Φυτανίδης: «Δε μας φοβίζει που είμαστε κοντά στη ζώνη»

Φυτανίδης: «Δε μας φοβίζει που είμαστε κοντά στη ζώνη»

Νίκος Τσιώκος
Φυτανίδης: «Δε μας φοβίζει που είμαστε κοντά στη ζώνη»

bet365

Ο Σωκράτης Φυτανίδης μίλησε στο Match Review του gazzetta.gr για τη μέχρι τώρα πορεία του Ατρομήτου, τόνισε ότι δε φοβίζει κανέναν ότι είναι κοντά στη ζώνη και αναφέρθηκε στα φαινόμενα βίας.

Με στόχο την είσοδο στην πεντάδα και στα πλέι οφ ξεκίνησε τη φετινή σεζόν ο Ατρόμητος, όμως με το πέρας 17 αγωνιστικών οι Περιστεριώτες όχι μόνο έχουν χάσει έδαφος, αλλά βρίσκονται μόλις στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ωστόσο, αυτό δεν τους φοβίζει, όπως είπε ο Σωκράτης Φυτανίδης στο Match Review του gazzetta.gr.

Ο 31χρονος στόπερ τόνισε πως οι διαφορές είναι μικρές (από την πεντάδα είναι στο -7), ώστε στον σύλλογο των δυτικών προαστίων να μην... αγχώνονται, και ότι στόχος τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι να βρεθεί η ισορροπία, ενώ στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι μία ομάδα να έχει σταθερότητα και ομοιογένεια.

Ακόμη, αναφέρθηκε στα φαινόμενα βίας, που... μαστίζουν τα ελληνικά γήπεδα επισημαίνοντας ότι αυτά μπορούν να τελειώσουν με μία παραδειγματική τιμωρία για όλους χωρίς να γίνουν διακρίσεις, αφού μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν στους συλλόγους.

Σωκράτη τρία ματς με τον Πλατανιά, δύο για το Κύπελλο, ένα για το πρωτάθλημα. Πώς είδατε το προηγούμενο και το σημερινό και πώς βλέπετε το επόμενο;

Σίγουρα είναι παιχνίδια, στα οποία παίζει σημαντικό ρόλο η τακτική των ομάδων, είναι παιχνίδια... σκακιέρας. Το να παίζεις τρία παιχνίδια με έναν αντίπαλο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα είναι κάτι, το οποίο δεν το συναντάμε συχνά. Οπότε, κι εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να αιφνιδιάσουμε τον αντίπαλο.

Ιδιαίτερα, στο σημερινό (σ.σ.: του Σαββάτου) παιχνίδι είχαμε κάποιες φάσεις, τις οποίες δε μετουσιώσαμε σε γκολ και από εκεί και πέρα για ένα ακόμα παιχνίδι δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοσή μας, ούτε με το αποτέλεσμα.

Προέχει αυτή τη στιγμή να ξεκουραστούμε όσο καλύτερα γίνεται για το παιχνίδι που ακολουθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Θα είναι ένα παιχνίδι διαφορετικό, το δεύτερο του Κυπέλλου, στο οποίο πρέπει να πάρουμε αποτέλεσμα, πρέπει να πετύχουμε τέρματα, τα οποία θα μας δώσουν την πρόκριση.

Δε μας ευνοεί καμία ισοπαλία με γκολ, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα και θα πρέπει να μετουσιώσουμε σε γκολ τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουμε και θα χρειαστεί πολύ μεγάλη ψυχραιμία και συγκέντρωση, ώστε να μη δεχτούμε κάποιο τέρμα.

Τι είναι αυτό που πρέπει να βρει ο Ατρόμητος για να έρθει και το γκολ;

Πρέπει να έχουμε περισσότερο συγκέντρωση στην τελική πάσα και στην τελική προσπάθεια. Είναι κάτι το οποίο μας λείπει, κάτι που μας ταλαιπωρεί αυτή τη σεζόν και κάτι που έρχεται μέσα από τη δουλειά, την οποία προσπαθούμε να κάνουμε στις προπονήσεις, ώστε να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή όλων μας και η ομάδα να μπορέσει να ξεκολλήσει από αυτά τα δύσκολα αποτελέσματα, τα οποία είχαμε στον πρώτο γύρο.

Αυτή τη στιγμή ο Ατρόμητος είναι κάτω των προσδοκιών και βρίσκεται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Ποιος είναι ο στόχος τώρα;

Οι διαφορές στον βαθμολογικό πίνακα είναι πολύ μικρές. Δεν είναι κάτι το οποίο το κοιτάμε και μας φοβίζει. Βέβαια, σημαντικό είναι σε κάθε παιχνίδι να διεκδικούμε τους τρεις βαθμούς και σιγά-σιγά να αρχίσουμε να το πετυχαίνουμε αυτόματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ώστε η ομάδα να ανέβει ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.

Είναι πολύ νωρίς να πούμε ότι βρίσκεται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού ή ότι με μια νίκη ανεβαίνουμε στη βαθμολογία. Είναι σημαντικό για μία ομάδα να υπάρχει σταθερότητα, να υπάρχει ομοιογένεια και συνολική δουλειά, η οποία θα δώσει νίκες.

Άρα ο στόχος παραμένει ο ίδιος;

Στόχος για μας αυτή τη στιγμή είναι να βρει η ομάδα ισορροπίες, που χάσαμε μετά τα δύο-τρία πρώτα παιχνίδια στην αρχή της σεζόν, στα οποία παρουσιαστήκαμε πολύ καλοί. Είχαμε ένα μεγάλο διάστημα, στο οποίο είχαμε άσχημα αποτελέσματα που μας έφεραν σ' αυτή τη δύσκολη θέση.

Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχει η ποιότητα στο ρόστερ, υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές και η δουλειά που κάνουμε καθημερινά στις προπονήσεις γίνεται, ώστε να παρουσιάζεται καλύτερη. Βέβαια, αυτό θέλει σκληρή προσπάθεια απ' όλους και όλοι να βγάζουμε το 100% πάνω στο πλάνο που δουλεύουμε με τον κόουτς στις προπονήσεις.

Από εκεί και πέρα, για κάθε σύλλογο ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης, αλλά παίξατε χωρίς αυτόν.

Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μας, είναι κάτι πολύ άσχημο. Δεν υπάρχουν λόγια για να πεις ότι δεν πρέπει να γίνονται αυτά στα γήπεδα. Τα έχουμε ζήσει πολλές φορές, στο δικό μας γήπεδο δεν είχαν συμβεί και είναι κάτι το οποίο είναι ζημιογόνο για την ομάδα, και αγωνιστικά και οικονομικά. Απ' όποια πλευρά κι αν το δεις, δε νομίζω ότι κερδίζουμε κάτι στο να υπάρχουν αυτές οι καταστάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κάποια στιγμή, όμως, πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι, σ' οποιοδήποτε γήπεδο γίνονται αυτές οι άσχημες καταστάσεις καλό θα είναι να συλληφθούν οι υπαίτιοι, όχι μόνο στο δικό μας γήπεδο, σ' όλα τα γήπεδα. Το πρόβλημα είναι γενικό, με κάποια παραδειγματική τιμωρία πρέπει να τελειώσουν κάποια στιγμή αυτά τα φαινόμενα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα