O Μανιάς της γειτονιάς

Αντώνης Σαούλης
O Μανιάς της γειτονιάς

bet365

O επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε σε διψήφιο αριθμό τερμάτων και ανανεώνει τις ελπίδες του ΠΑΣ για play off και έξοδο στην Ευρώπη.

Ηταν το τελευταίο του παιχνίδι για φέτος στην Σούπερ Λίγκα. Ποιος ξέρει; Μπορεί να είναι και το τελευταίο του με την φανέλα του ΠΑΣ. Το έκανε όμως το καθήκον του. Και με το παραπάνω. Ακόμα και στο τελευταίο (;) του ματς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Ο Μιχάλης Μανιάς (περί ου ο λόγος) σκόραρε και τα δύο τέρματα στη νίκη των Ιωαννίνων επί του Πλατανιά. Νίκη που έβαλε τον ΠΑΣ μόνο του στην 6η θέση. Θέση που δεν δίνει είσοδο στα play off ούτε φυσικά έξοδο στην Εύρωπη. Εάν όμως δεν πάρει άδεια ο Πανιώνιος και η ομάδα του Γιάννη Πετράκη διατηρηθεί σε αυτήν την θέση και μετά το τέλος του πρωταθλήματος (παίζει εκτός με την Ξάνθη) τότε ο ΠΑΣ (με άδεια στα χέρια του πλέον) θα πάρει την θέση του στα play off.



Ομως η σταθερή αξία για την 29η αγωνιστική είναι ο Μιχάλης Μανιάς. Ο οποίος ολοκληρώνει μία εκπληκτική σεζόν για τον ίδιο. Σε 28 παιχνίδια (24 βασικός) έβαλε 10 γκολ. Και όποτε έβαζε γκολ ο ΠΑΣ δεν έχανε. Για την ακρίβεια νικούσε. Στο σερί που τρέχει ο ΠΑΣ ο Μανιάς έχει βάλει τα τέσσερα από τα δέκα του τέρματα. Κανένα με πέναλτι. Οκτώ με σουτ κι άλλα δύο με το κεφάλι.

Αυτό ήταν το δεύτερο παιχνίδι φέτος για τον Ελληνα φορ (στα 26 του πλέον) που σκόραρε δύο γκολ. Το άλλο ήταν κόντρα στην Καλλονή (νίκη με 2-1). Αλλά αυτό ήταν μάλλον πιο σημαντικό. Κι αν στο πρώτο απλά σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα μετά την πάσα του Ιλιτς στο εύτερο έκανε τέλεια κίνηση στον χώρο και εκτέλεσε τον Σωτηρίου έξω από την περιοχή.

Τα ματς που έχει σκοράρει ο Μανιάς:
2η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 3-1 (το 1-0)
8η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 1-2 (το 1-0)
11η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα-Καλλονή 2-1 (και τα δύο γκολ)
16η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια 2-0 (το 1-0)
19η αγωνιστική: Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2 (το 0-1)
24η αγωνιστική: Πανθρακικός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-4 (το 2-3)
26η αγωνιστική: Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα 0-2 (το 0-2)
29η αγωνιστική: ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς 2-0 (και τα δύο γκολ)



Οπως βλέπετε ο Μανιάς έχει σκοράρει σε οκτώ διαφορετικά παιχνίδια και στα επτά ο ΠΑΣ νίκησε. Μόνο στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης η ομάδα των Ιωαννίνων έχασε. Αν μη τι άλλο εντυπωσιακό το ποσοστό του 26χρονου φορ ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και έχει ανεβάσει το κασέ του σε πολύ μεγάλο βαθμό με την σεζόν που πραγματοποίησε.

Το εντυπωσιακό κόντρα στον Πλατανιά είναι πως χρειάστηκε μόλις δύο τελικές για να πετύχει τα δύο γκολ. Είχε το απόλυτο δηλαδή. Και με αυτό το στατιστικό βελτίωσε και την συνολική του παρουσία στα γκολ ανά τελική προσπάθεια. Εφτασε τα 10 σε 71 τελικές. Δηλαδή ένα γκολ ανά 7 τελικές. Πολύ μακριά από την κορυφή (βρίσκεται ο Κλάους με ένα γκολ ανά 2,7 τελικές) αλλά μικρή σημασία έχει.

Ο Μανιάς είναι μέσα στα 12 από τα 35 γκολ του ΠΑΣ φέτος. Εκτός από τα δέκα τέρματα που έχει βάλει έχει δώσει και δύο ασίστ.



Συνολικά ο 26χρονος επιθετικός κλείνει μια εκπληκτική διετία με την φανέλα του ΠΑΣ. Εφτασε τα 18 γκολ στο πρωτάθλημα σε δύο σεζόν (και συνολικά 19). Εβγαλε και με το παραπάνω το ψωμί του. Ετσι το “ο Μανιάς της γειτονιάς” που του είχαν βγάλει στον Αρη στη μοναδική σεζόν που έπαιξε σίγουρα θα του έμεινα στα Γιάννενα. Μένει να δούμε εάν θα παραμείνει σε αυτήν την γειτονιά ή θα ψάξει γι' άλλη. Στην Ελλάδα ή ακόμα και στο εξωτερικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΑΝΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα