10 πράγματα που μάθαμε από τη 11η αγωνιστική!

Δημήτρης Ρούσσος
10 πράγματα που μάθαμε από τη 11η αγωνιστική!

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε από τη 11η αγωνιστική της φετινής Σούπερ Λιγκ.

Στην Τούμπα παίζει «άλλος» ΠΑΟΚ

Το γήπεδο ήταν άδειο, αλλά ταυτόχρονα… έβραζε! Ο Ατρόμητος «σόκαρε» τους Θεσσαλονικείς με το 0-1 του Στρούγγη, όμως και πάλι ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη στην έδρα του, την έκτη σε ισάριθμα παιχνίδια στην Τούμπα! Ο «δικέφαλος» ευνοήθηκε στη φάση του πέναλτι, όμως συνολικά η εικόνα του ήταν αυτή που έπρεπε, στη διεκδίκηση της νίκης και τελείως διαφορετική απ’ αυτή που εμφανίζει εκτός έδρας. Δεν απειλήθηκε, βρήκε δεύτερο γκολ και με ψυχραιμία διατήρησε το αποτέλεσμα, απέναντι σε μια πολύ καλά οργανωμένη και αήττητη ως τότε ομάδα.

Στα ντέρμπι μετράνε οι λεπτομέρειες

«Το παιχνίδι τελειώνει όταν σφυρίξει ο διαιτητής». Ό,τι πιο κλισέ μπορεί να ειπωθεί για ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Κι όμως, εκεί, στα «εύκολα» είναι που έπρεπε να προσέξει ο Παναθηναϊκός, εκεί, στα «δύσκολα» έπρεπε να πιέσει η ΑΕΚ και τελικά το αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Λεωφόρου άλλαξε στην τελευταία φάση! Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν… ξεφλούδισαν τη μπάλα, ο Αϊντάρεβιτς «γεμίζει» προς τον Λιβάγια, που έκανε το απλό, σούταρε, είχε την εύνοια της τύχης κι έδωσε έναν βαθμό στην ΑΕΚ την τελευταία -κυριολεκτικά στιγμή!

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού θα είναι εύκολο, αν το κάνει ο ίδιος

Η σεζόν κάθε άλλο παρά ιδανικά ξεκίνησε για τους Πειραιώτες, που, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, κυνηγούν ακόμα ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά στη βαθμολογία. Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ο Ολυμπιακός έβλεπε ένα βατό πρόγραμμα να απλώνεται μπροστά του, αλλά στη θεωρία. Απέναντι στον Λεβαδειακό προηγήθηκε, έχασε πέναλτι και χρειάστηκε μια «φωτοβολίδα» του Κούτρη για να πάρει το τρίποντο, καταλαβαίνοντας πως κάθε παιχνίδι έχει τις απαιτήσεις του, ακόμα κι αν δεν είναι ντέρμπι ή εκτός έδρας.

Όταν είναι καλά ο Μοράρ, δείχνει πόσο λείπει από τον Παναιτωλικό

Αποκτήθηκε για να ηγηθεί της επίθεσης των Αγρινιωτών, όμως ως τώρα έχει αγωνιστεί ελάχιστα, αφού το όνομά του γέμισε συχνά το ιατρικό δελτίο. Παρά τους τραυματισμούς πάντως, έχει προλάβει να σκοράρει δυο φορές και να «σώσει» δυο βαθμούς, ισοφαρίζοντας τον Ατρόμητο (2η αγωνιστική) και την Κυριακή τον ΠΑΣ. Αν ξεπεράσει τα προβλήματα και προσαρμοστεί πλήρως, φαίνεται πως είναι ικανός να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του Χάβου, που περιμένει πολλά απ’ αυτόν.

Ο Πανιώνιος έχει πρόβλημα στο γκολ

Μετράει 13 γκολ σε 11 αγώνες, αλλά έχει να σκοράρει από την «έξοδο» στην Τρίπολη, την 8η αγωνιστική, όταν και πανηγύρισε την τελευταία του νίκη. Ο «Ιστορικός» έμεινε και στην Ξάνθη στο «μηδέν», ο Γεσίλ και ο Ντουρμισάι έχουν σταματήσει να είναι απειλητικοί και η «αφλογιστία» είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της ομάδας του Γρηγορίου, που κατηγορίζει συνεχόμενα το τελευταίο διάστημα.

Ο Αστέρας συνέρχεται

Τρεις συνεχόμενες ήττες από Ατρόμητο, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ την «βύθισαν» βαθμολογικά, όμως η ομάδα της Τρίπολης βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει! Ο Παντελίδης είδε τους παίκτες του να τα δίνουν όλα απέναντι στον Παναθηναϊκό, παίρνοντας το «τρίποντο», ενώ στα Χανιά έκαναν τα απολύτως απαραίτητα για να πάρουν μια εύκολη νίκη, που τους έφερε για τα καλά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και τους έδωσε αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια, με τα δύσκολα παιχνίδια να βρίσκονται πίσω.

Η ΑΕΛ δεν σταματιέται

Η αλλαγή προπονητή έφερε αποτελέσματα τουλάχιστον εντυπωσιακά για το «αλογάκι». Ο Ηλίας Φυντάνης κάνει με τη Λάρισα πορεία πρωταθλητισμού, με 3/4 νίκες και σταθερό αήττητο! Η νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης, έστω και στο τέλος, την απομάκρυνε από τις θέσεις του υποβιβασμού και οι Θεσσαλοί ανέτρεψαν την πολύ δύσκολη κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώθηκε στην αρχή του πρωταθλήματος, με τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και τη μετριότατη εικόνα.

Η Λαμία χρειάζεται φορ επειγόντως

45 λεπτά με δυο παίκτες παραπάνω, αλλά η Λαμία δεν κατάφερε παρά μόνο να απειλήσει και μάλιστα όχι με ένταση. Σοϊλέδης και Μπαλάφας άφησαν με 9 την Κέρκυρα, όμως οι Φθιωτοί δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν, μένοντας στο 1-1 που έμοιαζε με ήττα. Ο Τεννές έβαλε στο παιχνίδι τόσο τον Τσούκαλο, όσο και τον Ντακόλ, όμως αμφότεροι είχαν μέτρια παρουσία. Σε συνδυασμό με την μακρόχρονη απουσία του Πατρίκ Βουό, το επιθετικό πρόβλημα της Λαμίας των μόλις οκτώ γκολ ως τώρα μεγενθύνθηκε μετά το απόγευμα του Σαββάτου.

Η Ξάνθη είναι εδώ

Άλλη μια ομάδα, μετά την ΑΕΛ και τον Αστέρα, που ζορίστηκε, αλλά κατάφερε να αντιδράσει. Η νίκη επί του Πανιωνίου ήταν πειστική και ήρθε αμέσως μετά το «διπλό» στο Αγρίνιο. Πρώτα ο Μπρίτο και στη συνέχεια ο Γέντρισεκ έδωσαν λύσεις και χάρισαν δυο εύκολα «τρίποντα» στους Ακρίτες, που πλέον παγίωσαν τη θέση τους στο πάνω μέρος του ταμπλό.

Ο Πλατανιάς δεν σώζεται (;)

Οι έξι συνεχόμενες ήττες συνιστούν το αρνητικότερο ρεκόρ στη Superleague Σουρωτή φέτος και η τελευταία θέση, έξι βαθμούς μακριά από τον προτελευταίο Απόλλωνα Σμύρνης, έρχεται απόλυτα φυσιολογικά. Οι Κρητικοί παραδόθηκαν αμαχητί στον Αστέρα Τρίπολης στα Περιβόλια και το χειρότερο είναι τα ερχόμενα παιχνίδια, απέναντι σε ΑΕΚ (εκτός), Ατρόμητο (εντός), Πανιώνιο (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός), μετά τα οποία ενδέχεται να έχουν «κλειδώσει» τη θέση στο πάτωμα της βαθμολογίας…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα