Τι μας άφησε η 21η αγωνιστική

Βασίλης Μοιρώτσος
Τι μας άφησε η 21η αγωνιστική

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την 21η αγωνιστική της Superleague.

1. Αηδιάσαμε με το νέο κρούσμα βίας

Αυτή τη φορά δεν ήταν ούτε ντέρμπι, ούτε τίποτα. Ούτε ραντεβού σε δρόμους, ούτε «στήσιμο» σε ηλεκτρικό. Ήταν ένα ματς μεταξύ του Ατρόμητου και της ΑΕΚ. Που κύλησε ομαλά μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Και μετά απ’ αυτό, ορισμένοι κάφροι απ’ τη μία και ορισμένοι από την άλλη αποφάσισαν να το κάνουν γης μαδιάμ. Να πλακωθούν και να μαχαιρωθούν. Επειδή έτσι τους… ήρθε. Πάνω στην… τρέλα, που λέμε. Αρρώστια που δεν γιατρεύεται είναι η βία.

2. Βαρεθήκαμε να μιλάμε για διαιτησία

Να θες ν’ αγιάσεις και να μην σ’ αφήνουν. Να θες να ασχοληθείς με μπάλα και να αναγκάζεσαι να μιλάς μόνο για τα σφυρίγματα, διότι οι διαιτητές εξακολουθούν να κάνουν το ένα λάθος πίσω από το άλλο. Χαμός στη Λεωφόρο, χαμός στο Καραϊσκάκη, χαμός στη Λιβαδειά, χαμός στη Νέα Σμύρνη. Παράπονα και φωνές παντού. Απ’ όλους και για όλους. Διαβάζεις, βλέπεις, ακούς μόνο για τη διαιτησία και ποτέ για τη μπάλα.

3. Είδαμε τον Πανθρακικό να μην τα παρατάει

Έστω κι αν γνωρίζουν πλέον ακόμα και οι ίδιοι πως δεν… γυρίζει η κατάσταση και πολύ δύσκολα θα μείνουν στην κατηγορία, εκείνοι το παλεύουν. Και μπορεί να αποδειχτούν ρυθμιστές για άλλες ομάδες. Ο Πανθρακικός έμεινε πίσω στο σκορ στη Λιβαδειά από πέναλτι που δεν ήταν, ενώ έμεινε κ αι με δέκα παίκτες. Κι όμως, παρά το εις βάρος του σκορ, παρά την αδικία, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, κατάφερε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης με τον Χαβίτο και να φύγει με τον βαθμό.

4. Θυμηθήκαμε την βραζιλιάνικη φινέτσα του Μπρίτο

Ο Βραζιλιάνος ξέρει μπάλα όσο λίγοι. Το έχει αποδείξει πολλές φορές. Τα δύο τελευταία χρόνια, ωστόσο, είναι αλήθεια πως δύσκολα βλέπεις μια μεγάλη εμφάνιση. Την έκανε απέναντι στην ΑΕΚ. Είχε εξαιρετικές μεταβιβάσεις, έδωσε πολλές βοήθειες μεσοαμυντικά, οργάνωσε σωστά το παιχνίδι και πέτυχε το γκολ της νίκης του Ατρόμητου απέναντι στην ΑΕΚ.

5. Είδαμε για πρώτη φορά (και μας άρεσε) τον Ροντρίγκο Μολέδο

Ο Στραματσόνι δήλωνε βέβαιος πως όταν ο Μολέδο θα είναι υγιής, θα αλλάξει επίπεδο την άμυνα του Παναθηναϊκού. Το πρώτο δείγμα του Βραζιλιάνου αμυντικού τον επιβεβαιώνει. Ο Μολέδο φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα, μπήκε στο γήπεδο νωρίτερα απ’ ότι τον περίμεναν και έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση. Ουσιαστικά αποτελεί και το μεγάλο κέρδος του Παναθηναϊκού απ’ το ματς με την Ξάνθη.

6. Επιβεβαιώσαμε την καλή κατάσταση που βρίσκεται η Ξάνθη

Το ματς που έχει κάνει η Ξάνθη στη Λεωφόρο είναι… καρμπόν με εκείνο που έκανε στο Καραϊσκάκη. Δεν φοβήθηκε καθόλου, βγήκε να παίξει το ποδόσφαιρο που εκείνη ξέρει, γύρισε καταπληκτικά τη μπάλα, έφτανε εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Απλά στο Καραϊσκάκη ο Σολτάνι την έστειλε στο δοκάρι, στη Λεωφόρο την έστειλε στα δίχτυα, σε φάσεις πανομοιότυπες.

7. Είδαμε το χειρότερο φετινό ντέρμπι

Πραγματοποιήθηκε στο Καραϊσκάκη μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Ακόμα και το 0-0 του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ είχε μεγαλύτερο σασπένς και περισσότερες φάσεις απ’ αυτό. Πίστευες πως στο τέλος μπορεί να προκύψει κάτι και να αλλάξουν τα δεδομένα. Στο Φάληρο το βράδυ της Κυριακής το ματς… έσβησε στο 8’ και στο γκολ του Ολυμπιακού. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση, ο Ολυμπιακός δεν έδειξε διάθεση για κάτι παραπάνω.

8. Είδαμε τον Κλωναρίδη να μην μπορεί να παίξει στην κορυφή

Και το είδαμε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Όπως και στα Χανιά, έτσι και απέναντι στην Ξάνθη, ο Κλωναρίδης δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στον ρόλο που του έδωσε ο Αντρέα Στραματσόνι, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να είναι ακίνδυνος μέσα στο αντίπαλο… κουτί. Η έμπνευση του Ιταλού προπονητή δεν του έχει βγει και δύσκολα θα την δούμε ξανά.

9. Τραγουδήσαμε μαζί με τους Πανιώνιους

Όσο παραμένει ψηλά μια ομάδα με τόσους Έλληνες, μια ομάδα που μπορεί να χάνει βασικούς ποδοσφαιριστές (Μπουμάλ, Χατζηισαϊας) αλλά να μην χάνει τίποτα απ’ τη δύναμή της, μια ομάδα που είχε δεκάδες προβλήματα και είναι άκρως ανταγωνιστική, τόσο θα είμαστε μαζί της. Όπως με τη… Λέστερ ένα πράγμα. Η «δικιά μας» φετινή Λέστερ είναι ο Πανιώνιος. Και πάλι μόνος στην πέμπτη θέση, με τον κόσμο να – μην ονειρεύεται αλλά – τραγουδάει με πίστη για την Ευρώπη.

10. Είδαμε όλα τα παιχνίδια να έρχονται… under

Είναι αλήθεια πως όσο περνούν οι αγώνες, τόσο περισσότερο οι ομάδες που έχουν ακόμα στόχους θα παίζουν πιο σφιχτά και περισσότερο προσεκτικά. Πλέον τα περισσότερα παιχνίδια δεν έχουν πολλά γκολ και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η 21η αγωνιστική, όπου σημειώθηκαν μόλις 12 γκολ και σε κανένα απ’ τα ματς δεν σημειώθηκαν περισσότερα από δύο γκολ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα