Καρεμπέ στο gazzetta.gr: «Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε ένα ευρωπαϊκό Κύπελλο»

«Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε ένα ευρωπαϊκό Κύπελλο»

Μέσω του Match Review του Gazzetta, ο Κριστιάν Καρεμπέ έστειλε το μήνυμα για το μέλλον, προανήγγειλε ότι θα πάρουν ευκαιρίες αρκετοί Νέοι την επόμενη σεζόν, ενώ τόνισε ότι άπαντες δουλεύουν στο σύλλογο έχοντας όραμα την ευρωπαϊκή καταξίωση.

Ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει την κατάκτηση του 43ου πρωταθήματός του και του 6ου σερί επί προεδρίας Βαγγέλη Μαρινάκη. Το Κύπελλο είναι ο στόχος που έχει απομείνει, ενώ στο Λιμάνι καλούνται να... τρέξουν το σχεδιασμό της επόμενης σεζόν λόγω των προκριματικών του Champions League, που δύσκολα θα αποφύγουν.

Ο σύμβουλος στρατηγικής της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Κριστιάν Καρεμπέ, έκανε... review της χρονιάς που μας πέρασε, μιλώντας στο Match Review του Gazzetta. Συνεχάρη όλα τα τμήματα του συλλόγου, αλλά και τους αθλητές που θα βρεθούν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο και έδωσε το σύνθημα για τη νέα χρονιά, όπου το βλέμμα είναι στραμμένο στα... νιάτα!

Παράλληλα, τόνισε ότι το πρωτάθλημά μας δεν αποτελεί πόλο έλξης για διάσημους παίκτες, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να σεβαστούμε άπαντες την οικονομική και πολιτική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. 

«Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να συγχαρώ όλο τον Ολυμπιακό από τον κύριο Μαρινάκη τους προπονητές, το ιατρικό επιτελείο, τους παίκτες, όλους τους ανθρώπους που ήταν από πίσω και οργάνωσαν τα πάντα μέχρι σήμερα. Φυσικά τους φιλάθλους που ήταν εκεί όποτε τους χρειαστήκαμε. Αξίζαμε αυτό το πρωτάθλημα», είπε ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής στο gazzetta.gr και συνέχισε:

«Την επόμενη χρονιά μπορούμε να πάμε καλύτερα, ίσως να έχουμε κάποια προκριματικά για το επόμενο Champions league αλλά αυτοί είναι οι κανονισμοί της  Uefa κι ο κόσμος θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Η επόμενη χρονιά πρόκειται να είναι πιο ανταγωνιστική με την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Θα κάνουν το πρωτάθλημά μας πιο ανταγωνιστικό και πιο ελκυστικό. Είμαστε, όπως όλοι ξέρουν, σε μια οικονομική και πολιτική κρίση. Χρειάζεται να προσθέσουμε περισσότερους παίκτες από τις Ακαδημίες και την ομάδα Νέων στην ομάδα, αυτός είναι ο στόχος. Επίσης θέλω να συγχαρώ όλες τις ομάδες του Ερασιτέχνη για τις επιτυχίες τους, όπως και τους αθλητές του συλλόγου που θα εκπροσωπήσουν την χώρα στο Ρίο. Το 2016 ήταν εξαιρετικό για το σύλλογο».

Προτιμάτε να ζείτε φιέστες ως παίκτης ή ως μέλος της διοίκησης, που είστε τώρα;

«Είτε ως παίκτης, είτε τώρα που έχω άλλο ρόλο, το βασικό είναι ότι είσαι μέσα στην ομάδα και βοηθάς αυτήν να εξελιχτεί. Είμαστε όλοι ένα στον Ολυμπιακό και συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε και να ελπίζουμε ότι μια μέρα θα κατακτήσουμε ένα ευρωπαϊκό Κύπελλο. Ωστόσο, φυσικά χρειάζονται πολλές θυσίες και προσπάθειες. Πιστεύουμε ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα Νέων, όπου αρκετοί απ' αυτούς θα είναι του χρόνου στην πρώτη ομάδα. Σε αυτό χρειάζεται να επικεντρώσουμε και να δουλέψουμε στις προπονήσεις, ώστε να είμαστε μέρος της ελίτ».

Ξεκινά και το Κύπελλο, που επίσης αποτελεί στόχο της ομάδας.

«Νομίζω ότι μπορούμε να δούμε ότι στα τελευταία ματς οι παίκτες ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στο πρωτάθλημα, έτσι πρέπει να παρουσιαστούν το ίδιο και στο Κύπελλο για να επιτύχουμε και αυτόν τον στόχο». 

Θέλετε να μας πείτε για την εμπειρία σας στο Χάρβαρντ, εκπροσωπώντας τον Ολυμπιακό;

«Ξεκινήσαμε ως η πρώτη ομάδα που συμμετέχει σε ακαδημαϊκό φόρουμ, μιλήσαμε με επιστήμονες και καθηγητές με θέμα το ποδόσφαιρο ως κοινωνικό φαινόμενο. Μιλήσαμε για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου παγκοσμίως, από αρχαιοτήτων χρόνων για το πως εξελίχθηκε. Το πως από άθλημα της ελίτ κατάφερε να στην πορεία να ενσωματώσει τοπικά στοιχεία και να διαδοθεί σε όλο τον κόσμο. Μιλήσαμε επίσης για το πως το ποδόσφαιρο μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο φιλίας και ειρήνης. Πέρα από όλα αυτά μιλήσαμε για το πως το ποδόσφαιρο μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο γενναιότητας όπως κι ο Ολυμπιακός, που μέσω του Βαγγέλη Μαρινάκη, που βοηθάει τους πρόσφυγες στο Λιμάνι. Και στο τέλος καταλαβαίνεις ότι το ποδόσφαιρο δεν έχει σύνορα και θρησκεία και αυτές τι αξίες προσπαθούμε να πρεσβεύουμε στον Ολυμπιακό».

Όλοι μιλούν για τις μεταγραφές. Σε ποιο πλάνο θα βασιστεί η πολιτική της επόμενης σεζόν;

«Χρειάζεται να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε στην κρίση και ότι έχουμε ένα πρωτάθλημα φτωχό, που δεν είναι ελκυστικό για παίκτες που είναι διάσημοι. Οπότε θα πρέπει να είμαστε λογικοί και ρεαλιστές. Την επόμενη χρονιά θα δούμε παίκτες από την ομάδα Νέων, επειδή θα πρέπει να σεβαστούμε το τι γίνεται στην χώρα. Φυσικά σε συνεργασία με τον πρόεδρο και τον προπονητή θα κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις για να επαναλάβουμε αυτή την εμφάνιση που είχαμε φέτος».

Επόμενα Άρθρα

Μπουμάλ: «Πιο σοβαροί κι εγώ ακόμα πιο έτοιμος»

Μπουμάλ: «Πιο σοβαροί κι εγώ ακόμα πιο έτοιμος»

Ο Ολιβιέ Μπουμάλ μίλησε στο Match Review του gazzetta.gr για τον εμφατικό τρόπο με τον οποίο ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια της φετινής Σούπερ Λιγκ ο Παναθηναϊκός, την ομαδική δουλειά αλλά...

Αλήθειες και ψέμματα από την 30η αγωνιστική

Αλήθειες και ψέμματα από την 30η αγωνιστική

Το Μatch Review του gazzetta.gr περνάει από... ανιχνευτή ψεύδους τα γεγονότα της αγωνιστικής και παρουσιάζει τις αλήθειες!