Δέκα πράγματα που μάθαμε από την τέταρτη αγωνιστική

Θάνος Σαρρής
Δέκα πράγματα που μάθαμε από την τέταρτη αγωνιστική

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την τέταρτη (ή αν προτιμάτε δεύτερη) αγωνιστική της φετινής Σούπερ Λιγκ.

Η ΑΕΚ έχει game changers

Στην πρώτη αγωνιστική ήταν ο Ούγκο Αλμέιδα, ο οποίος συστήθηκε στο κοινό της ΑΕΚ με δύο γκολ. Στη Βέροια, ήταν η σειρά του Μπακασέτα. Πέτυχε γκολ, είχε δοκάρι, την ασίστ του δεύτερου τέρματος και γενικά έδειξε με την αγωνιστική του συμπεριφορά ότι αποτελεί ένα ακόμα χαρτί στο χέρι του Κετσπάγια, που μπορεί με την ατομική του απόδοση να αλλάξει τα δεδομένα. Αλμέιδα, Χριστοδουλόπουλος, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ. Η Ένωση έχει πλέον στο ρόστερ της Πρωταθλητές, ποδοσφαιριστές με την ικανότητα και τον χαρακτήρα να διατηρήσουν καθαρό μυαλό στην πίεση και να αλλάξουν τη ροή ενός αγώνα.

Μεταγραφές που «κούμπωσαν» στον κορμό του Πανιωνίου

Η καλή χημεία του Κόρμπου με τον Σιώπη προϋπήρχε. Το ίδιο και η παρουσία του Ρισβάνη στην άμυνα και του Ανσαριφάντ στην επίθεση. Ο Μασούντ, ο Φούντας και ο Μπεν «κούμπωσαν» εξαιρετικά στους υπάρχοντες βασικούς του Πανιωνίου και η εικόνα που βγάζουν στο γήπεδο είναι εξαιρετική. Ο Πανιώνιος παρουσιάζει ένα δεμένο σύνολο, με αγωνιστικά χαρακτηριστικά ικανά να του προσδώσουν αμυντική ασφάλεια και ταχύτητα στην ανάπτυξη και η καλύτερη απόδειξη είναι οι έξι πόντοι με το 5-0 στα γκολ.

Κάτι παραπάνω από ένας φορ

Δεν χρειαζόταν το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα για να γίνει αντιληπτή η ικανότητα του Μάρκους Μπεργκ στη δημιουργία, ωστόσο ήταν ένα ακόμα δείγμα. Ο Σουηδός είναι το πιο κρίσιμο γρανάζι στην επιθετική λειτουργία του «τριφυλλιού», όχι μόνο επειδή βρίσκεται κοντά στο να μπει στο all time top 10 των σκόρερ του συλλόγου, αλλά και για τη δουλειά που κάνει στην ανάπτυξη. Για ένα ακόμα ματς έφτιαξε γκολ για συμπαίκτη του, αυτή τη φορά για τον Λουντ.

Το αγωνιστικό πρόβλημα της ΑΕΛ είναι βαθύτερο

Όταν ένα κακό αποτέλεσμα χρεώνεται αποκλειστικά σε ένα ατομικό λάθος και προκαλεί τόσο μεγάλους τριγμούς στα αποδυτήρια, είναι δεδομένο πως η ομάδα θα το βρει μπροστά της. Η ΑΕΛ ήταν ξανά απογοητευτική, αυτή τη φορά στην έδρα της Κέρκυρας, έχοντας τους περισσότερους δημιουργικούς της ποδοσφαιριστές σε κακή μέρα και χωρίς καθόλου φαντασία στην ανάπτυξη. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έχει μπροστά της έναν αγωνιστικό Γολγοθά, ο οποίος ξεκινά απέναντι στον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική και χρειάζεται άμεσο restart. Ο σιωπηλός Αναστασιάδης και οι αμίλητοι ποδοσφαριστές του μετά το τέλος του ματς αποτυπώνουν την ψυχολογία που επικρατεί στην ομάδα του κάμπου.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται περισσότερο χρόνο

Ο μαχητικός Ηρακλής έβαλε δύσκολα για ένα ημίχρονο στον Ολυμπιακό και οι ερυθρόλευκοι χρειάστηκε να «πατήσουν» στα λάθη του Γηραιού για να κερδίσουν το ματς. Έδειξαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι με τον Μπέντο η δουλειά που γίνεται βελτιώνει τους «ερυθρολεύκους», ωστόσο χρειάζεται περισσότερο χρόνο και ακόμα περισσότερη δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει. Το πρώτο ημίχρονο του Καυτανζογλείου ήταν πραγματικό αδιέξοδο για την ομάδα του Πορτογάλου, που δεν είχε αυτοματισμούς και σωστό επιθετικό πλάνο, παρά την αυξημένη κατοχή της μπάλας.

Τον Παναιτωλικό να νικά στην Αθήνα

Ήταν μια κατάρα που κρατούσε για πάνω από 40 χρόνια. Ο Παναιτωλικός μετρούσε 24 ήττες και επτά ισοπαλίες σε όλες τις αναμετρήσεις του στο Λεκανοπέδιο σε επίπεδο Α' Εθνικής. Ήταν το μεγάλο... άχτι των Αγρινιωτών που ζουν στην Αθήνα, να δουν την ομάδα τους να νικά. Και εκείνη το πέτυχε σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών! Ο Παναιτωλικός ήταν άκρως αποτελεσματικός, με τη «σφιχτή» τακτική και την ικανότητά του στην κόντρα κατάφερε να φύγει νικητής από το Περιστέρι, έσπασε μια αρνητική παράδοση δίχως προηγούμενο και αττενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία

Τον Ηρακλή να αφήνει και πάλι εκτός γηπέδου τα προβλήματα

Αν σκεφτεί κανείς την αβεβαιότητα που ζουν σε καθημερινή βάση οι παίκτες του Ηρακλή, οι οποίοι δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, η αγωνιστική τους συμπεριφορά αξίζει το χειροκρότημα. Μετά τον βαθμό απέναντι στην ΑΕΛ, στάθηκαν γεμάτοι αξιοπρέπεια απέναντι στον Ολυμπιακό, έβγαλαν αυταπάρνηση και πάθος και για ένα ημίχρονο κατάφεραν να στριμώξουν τον πρωταθλητή στον τοίχο.

Τον Ατρόμητο να είναι απολύτως προβλέψιμος

Είχε σίγουρα άγχος και ατυχία στην τελική προσπάθεια. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για την κάκιστη εικόνα του Ατρομήτου. Χωρίς φαντασία, καμία διάθεση δημιουργίας και ρυθμό στην επίθεση ήταν απολύτως προβλέψιμος, εγκλωβίστηκε στην τακτική του Γιάννη Ματζουράκη και πλέον, με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, θα επιδιώξει να αλλάξει την ψυχολογία και να βρει λύση στο σκοράρισμα.

O ΠΑΟΚ ξανά δεν «καθάρισε» νωρίς

Με το σκορ στο 2-0, τον Αστέρα Τρίπολης να παίζει με παίκτη λιγότερο και να αφήνει κενά μετά το 2-1, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη με τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, όπως συνέβη και με τον Παναιτωλικό στην πρεμιέρα. Ο «δικέφαλος» έχει πλουραλισμό στο σκοράρισμα, βάζοντας στη λίστα των σκόρερ του και τον Κουλούρη, ωστόσο χρειάζεται να γίνει πιο ουσιαστικός στην τελική προσπάθεια, κυρίως όταν έχει χτίσει τις βάσεις για την επικράτηση και καταλήγει να παίζει με τη φωτιά.

Ο Πλατανιάς βρήκε και πάλι τη λύση

Έξι πόντους σε δύο ματς για τον Πλατανιά, ο οποίος γεμίζει το σακούλι με κάθε τρόπο. Γράψαμε και στο προηγούμενο Match Review για την «τεχνογνωσία» που έχουν πλέον οι Χανιώτες του Παράσχου σε παιχνίδια με ομάδες από τη μέση και κάτω και το απέδειξαν απέναντι στον Λεβαδειακό, με το γρήγορο 3-0. Παρότι τον ξαναέβαλαν στο παιχνίδι με δικό τους λάθος και... κοψοχολιάστηκαν στο δοκάρι του Μιλιάζες όταν το σκορ ήταν 3-2. Η εικόνα του Πλατανιά ήταν συνολικά καλύτερη και η νίκη το λογικό αποτέλεσμα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα