Η... μεταμόρφωση του Μπίσεσβαρ!

Η... μεταμόρφωση του Μπίσεσβαρ!

Σταύρος Σουντουλίδης
Η... μεταμόρφωση του Μπίσεσβαρ!

bet365

Το Match Review του gazzetta.gr γράφει για τον τρόπο που ο «βαρύς» Ντιέγκο Μπίσεσβαρ της προετοιμασίας έγινε MVP του ΠΑΟΚ την πρώτη αγωνιστική.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, MVP στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό, αρχίζει σιγά σιγά να δείχνει ορισμένα στοιχεία από το ταλέντο του. Άλλωστε, για τέτοιας δυναμικότητας ματς, ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός, παρά τις απίστευτες χαμένες ευκαιρίες, έδειξε ότι είναι μια χαρά παίκτης και μπορεί να κάνει τη διαφορά στο χορτάρι.

Στο πρώτο «Match Review» της νέας σεζόν καταγράφουμε και αποκαλύπτουμε κάποιους από τους σημαντικούς λόγους της αγωνιστικής μεταμόρφωσης του. Γιατί, είναι αλήθεια, ο τωρινός Μπίσεσβαρ δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη, που πρωτοείδαν τα ματάκια μας στις αρχές του περασμένου Ιουλίου στην Ολλανδία.

Οι «προφητείες» του Φέρμπεκ

Διαβάζοντας τον περασμένο Ιούνιο τα όσα έλεγε στο Gazzetta.gr και τον Πολύδωρο Παπαδόπουλο, ο Γκέρτιεν Φέρμπεκ, ο άνθρωπος που «ανέστησε» ποδοσφαιρικά τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ υπήρχε μια προσμονή για το ποιος τελικά είναι αυτός ο Ολλανδός, που τα τελευταία χρόνια «έβγαζε το ψωμί του» στη γειτονική Τουρκία, παίζοντας σχεδόν πάντα στα άκρα.

Στο πίσω μέρος του μυαλού του Λούμπος Μίχελ, αλλά και του Βλάνταν Ίβιτς, υπήρχε πάντα ο Βραζιλιάνος Ματέους, που αν έβαζε το απόγευμα της 22ας Ιουνίου την υπογραφή του στο διετές συμβόλαιο, δε θα βλέπαμε ποτέ τον Μπίσεσβαρ στα ελληνικά γήπεδα… Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίστηκε πως «αυτό θα είναι το δεκάρι της ομάδας», όμως όλα όσα είχε περιγράψει για την αφεντιά του, ο πρώην προπονητής του στη Φέγενορντ, μεγάλωναν την περιέργεια όλων και ανέβαζαν τον πήχη των προσδοκιών.

Ο Φέρμπεκ είπε, τότε, κάτι το οποίο μπορεί να πέρασε στα… ψιλά, όμως αποδεικνύεται πέρα για πέρα αληθινό: «Είναι ομαδικός ποδοσφαιριστής, θα μπορούσα να πω “παίκτης του προπονητή”, αρκεί να τον προσεγγίσεις σωστά! Οταν γνωρίζει πως υπολογίζεται δίνει τα πάντα», είχε δηλώσει και δυόμιση μήνες αργότερα, αυτό αρχίζει «να βγαίνει» σιγά σιγά μέσα στο γήπεδο.

Αυτή ήταν η μία πλευρά του νομίσματος. Όχι, ότι στην άλλη, ο Ολλανδός προπονητής «έπεσε έξω», αλλά όπως και να το κάνουμε, υπάρχει κι η άλλη πλευρά. «Είχε κάτι που δεν μπορούσε να συνηθίσω, αλλά και να κόψει ο ίδιος. Πολλές φορές ήταν... άνετος, χαλαρός, έκανε την παραπάνω ντρίμπλα. Είχε τα προσόντα, την κατάρτιση, αλλά δεν πρέπει να κουράζεις τη μπάλα. Όπως είπα, χρειάζεται η σωστή προσέγγιση, αλλά και η... σωστή πίεση στην προπόνηση», σχολίαζε προ διμήνου ο πρώην τεχνικός της Φέγενορντ.

Η μεταμόρφωση

Ο Βλάνταν Ίβιτς δεν ξέρουμε αν ποτέ του διάβασε ή του μετέφεραν τα όσα είπε ο έμπειρος συνάδερφός του για τον Μπίσεσβαρ, όμως ο Σέρβος τεχνικός κατάφερε, όντως, να προσεγγίσει διαφορετικά τον 28χρονο Ολλανδό.

Οσοι ξέρουν, παρατηρούν καθημερινά και αναγνωρίζουν τη βελτίωση του Ολλανδού, την προσπάθεια του στις προπονήσεις της ομάδας. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παραδεχθούν ανοικτά, ότι «άλλον Μπίσεσβαρ βλέπαμε στην προετοιμασία κι άλλον βλέπουμε το τελευταίο διάστημα».

Ο Μπίσεσβαρ εμφανίστηκε με τέσσερα πέντε παραπανίσια κιλά στο Οστερμπεκ και εκείνο το πρώτο διάστημα της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, αποτελούσε έναν καθημερινό «πονοκέφαλο» για το τιμ της ομάδας.

Το «καμπανάκι» του Άγιαξ

Στην προετοιμασία όχι μόνο δεν προσπαθούσε, αλλά έδειχνε έναν παίκτη που περισσότερο βαριέται, παρά προσπαθεί στις προπονήσεις. Όμως, μετά τα δύο παιχνίδια με τον Άγιαξ, όλα άλλαξαν προς το καλύτερο.

Οι αναμετρήσεις με τον «Αίαντα» ήταν το καμπανάκι, που χτύπησε για τα καλά, εκεί ο 28χρονος μεσοεπιθετικός συνειδητοποίησε, ότι αν δεν αλλάξει τρόπο σκέψης θα παρέμενε εκτός των πλάνων του Ίβιτς. Στα δύο παιχνίδια αγωνίστηκε έξι λεπτά. Όλο κι όλο…

Ο γεννημένος στο Αμστερνταμ ποδοσφαιριστής αντιλήφθηκε ότι «κάτι δεν πάει καλά», άρχισε να εγκλιματίζεται στη Θεσσαλονίκη και το κυριότερο αποφάσισε να δουλέψει για να κερδίσει μια θέση στην ενδεκάδα. Τα πρώτα καλά δείγματα γραφής του καταγράφηκαν στα 20-25 σκάρτα λεπτά του πρώτου αγώνα με την Ντιναμό για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο «Μπόρις Παϊχάτζε» της Τιφλίδας παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος, προς το καλύτερο, πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση κι ένα σπριντ (στη φάση του 0-3 από τον Περέιρα) που έκανε τους πάντες «να τρίβουν τα μάτια τους». Άλλον παίκτη, έβλεπαν…

Αυτό, πάντως, που προκάλεσε μεγαλύτερη έκπληξη ήταν η δημόσια παραδοχή του, μετά το τέλος εκείνου του αγώνα στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, ότι κάτι έπρεπε κι ο ίδιος να αλλάξει για να κερδίσει μια θέση στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. «Χρειάζομαι παιχνίδια, για να αποκτήσω ρυθμό. Ηθελα να δείξω σε όλους ότι μπορώ να παίξω και να βοηθήσω. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να συνεχίσω να προσπαθώ να δώσω περισσότερες ασίστ και γκολ», είχε ομολογήσει κι όλοι όσοι τον άκουσαν κατάλαβαν πως το «καμπανάκι του Άγιαξ» είχε… χτυπήσει για τα καλά μέσα του.

Ο πιο γρήγορος; Ναι, κι όμως…

Όμως, επειδή πολλοί προτρέχοντας θα αναρωτηθούν, «μα καλά, αφήστε να τον δούμε, απλά έκανε ένα παιχνίδι», να τους πούμε, ότι ο Ντιέγκο το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι και με τη «γλώσσα των αριθμών» ο πιο βελτιωμένος ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου».

Υπήρξε παιχνίδι, έστω και φιλικό, αυτό στη Βέροια, όπου ο Μπίσεσβαρ είχε «καταπίει» τα περισσότερα χιλιόμετρα απ’ ΄όλους τους συμπαίκτες του, ενώ ήταν πρώτος και στα σπριντ.

Οι αναλύσεις και οι αριθμοί, όντως, αποδεικνύουν τη μεταμόρφωση, σ’ ένα χρονικό σημείο, που όλοι γνωρίζουν, ότι δεν έχει φτάσει στο 100% της φόρμας του. Κι ο καλύτερος και πιο έτοιμος Μπίσεσβαρ θα κάνει ακόμη πιο όμορφο τον φετινό ΠΑΟΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα