«Γιατί να μη πάρουμε το Κύπελλο;»

«Γιατί να μη πάρουμε το Κύπελλο;»

bet365

Έτοιμος για την καθιέρωση, ο Βασίλης Μπάρκας που βγήκε από τα... σπλάχνα του Ατρομήτου και βοηθάει το «αστέρι» να μείνει ζωντανό σε όλους τους στόχους του, μιλάει στο gazztta.gr για τους Περιστεριώτες, το Κύπελλο και τα όνειρα για την καριέρα του.

Αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα πρότζεκτ του Ατρομήτου, μεγαλωμένος ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες του «αστεριού» και πλέον μοιάζει έτοιμος για το επόμενο βήμα, αυτό τς καθιέρωσης. Ο λόγος για τον μεγάλο πρωταγωνιστή των... αποδράσεων του Ατρομήτου από Λεωφόρο και Τούμπα μέσα σε λίγες μέρες, τον ταλαντούχο Βασίλη Μπάρκα, που οδήγησε την ομάδα του εκ του ασφαλούς σε δύο πολύ σημαντικά αποτελέσματα.

Με αφορμή την παρουσία του στα ντέρμπι και το ντεμπούτο του σε ενδεκάδα στο πρωτάθλημα, ο Μπάρκας μίλησε στο Match Review του gazzetta.gr για την δική του πορεία, αλλά και αυτή του Ατρομήτου στην σεζόν. Μάλιστα, δεν έκρυψε την πίστη και την αισιοδοξία του, ότι το «αστέρι» ακόμα προλαβαίνει να... σώσει μία χρονιά που έμοιαζε καμμένη και να διεκδικήσει στόχους. Από μία θέση στα πλέι οφ, έως και την διάκριση - και γιατί όχι την κατάκτηση - του Κυπέλλου!

Παράλληλα, ανέλυσε το τι έφταιξε για το κακό, ομολογουμένως, ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε και στους τερματοφύλακες που έχει συνυπάρξει στο Περιστέρι, το πρότυπό του, την αγαπημένη του ομάδα και το πρωτάθλημα στο οποίο θα ήθελε να αγωνιστεί κάποια στιγμή στην καριέρα του.

Έπεσες στα βαθιά και κατάφερες να αντεπεξέλθεις. Μετά τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο, «θύμα» σου και ο ΠΑΟΚ, καθώς βοήθησες τον Ατρόμητο να πάρει ένα σημαντικό αποτέλεσμα...

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο και ξέραμε πως το έργο μας δε θα είναι εύκολο. Το θέλαμε, όμως, πολύ. Όπως και κάθε παιχνίδι, σε κάθε έδρα. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τίποτα να πάει χαμένο, έχουμε μείνει πίσω, δεν μας αντιπροσωπεύει η θέση στην οποία βρισκόμαστε και, όσο δύσκολο κι αν μοιάζει, σε κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτως βαθμού δυσκολίας, πρέπει να διεκδικούμε το καλύτερο, την νίκη. Με τον ΠΑΟΚ δεν τα καταφέραμε, αλλά τουλάχιστον πήραμε τον ένα βαθμό, δεν είναι αυτό που θέλουμε, αλλά δεν είναι και λίγο».

Όπως είπες, έχετε μείνει πίσω. Τι έφταιξε κατά την γνώμη σου σε αυτό;

«Δεν πιστεύω πως είναι κάτι συγκεκριμένο. Θεωρώ πως σε μεγάλο βαθμό είναι και θέμα τύχης. Αρκετά πράγματα δεν βγήκαν όπως τα περιμέναμε, όπως θα θέλαμε και βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση. Τώρα, όμως, δε πρέπει να κοιτάμε πίσω, αλλά μόνο πως θα καταφέρουμε να επανορθώσουμε, θα δείξουμε τι πραγματικά αξίζουμε και θα πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Μόνο αυτό πρέπει να υπάρχει στο μυαλό μας, όποιες και όσες δυσκολίες κι αν συναντάμε».

Όταν λες ψηλά, όμως, τι εννοείς; Μέχρι που μπορεί ο Ατρόμητος να φτάσει φέτος;

«Είναι γεγονός ότι έχουμε χάσει πολύτιμο έδαφος. Το ξέρουμε, μείναμε πίσω, δεν έχουμε αυταπάτες. Όμως το πρωτάθλημα είναι κλειστό, δεν έχει ανοίξει η ψαλίδα και ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί. Ακόμα και μία θέση στα πλέι οφ, θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε. Όχι πως είναι εύκολο, αλλά δεν το λες και αδύνατο. Είμαστε αισιόδοξοι, πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και θα το παλέψουμε. Ίσως, αν βγάλουμε στο χορτάρι αυτά που μπορούμε, να προλάβουμε και να παίξουμε στην Ευρώπη. Έστω κι αν κάποια ομάδα δεν πάρει την απαραίτητη άδεια, μπορεί αυτό να μας χαρίσει ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Όπως και να έχει, εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε κάθε δώρο».

Μήπως, όμως, η Ευρώπη είναι ένας από τους λόγους που ο Ατρόμητος δε πήγε καλά στην σεζόν;

«Σίγουρα, όλα παίζουν τον ρόλο τους, αλλά δεν είναι ότι φταίει και μόνο αυτό. Ξεκινήσαμε πολύ νωρίς την προετοιμασία μας, θέλαμε πάρα πολύ να κάνουμε το βήμα παραπάνω, πήραμε την πρώτη πρόκριση, όμως στην συνέχεια δεν πήγαν καλά τα πράγματα. Αυτό μας επηρέασε, ακόμα και στον ψυχολογικό τομέα, όμως έτσι είναι αυτά. Τώρα κοιτάμε μπροστά, το είπα και επιμένω, έτσι πρέπει να λειτουργούμε και να σκεφτόμαστε».

Φαίνεσαι αισιόδοξος, πάντως…

«Είμαι, προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά. Βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και έχουμε αρχίσει να βγάζουμε στοιχεία που μας έλειπαν. Δουλεύουμε πολύ και προσπαθούμε να συνδυάζουμε το όμορφο ποδόσφαιρο, με τα θετικά αποτελέσματα. Επίσης, θέλουμε και μία καλή πορεία στο Κύπελλο. Δεν είναι μυστικό, ο Ατρόμητος πάντα υπολόγιζε αυτόν τον θεσμό και είναι από τους στόχους μας μία καλή πορεία. Μείναμε όρθιοι σε μία πολύ δυνατή έδρα, στην Λεωφόρο, είναι πολύ καλό αποτέλεσμα και θα παλέψουμε για την πρόκριση. Θέλουμε να φτάσουμε ψηλά, έχουμε βρεθεί σε δύο τελικούς τα τελευταία χρόνια και φτάσαμε πολύ κοντά στην κατάκτηση. Μπορεί φέτος, παρά τις αναποδιές, να κάνουμε την έκπληξη, που ξέρεις;»

Πλέον, έχεις αρχίσει να παίρνεις ευκαιρίες, έπαιξες σε δύο πολύ δύσκολες έδρες και βοήθησες να μείνει «όρθιος» ο Ατρόμητος…

«Ναι, είναι πολύ θετικό αυτό, με κάνει χαρούμενο. Είμαι πάρα πολλά χρόνια στην ομάδα, έχω δεθεί και θέλω να την βοηθάω να πετυχαίνει ότι καλύτερο. Έχω πίστη σε εμένα, δουλεύω και θέλω να βελτιώνομαι διαρκώς. Ήταν όντως δύο δύσκολες έδρες, δε χάσαμε, αν έβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου σε αυτό, ακόμα καλύτερα. Η αλήθεια, όμως, είναι πως αυτό που μετράει είναι η ομάδα και το αποτέλεσμα».

Χτίζεις ένα καλό σερί, αφού ακόμα δεν έχεις γνωρίσει την ήττα με την φανέλα του Ατρομήτου…

«Ναι ισχύει, σε όσα παιχνίδια έπαιξα, η ομάδα δεν έχει χάσει. Προφανώς κι αυτό με κάνει χαρούμενο, αν και γνωρίζω πως είναι κάτι προσωρινό. Θα έρθουν και οι ήττες και τα στραβά αποτελέσματα και οι κακές βραδιές. Δεν πρέπει να κολλάμε σε αυτά, αλλά να εξετάζουμε την συνολική εικόνα. Αυτή πρέπει να είναι θετική. Εγώ, λοιπόν, προσπαθώ να δουλεύω και να βελτιώνομαι, όλα τα άλλα θα έρθουν».

Στα τρία χρόνια που είσαι στην πρώτη ομάδα του Ατρομήτου, έχεις συνυπάρξει με ταλαντούχους, έμπειρους και μεγάλους τερματοφύλακες. Ιτάνζ, Σηφάκης, Τσέναμο και Γκορμπούνοφ… Τι έχεις κρατήσει από αυτούς;

«Είναι γεγονός, είχα την τύχη να έχω δίπλα μου μεγάλους παίκτες, με ποιότητα και ταλέντο. Όμως δε μπορώ να πω ότι έχει πάρει κάτι πολύ συγκεκριμένο από κάποιον από αυτούς. Πάντα κοιτούσα πως δουλεύουν και τι έκαναν, έμαθα και μαθαίνω ακόμα, όχι όμως ένα συγκεκριμένο πράγμα. Είναι πολλά, είναι συνδυασμός πραγμάτων που δε μπορώ να περιγράψω. Μακάρι να γίνω κι εγώ ένας από αυτούς, να φτάσω σε τέτοιο επίπεδο. Και για να το κάνω πραγματικότητα, αυτό, θα δουλέψω σκληρά».

Έχεις κάποιο πρότυπο, αγαπημένο παίκτη που θα ήθελες να του μοιάσεις;

«Τον Νόιερ, αυτή τη στιγμή, νομίζω είναι εκπληκτικός τερματοφύλακας και συνδυάζει πολλά στοιχεία, κάτι που είναι πολύ σπάνιο. Είναι το πρότυπό μου».

Ποιο είναι το ποδοσφαιρικό σου όνειρο; Που θα ήθελες να αγωνιστείς;

«Στην Αγγλία. Νομίζω πως η Πρέμιερ Λιγκ είναι ένα εκπληκτικό πρωτάθλημα, το κορυφαίο με διαφορά στον πλανήτη. Αν μπορούσα να ζήσω μία τέτοια εμπειρία, θα ήταν κάτι μαγικό».

Για ομάδα; Έχεις κάποια προτίμηση;

«Οι αγαπημένες μου ομάδες είναι η Μπάγερν, λόγω του Νόιερ, ενώ από την Αγγλία η Τσέλσι, γιατί έπαιζε εκεί ο Τσεχ, τον οποίο επίσης θαυμάζω»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα