Ζντιέλαρ: Ένας γεννημένος μαχητής! (pics & vids)

Ζντιέλαρ: Ένας γεννημένος μαχητής! (pics & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Ζντιέλαρ: Ένας γεννημένος μαχητής! (pics & vids)

bet365

Από μικρό του τόνιζαν όσα δεν μπορεί να κάνει και ο ίδιος πείσμωνε περισσότερο για να τους διαψεύσει όλους! Το Match Review του Gazzetta.gr παρουσιάζει τον ξεχωριστό Σάσα Ζντιέλαρ.

Ο 20χρονος Ζντιέλαρ αν και προέρχεται από την Σερβία, η οποία στο πρόσφατο παρελθόν έχει περάσει πολλά προβλήματα, δεν αποτελεί μία απλή περίπτωση ποδοσφαιριστή. Από μικρό που τον έχανες που τον έβρισκες ήταν στα γήπεδα...

Και όχι μόνο με τη μπάλα στα πόδια, αλλά πολλές έξτρα ώρες στον ελεύθερό του χρόνο και πολλή μα πολλή δουλειά σε γυμναστήρια. Βλέπετε, ο Ζντιέλαρ από πολύ πιτσιρικάς ήταν μεγάλος... μαχητής και πολύ δεμένος με την οικογένειά του, που τον έχει στηρίξει όσο κανείς άλλος.

Όταν του έλεγαν στην Σερβία πως δεν μπορεί να προχωρήσει στον βαθμό που πρέπει, αυτός πείσμωνε και έκανε και το κάτι παραπάνω. Όταν του μιλούσαν για την σωματοδομή του, αυτός αφιέρωνε όλες ολόκληρες στα βάρη για να... χτίσει το κορμί του και να μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο.

Ταλέντο εξάλλου είχε. Και μπόλικο... Οι Σέρβοι συνάδελφοι μας μετέφεραν πως επρόκειτο για ένα παιδί που διέπρεψε σε όποια μικρή Εθνική και εάν έπαιξε έως ότου φτάσει στην κορυφή του κόσμου με την φοβερή και τρομερή Νέων του Παούνοβιτς. Και έχοντας άκρως πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά και το περιβραχιόνιο του αρχηγού...

Ο κομβικός ρόλος του προπονητικού του... πατέρα, Τζούρτζεβιτς

Στο ποδόσφαιρο ο κάθε παίκτης έχει τον δικό του προπονητικό... πατέρα. Για τον Ζντιέλαρ αυτός είναι ο 48χρονος τεχνικός της OFK Μπέογκραντ, Ντέγιαν Τζούρτζεβιτς, που έχει αγωνιστεί μάλιστα στην Ελλάδα με την φανέλα του Απόλλωνα. Ο άνθρωπος που τον εντόπισε και τον ανέδειξε από το τμήμα Νέων της ομάδας και ήταν η αιτία που προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα για να ξεχωρίσει από εκεί. Ο Τζούρτζεβιτς τον πίστευε και τον πιστεύει πολύ, όπως γενικότερα πιστεύει και στηρίζει το νέο... αίμα της Σερβίας.

Τα 20ά γενέθλια του Ζντιέλαρ είχαν συμπέσει με μία συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει ο Τζούρτζεβιτς για τον σύλλογο, παρουσία τότε του νεαρού άσου του Ολυμπιακού. «Είναι μία εξαιρετική περίσταση σήμερα που μιλάμε (σ.σ. 20 Μαρτίου) διότι έχουμε τα γενέθλια του Ζντιέλαρ. Μπορεί να έγινε σήμερα 20 χρόνων αλλά είναι από τους πιο έμπειρους μας παίκτες με βάση την πορεία που έχει ήδη κάνει. Οι επιδόσεις του και οι εμφανίσεις του μιλούν από μόνες τους για την προσπάθειά μας και το τι ταλέντα βγαίνουν από τα τμήματα υποδομής μας.

Ο Ζντιέλαρ δείχνει τον... δρόμο για πολλά παιδιά. Εγώ προσωπικά του εύχομαι καλή τύχη και να κάνει καριέρα σε μία μεγάλη ομάδα γιατί και μπορεί και το αξίζει», είχε πει τότε ο Τζούρτζεβιτς. Πως αντέδρασε ο Ζντιέλαρ που καθόταν δίπλα στον άνθρωπο με τον οποίο έχει δουλέψει μαζί και στους Νέους της Μπέογκραντ και στην πρώτη ομάδα; Τον άκουγε προσεκτικά με σκυμμένο το κεφάλι και με ταπεινότητα, διότι σκεφτόταν μέσα του πως είχε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά του για να φτάσει εκεί που πρέπει. Αυτές οι δηλώσεις τον γέμιζαν με νέες ευθύνες. Και ειδικά από την στιγμή που προέρχονταν από τον ποδοσφαιρικό του πατέρα.

Ο Τζούρζεβιτς έχει πει και άλλα για το... πνευματικό του παιδί: «Ο άνθρωπος αυτός είναι ηγέτης. Ένας πραγματικός μαχητής και ένας άκρως ανταγωνιστικός ποδοσφαιριστής. Εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένος που έκλεισε στους Έλληνες διότι θα του δοθεί η δυνατότητα να εξελιχθεί και να παίξει στην Ευρώπη. Στην πρώτη ομάδα ξεχωρίζουν τα παιδιά από τους άντρες και ο Σάσα είναι άντρας πλέον. Εγώ τον συμβούλευσα, όπως κάνω σε όλα τα παιδιά που κάνουν αυτά τα βήματα. Ο Σάσα, όπως ο Μίλαν, ο Νεμάνια και τα άλλα παιδιά της ομάδας μας είναι παιδιά με μεγάλη αξία και ταλέντο, που έχουν πολύ μεγάλο περιθώριο για βελτίωση και εξέλιξη». Να γιατί ο Ολυμπιακός είχε επιλέξει να τον αφήσει δανεικό στην Μπέογκραντ έως το περασμένο καλοκαίρι. Το κατάλληλο περιβάλλον με τους σωστούς ανθρώπους.
Ο Σάσα μέσα από τα... μάτια των Σέρβων!
Απευθυνθήκαμε σε δύο συναδέλφους από την Σερβία για να μας περιγράψουν εν συντομία το τι σκέφτονται όταν ακούν το όνομα Ζντιέλαρ. «Για αρχή θα σου πούμε πως χαιρόμαστε που είναι στον Ολυμπιακό και παίζει. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που πάντα τσεκάρει την χώρα μας και βρίσκει και κλείνει καλά ταλέντα, σαν τον Σάσα. Είναι πολύ καλός και δυνατός χαρακτήρας. Πεισματάρης, δουλευταράς και πολύ αποφασισμένος. Εξαιρετικά ώριμος για την ηλικία του.
Έχει δουλέψει πάρα πολύ γι' αυτό που βλέπετε σήμερα. Ώρες ατελείωτες και ακόμα και εάν δεν είχε προπονητή δίπλα του. Ήταν από μικρός πολύ αποφασισμένος να πετύχει. Έχει φτιάξει ένα δυνατό κορμί, είναι καλός κεφαλοσφαιριστής, έχει καλές τοποθετήσεις και αντίληψη του χώρου και παρότι είναι κυρίως αμυντικό χαφ και καλά πόδια για σουτ. Πάντα ήθελε να είναι ο πιο... δυνατός, ο πιο σοβαρός και ο πιο αφοσιωμένος. Ας ερχόταν πρώτος στην προπόνηση και να έφευγε τελευταίος. Δεν τον ένοιαζε. Από μικρός ήταν... κοντρολαρισμένος και είχε τους στόχους του. Γι' αυτό και πέτυχε όπου έπαιξε στην Σερβία για να φτάσει να διακριθεί σε τέτοιο επίπεδο στο Παγκόσμιο», μας μετέφεραν.
Όταν σε έχει από κοντά ο Τσόρι, ο Καμπιάσο και ο Μιλιβόγιεβιτς...
Από το προηγούμενο καλοκαίρι μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα ο Ζντιέλαρ έχει... τραβήξει πολλή δουλειά. Διότι για σημαντικό χρονικό διάστημα δεν έπαιζε καν. Ξεχώρισε μέσα από το Κύπελλο, όπου είχε 5 συμμετοχές με 1 γκολ και έκανε την παρθενική του συμμετοχή στην 11άδα στην Super League με την Ξάνθη σε ένα εξαιρετικό από την πλευρά του και από κάθε άποψη παιχνίδι. Ο ίδιος είχε μιλήσει στο Gazzetta.gr μετά την επίτευξη του πρώτου γκολ στον Ολυμπιακό. Εξαιρετικά χαμηλών τόνων ακόμα και την στιγμή που τον αποθέωναν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Την ίδια στιγμή όμως δυνατός και σίγουρος για τον εαυτό του και αποφασισμένος για την καθιέρωσή του στον Ολυμπιακό.
«Πρώτα να παίξω και μετά μία μέρα να μπορέσω να καθιερωθώ». Λόγια τόσο απλά που δείχνουν έναν άνθρωπο που πατάει στην γη και ξέρει το τι θέλει. Ένα παιδί που στον Ρέντη τον έχουν από κοντά μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Τσόρι και ο Καμπιάσο αλλά και ο συμπατριώτης του και φίλος του, Λούκα Μιλιβόγιεβιτς. Εάν δεν άξιζε δεν υπήρχε περίπτωση να ασχοληθούν μαζί του οι δύο Αργεντίνοι άσοι. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Σάσα έψαχνε την θέση του στην ομάδα και μιλούσε για το... stop του ενδιαφέροντος της Παρτιζάν. Ο αθλητικός διευθυντής του Ερυθρού Αστέρα που είχε κάνει επίσης κρούση για εκείνον είχε τις πιο σωστές πληροφορίες.
«Μίλησα στον Ζντιέλαρ και μου είπε πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του με τον Ολυμπιακό αλλά και πως ο νέος προπονητής της ομάδας, Μάρκο Σίλβα τον υπολογίζει σοβαρά ενόψει της νέας σεζόν», είχε πει χαρακτηριστικά τότε ο Ραοσάβλιεβιτς αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχει πλέον πιθανότητες για να εντάξει στο δυναμικό του, τον νεαρό ποδοσφαιριστή. Η επιβράβευση (δις) από τον Μάρκο Σίλβα και η ανάδειξή του από τον προπονητή του ως τον MVP στο Ολυμπιακός - Ξάνθη αποτελούν την απόλυτη πιστοποίηση των λεγομένων του παράγοντα του Ερυθρού Αστέρα αλλά και μία πολύ μεγάλη επιβράβευση για τον Ζντιέλαρ.
Η ανθρώπινη ιστορία με τον φανατικό θαυμαστή του και η θέση του... γκολκίπερ!
Ο Σάσα Ζντιέλαρ όμως διακρίνεται και για το κοινωνικό του πρόσωπο και την ανθρωπιά του. Κάτι που είχε φανεί και από την κίνησή του προς έναν μεγάλο του φαν. Πρόκειται για έναν 15χρονο που εδώ και πέντε χρόνια παλεύει με ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο λόγος για τον Στραχίνια Αντρέγιτς, μεγάλο θαυμαστής της Εθνικής Σερβίας αλλά και του ίδιου του Ζντιέλαρ.
Ο Αντρέγιτς είναι από το Μπέογκραντ και είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή να δει από κοντά τον Σέρβο άσο, με τον οποίο μένουν και αρκετά κοντά. Εκτός των άλλων δεν έχασε κανένα ματς των Νέων της Σερβίας στο Μουντιάλ της Νέας Ζηλανδίας. «Δεν ήξερα τον Στραχίνια από πριν. Όταν όμως έμαθα πως ήθελε να με δει δεν το σκέφτηκα καθόλου. Πήγα και τον επισκέφθηκα. Του έδωσα μία φανέλα ως δώρο και την άλλη φορά που θα τον δω θα του πάω και άλλο δώρο.
Είμαι πάντα έτοιμος να βοηθήσω όπου και όπως χρειαστεί. Και το παιδί αυτό και όποιον άλλον άνθρωπο θέλει βοήθεια», είχε πει τότε ο νεαρός «ερυθρόλευκος».
Επειδή όμως το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο δουλειά αλλά και διασκέδαση ο Ζντιέλαρ, όποτε του δίνεται η ευκαιρία περνάει καλά με τους φίλους, παίζοντας μπάλα. Όπως με τον φίλο του, γκολκίπερ και συμπαίκτη του στις μικρές Εθνικές αλλά και στη Νέων, Πρέντραγκ Ραϊκοβιτς, που για τις ανάγκες γυρισμάτων άλλαξαν ρόλους. Ο Ραϊκοβιτς σε ρόλο... εκτελεστή και ο Ζντιέλαρ σε εκείνον του κίπερ. Ένα... έφαγε και ένα το έπιασε... Όσο για το ποιες θεωρεί τις κορυφαίες του στιγμές μέχρι τις επόμενες; Το Παγκόσμιο Νέων και την μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Έχει όμως δρόμο ακόμα για να κάνει πολλά και να πετύχει ακόμα περισσότερα...


Sasa Zdjelar Goal Olympiacos 1-0 Chania 13.01... από enteritament

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα