Το πρότυπο Καμπιάσο και το επιθετικό... αδιέξοδο! (pics & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Το πρότυπο Καμπιάσο και το επιθετικό... αδιέξοδο! (pics & vids)

bet365

Το Gazzetta Match Review διαπιστώνει το πόσο ξεχωρίζει στον Ολυμπιακό και πάλι ο Εστέμπαν Καμπιάσο και επιχειρεί να δώσει εξήγηση για την πτώση των τελικών προσπαθειών των Πειραιωτών ανά ματς αλλά και τις στατικές φάσεις.

Στα 36 του χρόνια ο Καμπιάσο βρέθηκε και με τα δύο πόδια εκτός Ρέντη. Παρόλα αυτά ο Αργεντίνος άσος είχε τόσο πάθος και δίψα για ποδόσφαιρο που δέχθηκε κατακόρυφη μείωση ετήσιων αποδοχών για να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

Ο Εστέμπαν Καμπιάσο συνεχίζει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε συμπαίκτη του αλλά και για τους αντιπάλους. Ένας... δάσκαλος και προπονητής μέσα στο γήπεδο. Που στο 4-4-2 στο ΑΕΛ - Ολυμπιακός αν και ήταν σαν 2ο αμυντικό χαφ προσπάθησε να παίξει σε ρόλο κλασικού δημιουργού. Ξεχώρισε και πάλι σαν την μύγα μες στο γάλα.

Και ήδη έχει καταγράψει 6 αγώνες και 526 αγωνιστικά λεπτά και 1 γκολ στο Europa. Στον αγώνα στη Λάρισα - που ήταν το τρίτο χειρότερο φετινό παιχνίδι των Πειραιωτών μετά τους αγώνες με την Χαποέλ Μπερ Σεβά - ήταν ουσιαστικά ο μόνος που... πάλευε και επιχειρούσε να δημιουργήσει... ρήγματα και κινδύνους στην αντίπαλη εστία και ο μόνος που διακρίθηκε μαζί με τον Στέφανο Καπίνο.

Την αξία του Καμπιάσο όμως δεν την καταλαβαίνει κανείς μόνο με την ποιότητά του και την αξία του στο γήπεδο. Την αντιλαμβάνεται και από τον τρόπο που καθοδηγεί τους άλλους παίκτες, από το πως τους μιλάει ακόμα και στις προπονήσεις και τους αγώνες και το πόσο πολύ ζει και παθιάζεται για το ποδόσφαιρο. Να είσαι ένας παίκτης του βεληνεκούς του Εστέμπαν Καμπιάσο και να έχεις τέτοια ιστορία πίσω σου και όμως να διαπρέπεις στον Ολυμπιακό των τόσο ποιοτικών ποδοσφαιριστών και να δείχνεις τον... δρόμο σε όλους. Δυστυχώς στο ΑΕΛ - Ολυμπιακός δεν αρκούσε ένας Καμπιάσο για να έρθει νικηφόρο αποτέλεσμα.

ΑΠΟ ΤΙΣ 17 ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΤΙΣ 9!

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές σε όλους πως το 4-4-2 του Μπέντο στη Λάρισα και με την απουσία βασικού οργανωτή δεν απέδωσε. Ακόμα είναι φανερό πως το rotation συνεχίζεται από την πρεμιέρα και μετά.

Στην πρώτη αγωνιστική ο Πορτογάλος παρέταξε την ομάδα με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Ντε Λα Μπέγια, Μποτία, Ντα Κόστα και Φιγκέιρας. Μιλιβόγιεβιτς και Καμπιάσο ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι με τις περισσότερες ανασταλτικές ευθύνες και μπροστά τους βρίσκονταν ο Μάριν σε ρόλο δημιουργού. Στα άκρα υπήρχαν οι Σεμπά και Ελιουνούσι και στην κορυφή της επίθεσης ο Καρντόσο.

Αυτή η ομάδα λοιπόν κυρίως χάρις στον Μάριν έβγαλε 17 τελικές έναντι μόλις 2 της Βέροιας και έβαλε 6 γκολ έναντι 1 του συλλόγου της Ημαθίας! Ο Μάριν βέβαια είχε σημαντικές βοήθειες και από Ελιουνιούσι και ακόμα και από Μιλιβόγιεβιτς και Σεμπά στο ματς αυτό.

Στο αρχικό σχήμα στο Ηρακλής - Ολυμπιακός όπου η ομάδα του Μπέντο βρέθηκε πίσω στο σκορ, πέρα από τον Ντε Λα Μπέγια στην ενδεκάδα υπήρχαν και οι Καπίνο, Μποτία, Βιάνα (έκανε το ντεμπούτο του με την ομάδα ο νεαρός Βραζιλιάνος αμυντικός), Φιγκέιρας, Μιλιβόγιεβιτς, Μάρτινς, Τσόρι, Σεμπά, Πάρντο και Καρντόσο. Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Ελιουνούσι πήρε τη θέση του Πάρντο και στο 73’ ο Ιντέγιε του Τσόρι. Σε αυτό το ματς την διαφορά την κάνει ξανά δημιουργικός παίκτης. Πέραν του Τσόρι είναι ο Μάρτινς που έχει την ασίστ στο γκολ του Ιντέγιε για το 2-1. Σύνολο τελικών; 12 με τον Γηραιό να έχει 8.

Περνάμε και στο... καταστροφικό ματς στη Λάρισα. Αλλαγή συστήματος και 4-4-2 δίχως κλασικό οργανωτή.

Ο Ολυμπιακός ήταν με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Τσιμίκα, Ντα Κόστα, Βιάνα και Φιγκέιρας. Καμπιάσο και Μιλιβόγιεβιτς ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ και στα άκρα βρέθηκαν οι Σεμπά και Ελιουνούσι. Στην επίθεση ο Πάουλο Μπέντο, επέλεξε δίδυμο τους Ιντέγιε και Καρντόσο. Στη συνέχεια ο Πασιένσια έκανε το ντεμπούτο του παίρνοντας τη θέση του Καρντόσο για να ακολουθήσουν άλλες δύο αλλαγές. Ο Φορτούνης πήρε τη θέση του Τσιμίκα με συνέπεια να αγωνιστεί ως αριστερός μπακ ο Σεμπά και πλάγιος επιθετικός ο Φορτούνης και ο Μάρτινς του Καμπιάσο. Ο τρόπος που έστησε την ομάδα ο Μπέντο και τα πρόσωπα είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην είναι δημιουργικός και παραγωγικός και να κάνει τον μικρότερο αριθμό τελικών για φέτος.

Η ΑΕΛ είχε 12 και ο Ολυμπιακός 9... Στο ματς του θεσσαλικού κάμπου φάνηκε ξανά και κάτι άλλο. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να έχει θέμα με ομάδες που παίζουν είτε το 3-5-2 με έξτρα αμυντικές βοήθειες είτε το 3-4-3. Δεν βρίσκει τόσο εύκολα διαδρόμους και δημιουργικές και επιθετικές λύσεις.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ

Παράλληλα στον Ολυμπιακό έχει εντοπιστεί και πρόβλημα στις στημένες φάσεις. Δεν μπορεί να βγάλει ευκαιρίες αξιώσεων από τόσα κόρνερ ή και φάουλ.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός δέχεται ή εάν θέλετε... τρώει φάσεις από τα στημένα των αντίπαλων. Στο ματς με την ΑΕΛ δε το 1-0 προήλθε από πλάγιο. Είναι ένα ακόμα θέμα που πρέπει να δουλέψει ο Μπέντο. Τις στατικές φάσεις και το πως να τις αξιοποιεί αλλά και να το προσέχει η ομάδα τα... νώτα της στα στημένα των αντιπάλων.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΕΡΟΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΗΡΑΚΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΟ ΑΕΛ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα