Τι μας άφησε η 19η αγωνιστική

Βασίλης Μοιρώτσος
Τι μας άφησε η 19η αγωνιστική

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την 19η αγωνιστική της Superleague.

1 Είδαμε τον Άλαν Πουλίδο να είναι καθοριστικός

Και να χαρίζει με το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, στη δεύτερη συμμετοχή του, τους τρεις βαθμούς στον Ολυμπιακό απέναντι στην Ξάνθη. Δεν ήταν, όμως, το γκολ αυτό που τον έκανε να ξεχωρίσει (άλλωστε το σημείωσε σε κενή εστία). Ηταν όλη του η παρουσία. Ο Μεξικανός είχε τέσσερις τελικές προσπάθειες (όλες στο στόχο) και αν δεν ήταν ο Λισγάρας να το βγάλει πάνω απ’ τη γραμμή, θα είχε σημειώσει και δεύτερο. Συμμετείχε πολύ στο παιχνίδι, άλλαζε θέσεις, ήξερε πώς να ξεμαρκαριστεί. Γεμάτη εμφάνιση απ’ τον Μεξικανό.

2 Μάθαμε πως ο Σκίμπε σημείωσε το όνομα του Τσουκαλά στο μπλοκάκι του

Και πώς να μην το κάνει. Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας πήγε στο Περιστέρι για να δει το ματς του Ατρόμητου με τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο… βιονικός μέσος των Ηπειρωτών απέδειξε γιατί τον θεωρούν σημαία στην ομάδα του. Μόλις την περασμένη αγωνιστική, στο ματς με την ΑΕΚ στους Ζωσιμάδες, ήταν που έχασε το πέναλτι (για την ακρίβεια το... ψάρεψε ο Ανέστης) και έγινε μοιραίος αφού σε κομβικό σημείο χάθηκε η ευκαιρία για να γίνει το 1-1. Όχι μόνο δεν τον... πήρε από κάτω αλλά για πολλοστή φορά φάνηκε γιατί όταν είναι καλός ο Τσουκαλάς, είναι καλός και ο ΠΑΣ. Ασίστ στον Μανιά, γκολ στο φινάλε και πολλά-πολλά χιλιόμετρα ξανά.

3 Είδαμε την δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού να κάνει τη διαφορά

Η «πολύπαθη» θέση του δεξιού μπακ στο «τριφύλλι» φαίνεται να παίρνει πλέον τον σωστό δρόμο. Το πιστώνεται ο Τζιαντομένικο Μέστο, που – δείχνει να – δικαιώνει τον Αντρέα Στραματσόνι. Μπροστά του καθιερώνεται ο Ολιβιέ Μπουμάλ. Παίκτης με στοιχεία που έλειπαν από τον Παναθηναϊκός. Εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός, «μπουκαδόρος», με καλό σουτ και εξαιρετικά στημένα. Οι δυο τους ήταν οι κορυφαίοι στη Λιβαδειά και αυτοί που… μοίρασαν τα γκολ σε Μπεργκ και Εσιέν.

4 Θυμηθήκαμε τον Λούκας Φαβάλι

Ο Αργεντινός επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι στη χώρα μας για λογαριασμό του Λεβαδειακού, τη φανέλα του οποίου φόρεσε για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Πιθανόν, όμως, να έχει ξεχάσει και ο ίδιος την δεύτερη θητεία του στη Βοιωτία. Ανακοινώθηκε από την Καλλονή μόλις την περασμένη Παρασκευή και χωρίς να έχει κάνει… ούτε προπόνηση καλά καλά, μπήκε στο γήπεδο και σκόραρε στην πολύτιμη νίκη επί του Πανθρακικού. Welcome back…

5 Ακούσαμε την καρέκλα του Τραϊανού Δέλλα να τρίζει

Λόγω της νέας ήττας (αυτή τη φορά από τον ΠΑΣ στο Περιστέρι) αλλά κυρίως της εμφάνισης του Ατρόμητου. Μιας ομάδας που δεν θυμίζει σε τίποτα το πρόσφατο – μέχρι και πέρσι – παρελθόν της, όταν ξεκινούσε η σεζόν και είχε… εξασφαλισμένη θέση στην πεντάδα. Ομάδα δίχως αρχή, μέση και τέλος. Που δεν ήξερε τι να κάνει με τη μπάλα στα πόδια και που μόλις δέχτηκε το 0-1 κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Ο Δέλλας κρίνεται στα επόμενα παιχνίδια, αρχής γενομένης από το αυριανό με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο.

6 Είδαμε τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ να αποβάλλεται μετά από 14 χρόνια

Ναι. Γιατί όπως λένε και οι φίλοι του ΠΑΟΚ. «ΠΑΟΚ είσαι». Κι αν δεν καταφέρει να αποβληθεί – μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του – με τη φανέλα σου σε ένα ντέρμπι και μάλιστα για… τσαμπουκά, το μεγάλο σου αστέρι, τότε δεν αξίζει να τη… φοράει. Τελευταία φορά που είχε αποβληθεί ο Βούλγαρος ήταν ακόμα… παιδάκι. Προ 15ετίας, ως ποδοσφαιριστής της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Η κόκκινη που πήρε κόντρα στην ΑΕΚ έγινε θέμα και στη χώρα του, την Βουλγαρία. Είπαμε. Μια φορά κάθε 14 χρόνια αποτελεί σίγουρα είδηση.

7 Είδαμε τον Βελλίδη να κάνει άσχημο ντεμπούτο στον ΠΑΟΚ

Φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχεται η ομάδα του. Μπορεί να γίνονται όλα γρήγορα και να αντιδρά σχεδόν ενστικτωδώς, βλέποντας τη μπάλα να έρχεται προς τα πάνω του, ωστόσο αντιδρά εντελώς λανθασμένα και το πληρώνει. Αντί να διώξει τη μπάλα στο πλάι ώστε να τελειώσει μια και καλή τη φάση, τη διώχνει προς τα έξω και ουσιαστικά την κρατάει «ζωντανή» μέσα στην περιοχή του με αποτέλεσμα να δεχτεί το γκολ. Ένα γκολ που έμελλε να κρίνει το ντέρμπι υπέρ της ΑΕΚ.

8 Μάθαμε πως ο Πανθρακικός ψάχνει προπονητή

Είναι θέμα χρόνου πια – αν δεν έχει γίνει μέχρι την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές – η «μετακόμιση» του Δημήτρη Ελευθερόπουλου από την Θράκη στη Βέροια. Ήταν το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε αυτή τη στιγμή ο Πανθρακικός. Να βγει στη… γύρα για να αναζητήσει προπονητή, τη στιγμή που «καίγεται» για αποτελέσματα. Ο Ελευθερόπουλος είχε βάλει την ομάδα σε μια σειρά και προσπαθούσε ακόμα και με μεγαλύτερους αντιπάλους να πάρει βαθμούς. Αυτή η αλλαγή μόνο αναστάτωση μπορεί να φέρει.

9 Είδαμε τον Μάρκους Μπεργκ να σκοράρει μετά από 78 μέρες

Τελευταία φορά που είχε σκοράρει πριν τη Λιβαδειά ήταν στις 7 Νοεμβρίου, όταν σημείωσε το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ατρόμητο. Ήταν και η τελευταία πολύ μεγάλη εμφάνιση του Σουηδού. Χρειάστηκε να περάσουν κάτι παραπάνω από 2,5 μήνες για να βρει και πάλι την επαφή του με τα δίχτυα. Μάλιστα, το γκολ του Μπεργκ απέναντι στον Λεβαδειακό ήταν το πρώτο του Σουηδού με τον Αντρέα Στραματσόνι στον πάγκο της ομάδας.

10 Είδαμε να ισοφαρίζετε το αρνητικό ρεκόρ παραγωγικότητας σε μία αγωνιστική

Μόλις εννιά γκολ σημειώθηκαν όλα κι όλα στη 19η αγωνιστική. Και μάλιστα κανένα από τα οχτώ ματς δεν ήρθε… οβερ. Πρόκειται για τη χειρότερη παραγωγικότητα σε μία αγωνιστική, μαζί με την 14η αγωνιστική, που και τότε είχαν σημειωθεί μόλις εννιά τέρματα και πάλι δεν είχε έρθει ούτε ένα όβερ σε οχτώ ματς. Και τότε και τώρα είχαμε δύο ματς ισόπαλα με 0-0. Διαφορά του τότε με του τώρα. Την 19η αγωνιστική δεν είχαμε ούτε καν… goal/goal σε κάποιο παιχνίδι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα