Δέκα πράγματα που μάθαμε από τη 13η αγωνιστική!

Δημήτρης Ρούσσος
Δέκα πράγματα που μάθαμε από τη 13η αγωνιστική!

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε από τη 13η αγωνιστική της Superleague.

Μπαρτσελόνα – Σπόρτινγκ Λισαβόνας με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Μέσι σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Σκοράρει ο Ντουρμισάι, (μάλλον) διπλό ο Πανιώνιος!

Οι επιθετικοί του Ιστορικού κάθε άλλο παρά ανεπαρκείς κρίνονται φέτος. Γεσίλ (2), Μασούντ (3), Σπιριντόνοβιτς (3), Λάμπρου (2) και Ντουρμισάι (3) οδηγούν τους «κυανέρυθρους», δίνοντας τις λύσεις όταν τα πράγματα είναι «σκούρα» και οι άλλες γραμμές της ομάδας υστερούν. Ειδικά ο τελευταίος, σκοράροντας το «χρυσό» γκολ στη Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό, υπενθύμισε την ποιότητα που έχει φέτος ο Πανιώνιος μπροστά! Από τα άλλα δυο γκολ του μάλιστα, το ένα το πέτυχε στην Κέρκυρα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με το οποίο η ομάδα της Νέας Σμύρνης μπήκε με το «δεξί» στη Superleague.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ζήσει με τα… θρίλερ.

Μετά την Κέρκυρα, ο Ολυμπιακός πέτυχε κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρμης δεύτερη συνεχόμενη ανατροπή και νίκη με ευρύ σκορ στο τέλος (3-1). Φαίνεται πως οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν πρώτα να μπουν στην «πρίζα», πριν παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, ώστε να δείξουν τη διαφορά δυναμικότητας από αυτές τις ομάδες, που βρίσκουν τον τρόπο να εκμεταλλεύονται τα αμυντικά τους λάθη. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή προχώρησε νικηφόρα, κάνοντας το 4Χ4 μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, στο εύκολο πρόγραμμα που είχε, όμως μόνο κόντρα στον Πλατανιά πέρασε ένα εύκολο απόγευμα. Από τον Λεβαδειακό ισοφαρίστηκε και είδε τους Φαίακες και την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να τον βάζουν από κάτω, πριν υποκύψουν. Ο Ολυμπιακός είναι εκείνος που θα κάνει το πρόγραμμά του εύκολο ή δύσκολο και προς το παρόν επιλέγει το δεύτερο.

Λιβάια σημαίνει… πρωτάθλημα!

Κάθε ομάδα που κυνηγάει το «στέμμα», ειδικά στην Ελλάδα, δεν πρέπει να κάνει πολλά, παρά να βασίζεται στην επίθεσή της. Πολλά γκολ σημαίνουν πολλές νίκες, αφού οι περισσότερες ομάδες δεν είναι ικανές να αντιδράσουν απέναντι σε αποδοτικά σύνολα, που φτιάχνουν πολλές ευκαιρίες και σκοράρουν πολύ. Αναπόφευκτα, η ΑΕΚ χρειάζεται σκόρερ κι ενώ περίμενε πως θα βρει τέτοιον στο πρόσωπο του Αραούχο, προς το παρόν άπαντες στα Σπάτα πίνουν «νερό» στο όνομα του Κροάτη, που ήρθε ως ποιοτικός φορ κι εξελίχθηκε σε «φονιά»! Ο Λιβάια άνοιξε με υπέροχο τρόπο το σκορ στη Λιβαδειά, βρήκε δίχτυα για 4η συνεχόμενη αγωνιστική κι έφτασε τα πέντε στο πρωτάθλημα, δίνοντας στην Ένωση το απαραίτητο πλεονέκτημα που χρειάζεται στο δρόμο για τον τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει «σταθερές» στη σεζόν

Τα διοικητικά προβλήματα αρκούν από μόνα τους, ώστε να «κάψουν» τη σεζόν του «τριφυλλιού». Ήδη η κουβέντα πια δεν γίνεται για διάκριση, πλασάρισμα στις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά για νίκες γοήτρου στα ντέρμπι και προσπάθεια να μείνει ενωμένη μια ομάδα, που δεν ξέρει αν θα πληρωθεί τον επόμενο μήνα. Η ήττα από τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο ήρθε για να επιβεβαιώσει πως αγωνιστικά, παρά τη μεγάλη προσπάθεια, υπάρχει τεράστια ένδεια ποιότητας και ο Μαρίνος Ουζουνίδης ακόμα δεν έχει βρει τον τρόπο να βάλει την ομάδα στις όποιες «ράγες» της. Επιθετικά τα 10 γκολ σε 13 αγωνιστικές δηλώνουν ανεπάρκεια, αμυντικά τα λάθη γίνονται εύκολα και τα αποτελέσματα δεν γίνονται να έρθουν κατά παραγγελία και ιδανικά, ούτε καν εντός έδρας, που στην αρχή της χρονιάς έμοιαζε να είναι η «σταθερά» του.

Ο ΠΑΟΚ μαθαίνει στην πίεση

Η ανακοίνωση των οργανωμένων της Θύρας 4, μετά την ισοπαλία με τον Πανιώνιο, ήταν ενδεικτική του τρόπου με τον οποίον θα κυλήσει η σεζόν στη συνέχεια. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά οφείλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και τώρα που ο κόσμος επιστρέφει στην Τούμπα, η πίεση θα ενταθεί. Στην Ξάνθη δεν έπαιζε… ακριβώς εκτός έδρας, όπως μέχρι τώρα, αφού είχε τη στήριξη των οπαδών του. Πήρε το πρώτο του διπλό, επιβλητικά, απέναντι σε μια καλή ομάδα και πλέον, από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, οι παίκτες του Λουτσέσκου καλούνται να καταλάβουν και να (το) δείξουν πως αντέχουν να παίζουν κάθε παιχνίδι στην ένταση που θα γεννάται γύρω του.

Ικανός και για ανατροπές ο Ατρόμητος!

Μέχρι τώρα, οι Περιστεριώτες φημίζονταν για τη σταθερή τους άμυνα, που αποτελούσε «οδηγό» στην κούρσα και τους ανέβασε και τόσο ψηλά βαθμολογικά. Στα Χανιά ο Πλατανιάς πήρε το προβάδισμα, κόντρα στα προγνωστικά, ενώ έχασε και πέναλντι για να διευρύνει το προβάδισμά του, αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε εντυπωσιακά κι έδωσε το «σύνθημα» της αντεπίθεσης! Ο Βασιλακάκης, με δυο καταπληκτικά γκολ κι ενδιάμεσα ο Ουάρντα έφεραν «τούμπα» τον αγώνα, στην πρώτη ανατροπή του Ατρόμητου στη φετινή Superleague Σουρωτή και ο Κάναντι μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος για την αντίδραση των παικτών του, που μεθοδικά έπαιξαν βάσει πλάνου κι έκαμψαν την αντίσταση των Κρητικών!

Η άμυνα του Αστέρα «σπάει κόκκαλα»!

Στην Τρίπολη έβλεπαν την ομάδα να βυθίζεται βαθμολογικά όλο τον Οκτώβριο. Στην Τούμπα για την 9η αγωνιστική ο Αστέρας έχασε με «κάτω τα χέρια» κι έκτοτε «μεταμορφώθηκε» σε αμυντικό γρανίτη κι επιθετικό θηρίο! Η αρχή έγινε κόντρα στον Παναθηναϊκό (4 Νοεμβρίου) κι έκτοτε ο Αστέρας δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ σε τέσσερις αγωνιστικές και ισάριθμες νίκες! Ο Αθανασιάδης «χτίζει» απαραβίαστο σερί 375’ στην εστία του και οι Αρκάδες του Σάββα Παντελιδη με τέρματα 10-0 ανέβηκαν στην 6η θέση της βαθμολογίας, κάνοντας «limit up».

Ο Κόντε κρατάει τον ΠΑΣ

Στη Λάρισα ο Ισπανός φορ «έσωσε» ξανά τους Γιαννιώτες, για πολλοστή φορά φέτος, χαρίζοντάς τους το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην ΑΕΛ. Ο ΠΑΣ μπορεί να περηφανεύεται πως διαθέτει τον καλύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος (7 γκολ), όμως η εξάρτησή του ενδεχομένως αποδειχθεί προβληματική, αν δεν βρεθούν κι άλλοι να τραβήξουν το «κάρο». Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη αγνοεί το «τρίποντο» από την 9η αγωνιστική, όταν υποδέχθηκε την Κέρκυρα, όμως δεν χάνει κιόλας, μετρώντας τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες με 1-1, οι δυο τελευταίες δε, χάρη στον Κόντε.

Η Λαμία είναι «απέθαντη»!

Για έξι αγώνες στη σειρά, η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ δεν χάνει και τελευταία βρίσκει τον τρόπο να επιστρέφει σε παιχνίδια που μοιάζουν χαμένα, όταν κανείς δεν την περιμένει και να μένει «ζωντανή»! Αυτή τη φορά «θύμα» ήταν ο Παναιτωλικός, που προηγήθηκε με 0-2 και της τα έκανε όλα δύσκολα, αλλά με το πρώτο φετινό γκολ του Βουό στο 98’(!) πήρε την ισοπαλία στο ΔΑΚ. Σταθερά μακριά από την επικίνδυνη ζώνη και ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις ξανά, μετά τη Ριζούπολη και τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, οι Λαμιώτες επιβιώνουν με πείσμα στη Superleague Σουρωτή, δείχνοντας ανθεκτικότητα.

Ο Παναιτωλικός ασθενεί σοβαρά αμυντικά

Τα 16 γκολ παθητικό εξηγούν γιατί οι Αγρινιώτες εξαρτώνται τόσο πολύ από την καλή απόδοση του Μάζουρεκ και την επιστροφή του Μοράρ, αφού στα μετόπισθεν η δουλειά… δεν γίνεται. Στη Λαμία οι συνθήκες για τον Παναιτωλικόήταν ιδανικές για το «διπλό» και η ποιότητα των μεσοεπιθετικών του ήταν αυτή που τον έβαλε εξαρχής σε θέση «οδηγού», όμως κατάφερε να ισοφαριστεί. Όπως με τον Απόλλωνα (1-1), η νίκη χάθηκε στις λεπτομέρειες και η αποτυχία, αν δει κανείς την τελευταία φάση και την αντίδραση των αμυντικών, θα καταλάβει πως αυτούς βαραίνει η ευθύνη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα