι μετά τη διακοπή θα μας απασχολήσει περισσότερο.

Τον Μπέντο να αιφνιδιάζει τον Κετσπάγια

Ο Πορτογάλος προπονητής είχε δοκιμάσει πλάνο με Μάριν και Φορτούνη στην 11άδα, ωστόσο άφησε εκτός τον Γερμανό, έβαλε τον Μάρτινς που ήταν καταλυτικός και χρησιμοποίησε τον Ελιονούσι στο «φτερό». Η κίνηση του τελευταίο προς τον άξονα και του Ιντέγε προς το πλάι στα ξεκινήματα των επιθέσεων δημιούργησε μια κατάσταση για την οποία η ΑΕΚ δεν ήταν προετοιμασμένη και μέχρι να βρει τρόπο να απαντήσει, βρισκόταν ήδη πίσω στο σκορ με 1-0. Ο Κετσπάγια δεν βρήκε ποτέ στη διάρκεια του ματς τις απαντήσεις.

Η μαχητική διάθεση δεν αρκεί για την παραμονή

Στα ματς με ΑΕΛ και ΑΕΚ, ο Ηρακλής των πολλών προβλημάτων είχε δείξει ένα άκρως μαχητικό πρόσωπο, μια διάθεση να πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του. Δεν αρκεί όμως, όπως φάνηκε στο ματς με τον Πανιώνιο και στα όσα ακολούθησαν. Οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται ξανά σε δεινή κατάσταση, η αισιοδοξία μοιάζει να έχει αφήσει τη θέση της στην απογοήτευση, ενώ τα επεισόδια που έγιναν με τους οπαδούς και την προσωπική φρουρά των διοικούντων κάνει την κρίση ακόμα βαθύτερη.

Ο ΠΑΟΚ πετάει πολύτιμους βαθμούς

Υποτίμησε τη Βέροια ο ΠΑΟΚ; Ίσως όχι θεωρητικά, κρίνοντας όμως από το rotation του Ίβιτς υπήρχε μια αίσθηση ότι το έργο του θα είναι ευκολότερο. Ο δικέφαλος άφησε ξανά πολύτιμους πόντους με ομάδες που οφείλει να νικά σε μια πορεία για πρωταθλητισμό, χάνοντας την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία της ήττας του Ολυμπιακού από την ΑΕΛ και τις σερί απώλειες της ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ πετάει βαθμούς, τους οποίους στην πορεία της σεζόν θα αναζητά εναγωνίως.

Παράσχος και Μαντζουράκης θα βάλουν δύσκολα σε πολλές ομάδες

Ο μεν Παναιτωλικός έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, μετρώντας τρία σερί ματς χωρίς να δεχθεί γκολ. Ο δε Πλατανιάς πηγαίνει στη διακοπή αήττητος, έχοντας συγκεντρώσει 8 βαθμούς. Παράσχος και Μαντζουράκης επιδόθηκαν σε παρτίδα τακτικής και το μεταξύ τους 0-0 είναι άκρως λογικό. Με σκληρά μαρκαρίσματα στο κέντρο και κλειστούς τους χώρους στην άμυνα, αμφότεροι έδειξαν ότι φέτος θα δημιουργήσουν προβλήματα στη δημιουργία σε αρκετές ομάδες.

Ο Πανιώνιος θα δυσκολευτεί να κρατήσει τον Ανσαριφάντ

Μία ακόμα παράσταση από τους δύο Ιρανούς του Πανιωνίου. Ο παλιότερος από τους δύο, ο Καρίμ Ανσαριφάντ, βρήκε δίχτυα και η εμφάνισή του ήταν κομβική στο πέρασμα από το Καυτανζόγλειο. Το συμβόλαιο του Ιρανού λήγει το καλοκαίρι και όσο συνεχίζει τις εμφανίσεις αυτές, το έργο των διοικούντων τους «κυανέρυθρους» να τον κρατήσουν γίνεται δυσκολότερο, αν και φέρονται αποφασισμένοι να κάνουν υπέρβαση.

Το επιθετικό πρόβλημα της Ξάνθης μοιάζει άλυτο

Μόλις ένα γκολ το στο Πρωτάθλημα έχει σημειώσει η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε αναζήτηση νίκης μετά και το 0-0 με τον Ατρόμητο. Ενώ σε ματς ειδικών συνθηκών, όπως για παράδειγμα αυτό με τον ΠΑΟΚ, έχει τον τρόπο να καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου, υστερεί σημαντικά στη δημιουργία ευκαιριών, κάτι που έδειξε και στο τελευταίο της ματς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα