Μανέ, το κλειδί για τον τίτλο!

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Μανέ, το κλειδί για τον τίτλο!

bet365

Μανέ, το γρανάζι που έλειπε από τη μηχανή του Κλοπ! Το νέο απόκτημα της Λίβερπουλ έκανε την ομάδα του εκρηκτική και οι Κόκκινοι ονειρεύονται!

Η έλευση του γέμισε προσδοκίες τους Κόκκινους και μόλις τέσσερις στροφές το Νο 19 φροντίζει να τους αποζημιώνει! Eκρηκτικός, εντυπωσιακός, ουσιαστικός, αυτό δηλαδή που έλειπε από την περσινή ομάδα του Γίργκεν Κλοπ! Ο Σάντιο Μανέ είναι αποφασισμένος να φοβίζει τις αντίπαλες άμυνες. Αυτό άλλωστε διατυμπανίζει και ο ίδιος «Θα κάνω τα πάντα για να με φοβούνται οι αντίπαλοί μου. Θα είμαι ευτυχής αν συμβεί αυτό. Ετσι, θα είναι πιο εύκολο για μένα». Λίγες καλές παραστάσεις από τον Σενεγαλέζο και ήδη οι κόκκινοι άρχισαν τις συγκρίσεις... Ναι, τολμούν και τονίζουν πως είναι ο νέος Μπαρνς, κάτι πάντως που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ασπαστεί ο ίδιος.

«Είναι μια τρομερή φιλοφρόνηση να με συγκρίνουν με τους θρυλικούς παίκτες, αλλά είμαι ακόμα νέος και πρέπει να μάθω πολλά...». Ο Γερμανός τεχνικός ξέρει καλά πως να διαχειριστεί αυτό το πολύτιμο γρανάζι που έχει στη μηχανή του! Το απόγευμα του Σαββάτου, έπειτα τα απίθανα που είδε από τον Μανέ στο γήπεδο, τον αντικατέστησε στο τέλος για να αποθεωθεί από το Ανφιλντ και η ψυχολογία του να ανέβει στα ουράνια! «Ενιωσα την αγάπη του κόσμου. Με έκαναν να θέλω να δίνω τα πάντα, ώστε να με αποθεώνουν στο τέλος. Ηταν κάτι μοναδικό...».

Sadio Mane στόχος Λίβερπουλ Άρσεναλ 2016/17

Δυο γκολ, μια ασίστ, τρεις ευκαιρίες που ξεκίνησαν από τα πόδια του... Τι άλλο να κάνει για να σοκάρει την περσινή πρωταθλήτρια Λέστερ. Αλλωστε με δυο γκολ και δυο ασίστ είναι ο κορυφαίος από οποιονδήποτε άλλο παίκτη των Κόκκινων μέχρι στιγμής. Ο Σενεγαλέζος εξτρέμ είναι ο ταχύτερος παίκτης της ομάδας (34,67 χλμ/ώρα), ενώ ο εντυπωσιακός Κουτίνιο ακολουθεί με 33,98 χλμ/ώρα. Η δεξιά πτέρυγα της Λίβερπουλ είναι εκρηκτική, ο Μανέ μπορεί να ταλαιπωρήσει οποιονδήποτε αντίπαλο και δε χρειάζεται αρκετό χώρο για να τα καταφέρει.


Tην περασμένη σεζόν η Λίβερπουλ δεν ποτέ αυτή την επιλογή, και ο ρυθμός της δεν ήταν τόσο δυνατός. Οι γρήγοροι παίκτες της ομάδας ήταν στον άξονα, τα άκρα δεν είχαν αυτή την έκρηξη... Ο 24χρονος είναι απίθανος με τη μπάλα στα πόδια του και δικαιώνει τον Κλοπ για την επιλογή του. Μέχρι στιγμής είναι ο γρηγορότερος της ομάδας, είναι ο δεύτερος σε σπριντ, πρώτος σε κερδισμένα φάουλ, πρώτος σε σωστές ντρίμπλες και τρίτος στα κερδισμένα τάκλιν. Με λίγα λόγια, είναι ο ΜVP των Κόκκινων έπειτα από τέσσερις στροφές. Κουτίνιο και Φιρμίνο με την παρουσία του Μανέ αποκτούν μεγαλύτερη ελευθερία και στο τελευταίο ματς ο Κλοπ πέτυχε το σκοπό του.

Είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα, ωστόσο τα σημάδια δείχνουν πως ο Σενεγαλέζος είναι έτοιμος να βοηθήσει τη Λίβερπουλ να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο, στην κατάκτηση του τίτλου!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα