Το «βυσσινί»... λίφτινγκ και η εποχή Τσιώλη (pics&vids)

Το «βυσσινί»... λίφτινγκ και η εποχή Τσιώλη (pics&vids)

Το «βυσσινί»... λίφτινγκ και η εποχή Τσιώλη (pics&vids)

bet365

Στο ντεμπούτο του Τσιώλη, η ΑΕΛ πήρε το... εξάποντο στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα και το review του gazzetta.gr παρουσιάζει τις πρώτες αλλαγές που επανέφεραν τους «βυσσινί» σε θέση ανόδου.

Νέα και ωραία η ΑΕΛ, που στο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο της, κατάφερε να βγει νικήτρια από το μεγάλο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής και να επανέλθει μετά από δύο εβδομάδες σε θέση ανόδου. Το gazzetta.gr.... έζησε από μέσα το ντέρμπι με την Ελαφρά Ταξιαρχία και παρουσιάζει το «λίφτινγκ» που έγινε, τις αλλαγές που έφερε μαζί του ο Καρδιτσιώτης τεχνικός, αναλύοντας τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά του πρώτου δείγματος.

Ανέλυσέ το

Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατήρησαν άπαντες στην ομάδα της Λάρισας, από την άφιξη του Σάκη Τσιώλη και έπειτα, είναι το... πάθος που έχει για την κουβέντα και την ανάλυση. Ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του και θέλει να ακολουθούν όλα το δικό του, απόλυτα προγραμματισμένο πλάνο. Για να γίνει αυτό, μάλιστα, ποντάρει πάλι πολύ στην κουβέντα με τους παίκτες του, είτε σε ομιλίες, είτε και σε τετ α τετ μεμονωμένα. Το έκανε στις πρώτες του προπονήσεις, όταν εξήγησε σε κάθε παίκτη τι θέλει από αυτόν, ενώ τις μέρες πριν από το ντέρμπι, έκανε αρκετές ομιλίες, τόσο για να αναλύσει την τακτική, όσο και για να δουλέψει πάνω στην ψυχολογία των παικτών του.

Το νέο σύστημα

Επί Ντόστανιτς, η ΑΕΛ είχε συνηθίσει, πλέον, να παίζει ένα... απαρχαιωμένο 4-4-2, με Αναστασόπουλο και Μπανούση στον άξονα και – το τελευταίο διάστημα – τον Ουρτάδο με τον Βαρέλα στα άκρα. Αντίθετα, στο πρώτο δείγμα του Τσιώλη, οι «βυσσινί» παρατάχθηκαν με 4-3-3, σε μία διάταξη αρκετά πιο ευέλικτη. Παρά το επίπεδο δυσκολίας του αγώνα, αλλά και το απαραίτητο χρονικό διάστημα προσαρμογής, έδειξε να ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα και στο ποδόσφαιρο που θέλει πα παίξει. Το ρόστερ της Λάρισας, άλλωστε, είναι νεανικό και έχει ταχύτητα, όπως και φυσική κατάσταση, κάτι που θα βοηθήσει αρκετά.

Μεγάλες επιστροφές, εκπλήξεις και... μία εκκρεμότητα

Κόντρα στον Απόλλωνα, η ενδεκάδα της ΑΕΛ έκρυβε... εκπλήξεις, με αλλαγές σε όσα είχαμε συνηθίσει. Και όχι μόνο στο σύστημα, αλλά και στα πρόσωπα. Κι αν η επιστροφή του μέχρι πρότινος τραυματία Μονικάη, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη, αυτή του Νικολακάκη προκάλεσε μεγάλη έκπληξη. Ο Έλληνας αμυντικός, είχε μείνει εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένα από το ματς με την Κέρκυρα, ενώ είχε βρεθεί και με το... ενάμισι πόδι εκτός ομάδας. Παρά την αγωνιστική του απραξία, ήταν από τους κορυφαίους του αγώνα, κάτι που ισχύει και για τον τον Μονιάκη. Τα δύο μπακ δικαίωσαν απόλυτα τον Τσιώλη που τους έριξε στην μάχη και με τις κατεβασιές τους άνοιξαν ρήγματα, έχοντας και άριστη αμυντική λειτουργία. Αντίθετα, οι προκάτοχοι των θέσεων, Μασούρας και Κοντοχρήστος έμειναν, εκτός αποστολής και ενδεκάδας αντίστοιχα.

Η πιο μεγάλη έκπληξη, πάντως, ήρθε νωρίτερα και αφορούσε ένα από τα πιο καυτά ονόματα της ομάδας, τον Ναγιάρ. Συγκεκριμένα, η επιστροφή του στο ρόστερ μετά από απόφαση Κούγια, οδήγησε στην έξοδο τον Ντόστανιτς. Παρόλα αυτά, ο Τσιώλης σε μία ένδειξη πως θα είναι το απόλυτο αφεντικό, τον άφησε εκτός αποστολής, με το μέλλον του να είναι αμφίβολο! Τέλος, υπάρχει και μία μεγάλη εκκρεμότητα, αυτή του Βέρτζου, ενός παίκτη... πολυτέλεια για την κατηγορία, που παραμένει – για λίγο ακόμα – στα πιτς, με την επιστροφή του να δημιουργεί υπεροπλία στα μετόπισθεν των «βυσσινί».

Υπήρξαν και λάθη

Όπως ήταν λογικό, δεν θα μπορούσαν να έχουν λειτουργήσει κατ' ευχήν, ακόμα κι αν είχαν γίνει παραγγελία. Αυτά που δεν άρεσαν, ήταν ο Πάτο και ο ρόλος του Ουρτάδο. Ειδικά ο δεύτερος, έδειξε έξω από τα νερά του και, παρόλο που ολοκλήρωσε το ματς, ήταν ο χειρότερος παίκτης του γηπέδου. Με τις προσδοκίες να είναι υψηλές, αφού έχει δείξει το ταλέντο του επαλειμμένα, η εμφάνισή του φαινόταν ακόμα πιο κακή, με λάθος πάσες, τραγικά κοντρόλ και γενικά επηρεασμένο από την ένταση του αγώνα. Όσο για τον Πάτο, τα προβλήματα που αντιμετώπισε κόντρα στον Απόλλωνα, υπερτονίζονται από την εμφάνιση του εκπληκτικού Βαρέλα που τον αντικατέστησε και άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης.

Η σταθερή αξία

Δεν το άλλαξε ο Τσιώλης, αλλά δε γίνεται να μην αναφερθείς σε αυτόν τον εκπληκτικό κόσμο της ΑΕΛ. Κόντρα στον Απόλλωνα, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, με την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι «βυσσινί»» και ώθησε τους παίκτες στο μεγάλο τρίποντο. Όπως ανέφερε και στο gazzetta.gr ο Μανώλης Νικολακάκης, άλλωστε, η στήριξη των οπαδών στην Λάρισα, είναι κάτι που δεν συναντάμε ούτε καν στην μεγάλη κατηγορία, με εξαίρεση τις «μεγάλες» ομάδες.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα