Τι μας άφησε η 17η αγωνιστική

Βασίλης Μοιρώτσος
Τι μας άφησε η 17η αγωνιστική

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την 16η αγωνιστική της Superleague.
1 Είδαμε πως ο Ολυμπιακός μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο
Η νίκη που έσπασε το απόλυτο ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου ήρθε έπειτα από καταπληκτική εμφάνιση. Ίσως την καλύτερη στο Καραϊσκάκη στο φετινό πρωτάθλημα και σίγουρα την πιο… γεμάτη. Ο Ολυμπιακός τελείωσε το παιχνίδι με 23 τελικές, ενώ ανάγκασε τον Λεβαδειακό να βλέπει την περιοχή του από απόσταση. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει τέσσερα τέρματα στο πρώτο μέρος και φυσικά πολλά περισσότερα από τα τρία που τελικά σημείωσε στο ματς.
2 Μάθαμε ότι ο Πανιώνιος θα πάει μέχρι τέλους την «μάχη» για πεντάδα
Βρέθηκε ξανά στην 5η θέση, μετά τη νίκη του απέναντι στον Ηρακλή και την ήττα του Αστέρα Τρίπολης στο Αγρίνιο. Η ομάδα του Ουζουνίδη, που εντυπωσίασε στον πρώτο γύρο, προερχόταν από τέσσερα ματς χωρίς νίκη. Το παιχνίδι με τον Ηρακλή ήταν κομβικό, με τους Νεοσμυρνιώτες να μην… λυγίζουν από την πίεση. Έπαιξαν πάλι ωραίο ποδόσφαιρο, πίεσαν, έχασαν ευκαιρίες, σκόραραν, κέρδισαν. Και κρατούν ζωντανό το όνειρό τους.
3 Είδαμε τον Μπαρμπόσα να συνεχίζει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις
Ο Πορτογάλος έχει βαλθεί να διαψεύσει όσους τον κατηγορούσαν πως εν τέλει δεν είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Νέα εξαιρετική εμφάνιση και ένα γκολ – ποίημα. Με τη μπάλα να έρχεται από ψηλά, το σώμα του γυρισμένο διαγώνια προς την εστία και με πλασέ στην κίνηση με το «μέσα» μέρος του παπουτσιού, σημείωσε ένα πανέμορφο – όσο και καθοριστικό, αφού χάρισε νίκη – γκολ απέναντι στην Ξάνθη.
4 Επιβεβαιώσαμε πως ο Βιγιαφάνες δείχνει σταθερά πως μπορεί να παίξει σε μεγαλύτερη ομάδα
Πέρσι ήταν ο Μαρτίνες, φέτος είναι ο Βιγιαφάνες. Κάθε χρόνο ο Παναιτωλικός εμφανίζει και έναν μεσοεπιθετικό που αναγκάζει τον κόσμο του Αγρινίου να πηγαίνει στο γήπεδο για… πάρτη του. Ο Αργεντινός είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του από πέρσι, αλλά αυτά που κάνει φέτος μοιάζουν μαγικά. Όπως μαγική ήταν η ασίστ που έδωσε στον Ρουσκουγιέδα για το πρώτο γκολ του Παναιτωλικού.
5 Είδαμε τον Χαρίση που ξέραμε από τον ΠΑΣ Γιάννινα
Δεν πλήρωσε και λίγα ο ΠΑΟΚ για να τον πάρει στην Τούμπα (μαζί με τον Κοροβέση). Ο Χαρίσης έχει ταλέντο που σπανίζει στην ηλικία του και απέδειξε κόντρα στην παλιά του ομάδα πως ο ΠΑΟΚ έχει εναλλακτικές λύσεις, που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά, αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία. Πολλά τρεξίματα στη μεσαία γραμμή, με βοήθειες επιθετικά και αμυντικά και με ένα πανέμορφο γκολ, το πρώτο του με τον ΠΑΟΚ και μάλιστα κόντρα στην παλιά του ομάδα.
6 Μάθαμε ότι ο Κουκουλάκης έχει πρόβλημα στη… μέτρηση του τείχους
Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτό που είδαμε στο ματς της ΑΕΚ με την Ξάνθη. Προδόθηκε από την κάμερα. Τρία φάουλ κέρδισε η ΑΕΚ και στα τρία το τείχος στήθηκε περίπου ένα μέτρο πιο μπροστά από εκεί που έπρεπε. Θαρρείς και το έκανε επίτηδες. Θα έχει ενδιαφέρον να τον… τσεκάρουμε και στα επόμενα παιχνίδια για να δούμε μήπως κάνει λάθος στα… βήματα.
7 Είδαμε τη Βέροια να μην μπορεί ξανά στην έδρα της
Σε άλλη ενότητα του Match Review του gazzetta θα βρείτε όλες τις… Βέροιες ανά την Ευρώπη. Τις ομάδες δηλαδή που θα προτιμούσαν να μην παίζουν στην έδρα τους, αφού δεν μπορούν να κερδίσουν. Το ίδιο συμβαίνει και με την ομάδα της Ημαθίας. Μόλις μία νίκη στο γήπεδο της, δεν τα κατάφερε ούτε απέναντι στον Πανθρακικό, χάνοντας πολλές ευκαιρίες αλλά μένοντας στο 0-0. Πλέον πρέπει να είναι και… ψυχολογικό το θέμα.
8 Καταλάβαμε γιατί ο Ατρόμητος έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα…
… έχοντας 11 γκολ, ένα περισσότερο από τη Βέροια. Διότι μπορεί να δημιουργήσει 6-7 κλασικές ευκαιρίες και να μην σκοράρει σε καμία. Αυτό έκανε και απέναντι στον Πλατανιά το Σάββατο. Ξεκίνησε από το πρώτο κιόλας λεπτό με το δοκάρι του Μπρίτο και τελείωσε στις καθυστερήσεις με ένα σουτ του Ναπολεόνι. Ενδιάμεσα χάθηκαν πάρα πολλά, με τον Λε Ταλέκ να περνάει και τον τερματοφύλακα σε μια φάση, αλλά να μην σκοράρει.
9 Είδαμε τον Μέστο
Και καταλάβαμε πως μπορεί να πάρει τη φανέλα βασικού στο… σπίτι του. Όχι γιατί είχε κάποιο δύσκολο έργο, απέναντι στη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Αλλά επειδή είχε να παίξει από τις 18 Μαΐου σε επίσημο ματς και παρ’ όλα αυτά έκανε παραπάνω απ’ τα… απαραίτητα. Και κούρσες και κοψίματα και μια καταπληκτική ντρίπλα και ανεβάσματα και γρήγορες επιστροφές. Έδειξε με το «καλημέρα» πως είναι καλύτερος από τους υπόλοιπους δεξιούς μπακ του Παναθηναϊκού.
10 Είδαμε πόσο έλειπαν οι εξτρέμ από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού
Ο Αναστασίου αρνιόταν πεισματικά να παίξει με ακραίους. Του είχε γίνει σχεδόν… εμμονή. Ο Στραματσόνι κάνει το ακριβώς αντίθετο. Βάζει «καθαρά» εξτρέμ, απλώνει το παιχνίδι και δικαιώνεται. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Καλλονής με τους δύο ακραίους επιθετικούς του να σκοράρουν τα δύο γκολ. Ο Καλτσάς το πρώτο (από πάσα του Μπουμάλ), ο Μπουμάλ το δεύτερο, που ήταν και το παρθενικό του με τον τριφύλλι, μόλις στη δεύτερη συμμετοχή του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα