Είχε μόνο να χάσει και αποφάσισε να κερδίσει!

Είχε μόνο να χάσει και αποφάσισε να κερδίσει!

Γιώργος Τσακίρης
Είχε μόνο να χάσει και αποφάσισε να κερδίσει!

bet365

Κατάφερε κάτι που δεν το πέτυχε κάποιος άλλος, χατ-τρικ σαν στόπερ σε ένα ημίχρονο. Ο Βράνιες μας απασχολεί για πολλούς λόγους τη σεζόν που τρέχει, αλλά κυρίως γιατί είναι top level αμυντικός.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Ο Όγκνιεν Βράνιες συνιστά μια περίπτωση ποδοσφαιριστή η οποία προφανώς και μας έχει υποχρεώσει να εστιάσουμε πάνω του αρκετές φορές. Πότε για τις αδιαμφισβήτητες αγωνιστικές του αρετές και το γεγονός ότι αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων στόπερ που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα και πότε για τις επιλογές και τις αντιδράσεις του εκτός (και εντός ακόμη και σε συμπαίκτες του και στον προπονητή) αγωνιστικών χώρων. Σίγουρα πρόκειται για κάτι που αρέσει και στον ίδιο. Διαφορετικά δεν θα το επεδίωκε σε τέτοιο βαθμό αφού προφανώς και είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται τι θα προκαλέσει με κάθε ενέργειά του.

Τούτη τη φορά ο διεθνής Βόσνιος κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ καταφέρνει να μας αναγκάσει να κάνουμε focus πάνω του προκειμένου να αναδείξουμε το γεγονός ότι αποτελεί τον MVP της αγωνιστικής που ολοκληρώθηκε. Τα τρία τέρματα που σημείωσε σε ένα 45λεπτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα απέναντι στην Ξάνθη είναι από μόνα τους αρκετά για να του δώσουν το... βραβείο. Δεν χρειάζεται κανείς να ψάξει και το υπόλοιπο του παιχνιδιού του για να τον αναγνωρίσει ως τον κορυφαίο της 22ης αγωνιστικής.

Ωστόσο αξίζει να επισημάνουμε ότι συνολικά ο Βράνιες ήταν σε όλες τις κατηγορίες αλάνθαστος. Στην άμυνα και πάλι με τις άριστες τοποθετήσεις του, τις άμεσες και καθαρές επεμβάσεις του, τα κοψίματα και τα κλεψίματά του, ο κεντρικός αμυντικός της Ένωσης παίρνει για ένα ακόμη ματς άριστα. Μάλιστα μαζί με τον Τσιγκρίνσκι -ο οποίος επίσης καταγράφει εξαιρετικές εμφανίσεις- συνθέτουν (αν όχι το καλύτερο) ένα από τα κορυφαία αμυντικά δίδυμα στο ελληνικό πρωτάιλημα (αλλά προφανώς και Κύπελλο).

Τα τρία γκολ και... χαλαρός!

Ο Βόσνιος στόπερ των «κιτρινόμαυρων» σημείωσε, λοιπόν, τρία τέρματα και εννοείται πως μαζί με τον Μπακασέτα (που δημιούργησε τα δυο τέρματα και πέτυχε το ένα γκολ που έκλεισε το σκορ) αποτέλεσαν τους κορυφαίους της ΑΕΚ. Το πρώτο με μπόλικη τύχη, το δεύτερο με εξαιρετική κεφαλιά και το τρίτο πάλι με το κεφάλι με εξαιρετική κίνηση που έκανε και ακολούθησε τη φάση μένοντας ψηλά, βγαίνοντας στο δεύτερο δοκάρι και σκοράροντας ξανά... Τι άλλο να ζητήσει κανείς και δη ο Χιμένεθ από τον στόπερ του; Προφανώς και ήταν εξαιρετική η παρουσία του αφού κάτι τέτοιο δεν το 'χουν πετύχει δα και πολλοί (και ειδικά στο ίδιο ημίχρονο και κεντρικοί αμυντικοί).

Από την επιστροφή του στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο έως και προχθές με αντίπαλο την Ξάνθη, σε όλα τα παιχνίδια που 'χει χρησιμοποιηθεί, ο Βράνιες αποτελεί μια επιλογή 11άδας που ανταποκρίνεται καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη. Τουλάχιστον αυτό το διάστημα. Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι μοιάζει να... γουστάρει τρελά σαν αντίπαλο την Ξάνθη. Κι αυτό διότι εκτός των τριών τερμάτων που σημείωσε στο ΟΑΚΑ, ο άσος της ΑΕΚ είχε σκοράρει και στα Πηγάδια, είχε σημειώσει το γκολ της ισοφάρισης της ομάδας του. Σε δυο ματς συνολικά έχει σημειώσει τέσσερα γκολ απέναντι στην ακριτική ομάδα. Not bad...

Ο ίδιος μιλώντας μετά το τέλος του ματς παρουσιάστηκε σα να μην έχει γίνει δα και κάτι σημαντικό, δηλαδή κάποιο ξεχωριστό αγωνιστικό επίτευγμα, χαλαρός και ήρεμος. «Πολλά πράγματα είναι περίεργα, δεν είναι τυχαία όμως, είμαι χαρούμενος για τα τρία γκολ που πέτυχα, το πιο σημαντικό όμως είναι ότι κερδίσαμε», δήλωσε σε πολύ χαλαρό ύφος και βέβαια δεν παρέλειψε να κάνει και την πλακίτσα του και να αποκαλύψει ότι μίλησε με τον Πργιοβιτς για την επικείμενη μάχη... τίτλου στην Τούμπα μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Δικαιολογημένα με την αγωνιστική συμπεριφορά του (και όχι μόνο πλέον) κέρδισε τον κόσμο και άκουσε τους φίλους της ΑΕΚ να του φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του.

Όταν ο Βράνιες κατάλαβε το λάθος του

Το πιο σημαντικό όμως για τον 29χρονο Βόσνιο αμυντικό είναι το απόλυτο come back του στην ομάδα και το γεγονός ότι έκλεισε μια και καλή την απόλυτα αρνητική παρένθεση που ο ίδιος είχε ανοίξει με τα καμώματά του στη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και έπειτα από αυτή. Να θυμίσουμε ότι ο διεθνής άσος της ΑΕΚ είχε ζητήσει να φύγει για την Άντερλεχτ (και ενώ είχε προηγηθεί μια αστεία πρόταση σε οικονομικό επίπεδο από τους Βέλγους στην Ένωση) προκειμένου φυσικά να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματά σε ετήσια βάση για τον εαυτό του...

Δεν έδωσε το παρών σε μια προπόνηση. Ανέβαζε φωτογραφίες από μέρη εκτός Ελλάδας, έλεγε – επικοινωνούσε ότι τάχα μου δεν θα επιστρέψει και προκαλούσε αναστάτωση στο ποδοσφαιρικό τμήμα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη αγωνιστική περίοδο για όλους τους στόχους στους οποίους παραμένει ζωντανή η ΑΕΚ. Κι αφού του κατέστησε σαφές ο Δημήτρης Μελισσανίδης ότι δεν πρόκειται να φύγει ακόμη και να έφτανε στα γραφεία της ΠΑΕ μια σούπερ προσφορά που θα έφτανε τα 10 εκατ. ευρώ, επέστρεψε αλλά δεν το 'χε εμπεδώσει ακόμη όσο θα έπρεπε.

Δημιούργησε νέο πρόβλημα πριν το ματς στο Φάληρο όταν θέλησε να φύγει από το ξενοδοχείο επειδή δεν άκουσε το όνομά του στην 11άδα. Πλέον όλα, και ο ίδιος, ακροβατούσαν σε μια λεπτή κλωστή. Η διαχείριση ωστόσο του Μανόλο ήταν τέτοια που έσβησε την εστία της φωτιάς προτού καν φουντώσει. Ο Βράνιες κατάλαβε το λάθος του, ο Ισπανός τεχνικός του έστειλε το μήνυμα πως κανείς δεν μπαίνει πάνω απ' την ομάδα και κανείς δεν παίζει στην ομάδα αν δεν είναι συγκεντρωμένος μόνο στην ΑΕΚ (είχε και τα ζωντανά παραδείγματα Ανέστη φέτος και Βάργκας φέτος). Αυτό και έκανε ο Βόσνιος.

Απλά τα πράγματα για τον Βράνιες που αποδείχτηκε έξυπνος αφού κατάλαβε πως είχε μόνο να χάσει και αποφάσισε να κερδίσει αποδεχόμενος τα δεδομένα που του γνωστοποιήθηκαν...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα