Κωνσταντίνος Μαυροπάνος: Το νέο διαμάντι του ΠΑΣ Γιάννινα (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Κωνσταντίνος Μαυροπάνος: Το νέο διαμάντι του ΠΑΣ Γιάννινα (pics)

bet365

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος ήταν η αποκάλυψη του ΠΑΣ Γιάννινα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το Mats Review του Gazzetta γράφει για το νέο διαμάντι του Γιώργου Χριστοβασίλη.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ταξιδεύει στην Τρίπολη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο Γιάννης Πετράκης ανακοινώνει την ενδεκάδα των Ηπειρωτών και μέσα σε αυτή βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος. Πολλοί απορούν με την απόφαση αυτή αλλά όχι ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός ο οποίος δοκιμάζει τον 20χρονο αμυντικό με τους βασικούς όλη την εβδομάδα πριν το ματς της Τρίπολης.

Ο Μαυροπάνος ετοιμάζεται για την τρίτη του εμφάνιση με την φανέλα του ΠΑΣ και αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Η ομάδα του κερδίζει με 2-1 με τον ίδιο να είναι από τους πολυτιμότερους. Μεστή εμφάνιση, δεν έχασε μονομαχία τόσο στον αέρα όσο και με την μπάλα κάτω (είχε τις 11 από τις συνολικά 26 επεμβάσεις της άμυνας) η οποία συνδυάστηκε και με γκολ στρέφοντας πάνω του τα βλέμματα της ποδοσφαιρικής Ελλάδας κάνοντας τον Γιώργο Χριστοβασίλη να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση για το νέο διαμάντι που έχει στην κατοχή του.

Και όμως τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά για τον Μαυροπάνο, αλλά κυρίως για την προηγούμενη ομάδα του, τον Απόλλωνα στην οποία βρισκόταν από δέκα ετών. Ο Ηπειρώτης αμυντικός μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας στις ακαδημίες της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», αποφασίζει να μην υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και να αποχωρήσει ως ελεύθερος εκμεταλλευόμενος τον κανονισμό περί μετοίκησης που αφορά ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές λόγω σπουδών.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η πρώτη ομάδα που έδειξε ενδιαφέρον και ειδικότερα ο πρόεδρος της ομάδας, Γιώργος Χριστοβασίλης και το ενδιαφέρον αυτό μετουσιώθηκε άμεσα σε συνεργασία με τον ΠΑΣ να παίζει μόνος του έχοντας το πλεονέκτημα της καταγωγής. Τι εννοούμε; Γιώργος Χριστοβασίλης και Κωνσταντίνος Μαυροπάνος είναι από το ίδιο χωριό, τα Άγναντα Άρτας. Έτσι, το Γενάρη του 2016 ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο για 3.5 χρόνια. Αρχικά εντάσσεται στην U-20 της ομάδας αλλά παράλληλα παίρνει γεύση και από την πρώτη ομάδα αφού δεν είναι λίγες οι φορές που κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα.

Ένα τραυματισμός στον μηνίσκο τον αφήνει λίγο πίσω, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να πάρει το βάπτισμα του πυρός και το Νοέμβριο του 2016 κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα για το Κύπελλο Ελλάδος πραγματοποιεί το επαγγελματικό του ντεμπούτο. Ο ίδιος συνεχίζει να δίνει τον καλύτερο εαυτό στις προπονήσεις και με το τέλος της σεζόν και τον ΠΑΣ αδιάφορο είχε έρθει η ώρα του. Ο Γιάννης Πετράκης του εμπιστεύεται μια θέση στην αρχική ενδεκάδα και ο Μαυροπάνος κάνει ντεμπούτο στα γήπεδα της Super League στο ματς με την Βέροια.

Επόμενη συμμετοχή κόντρα στην ΑΕΚ (1-1) στις Ζωσιμάδες και ο ίδιος ψηφίζεται MVP του αγώνα. «Είμαι πολύ χαρούμενος που η προσπάθεια και η απόδοσή μου ανταμείβεται με αυτό εδώ το βραβείο. Περίμενα όλη τη χρονιά να μου δοθεί η ευκαιρία, μου δόθηκε στο τελευταίο παιχνίδι και πιστεύω ότι η απόδοσή μου ήταν αρκετά καλή, με τη βοήθεια βέβαια και των συμπαικτών μου, την καθοδήγηση και τις οδηγίες που μου δώσανε», τονίζει ο ίδιος βγάζοντας το καπέλο σε συμπαίκτες και προπονητή. «Ήταν αυτό που περίμενα και ίσως πολύ καλύτερα γιατί με βοήθησαν και τα παιδιά να μπω κατευθείαν στο κλίμα της ομάδας. Μέσα από τους συμπαίκτες μου προσπαθώ να βελτιώνομαι και εγώ, οι προπονητές ήταν πολύ καλοί μαζί μου».

Και αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε η συνέχεια αναμένεται ακόμα καλύτερη για τον Μαυροπάνο και το σίγουρο είναι ότι το όνομά του θα μας απασχολήσει για μεγάλο διάστημα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα