MVP: Τυφώνας... el Chino!

MVP: Τυφώνας... el Chino!

Γιώργος Τσακίρης
MVP: Τυφώνας... el Chino!

bet365

Χαρακτηρίστηκε (και το αποδεικνύει) η κορυφαία μεταγραφική κίνηση στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου! Ο Ντέμης αναγνώρισε την κλάση του! Σέρχιο Αραούχο, ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα ενός αγώνα ανά πάσα ώρα και στιγμή, στον οποίο αρκεί, υποψία φάσης για να τελειώσει έναν αντίπαλο...

Φυσικά και ο λόγος γίνεται για τον Σέρχιο Αραούχο που δεδομένα αποτελεί τον MVP της αγωνιστικής που ολοκληρώθηκε. Και πώς να μην είναι αφού χάρη στα δυο του τέρματα που σημείωσε, το ένα καλύτερο απ' το άλλο, αλλά και με την αποβολή που κέρδισε (σ.σ.: του Μαλεζά), οδήγησε την ΑΕΚ στην εύκολη νίκη στο ματς με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ με τελικό σκορ στο 3-0. Αναμενόμενα, λοιπόν, ήρθε (και) το standing ovation στη διάρκεια της αντικατάστασής του!

Ο Αργεντινός στράικερ ξεχώρισε από το 49ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ όταν με την ευφυΐα που τον διακρίνει μπήκε στη φάση που δημιούργησε η πίεση του Γιόχανσον και γνωρίζοντας από πριν τι έπρεπε να κάνει, έστρωσε με το γόνατό του την μπάλα στο δεξί και άμεσα (με... δολοφονικό ένστικτο) τελείωσε τη φάση με δεξί διαγώνιο σουτ που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.




Μπορεί το γκολ που σημείωσε στο δεύτερο ημίχρονο και σφράγισε τη νίκη (ακόμη μια) της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ να ήταν εντυπωσιακό (και αυτό αποτέλεσμα ευφυΐας αφού είδε τον Γλύκο εκτός θέσης) χάρη στο εκπληκτικό σουτ-πλασέ που επιχειρεί να τον έχει... απογειώσει, ωστόσο στο πρώτο φανερώνει – αποδεικνύει πως του αρκεί υποψία φάσης για να σκοράρει. Η ουσία στο παιχνίδι του είναι το γκολ, επιθετικός γαρ, αλλά δεν κάνει μόνο αυτό...

Ο Αραούχο στη διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ κι ενώ το ρολόι έδειχνε το 29ο λεπτό, σε κόντρα επίθεση που εκδηλώνει η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς έπειτα από απομάκρυνση σε κερδισμένο κόρνερ για την ΑΕΚ, τρέχει και θυσιάζεται για να μην επιτρέψει υποσχόμενη επίθεση στον αντίπαλο και δέχεται κίτρινη κάρτα. Κάτι που φανερώνει την επιθυμία του να προσφέρει στην ομάδα και τη σούπερ διάθεσή του στην Ένωση.




Στο πέρασμά του ήδη τα διαλύει όλα ο... τυφώνας el Chino και έχει γίνει talk of the country αφού έχει καταφέρει σε 8 ματς (εκ των οποίων έχει ξεκινήσει στα 7 βασικός) να έχει σημειώσει ήδη 6 γκολ και να έχει μοιράσει μια ασίστ... Φυσικά τα νούμερα δείχνουν και αποδεικνύουν πολλά, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Τα ποδοσφαιρικά – αγωνιστικά του στοιχεία, έξω από τα γκολ, αλλά και ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά του είναι τέτοια που έχουν μετατρέψει τον Αργεντινό σε λατρεμένο πρόσωπο στους φίλους της ΑΕΚ, αλλά και εντός ποδοσφαιρικού τμήματος, σε όλους στ αποδυτήρια...

Όπως έχει αποδειχτεί στους αγώνες αλλά πολύ περισσότερο στις προπονήσεις (σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συμπαικτών τους) σχετικά με τα αγωνιστικά – ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά, υπάρχουν δυο λόγια που του κολλάνε δίπλα συμπαίκτες και μέλη του τμήματος που λένε όλη την αλήθεια: «μωρή ποιότητα»! Είναι άλλη κλάση ποδοσφαιριστή και ξεχωρίζει με το... καλημέρα, φοβερή ποιότητα και απίθανη ταχύτητα στην σκέψη του. Τα λόγια αυτά χρησιμοποιούν οι άνθρωποι που συνεργάζονται σε καθημερινή βάση μαζί του.

Η επαφή του με την μπάλα... αιχμαλωτίζει τα βλέμματα. Οι υποδοχές του είτε με το στήθος, είτε με το πόδι, δεξί κι αριστερό, είναι τέτοιες που ταυτόχρονα δημιουργούν χώρους και βγάζουν την ομάδα μπροστά. Η κίνησή του με την μπάλα και ο τρόπος που την προστατεύει ανάμεσα σε δυο και τρεις αντιπάλους είναι σημεία αναφοράς, τη στιγμή που τα τελειώματά του είναι απόλαυση (χρησιμοποιεί με την ίδια ικανότητα στο finishing και τα δυο πόδια, θυμίζουμε το γκολ με την Νέα Σμύρνη με το αριστερό) για τα μάτια όλων των ποδοσφαιρόφιλων (και με το κεφάλι σκοράρει με ευκολία, άλλωστε τα δυο πρώτα έτσι τα πέτυχε άλλωστε με τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο).

Ωστόσο ακόμη μεγαλύτερη γίνεται η αγωνιστική του αξία από την κίνησή του χωρίς την μπάλα στην κατοχή του. Κίνηση που δημιουργεί τη δυνατότητα πάσας στον ίδιο που μετατρέπεται σε ασίστ (θυμηθείτε το γκολ που πέτυχε με αντίπαλο τον Πανιώνιο και τις κεφαλιές με τον Λεβαδειακό και θα συμφωνήσετε). Αυτό τον κάνει μοναδικό...

Πλέον η κουβέντα που αφορά τον Αραούχο είναι μία: Θα μπορέσει η ΑΕΚ να το κάνει δικό της; Έστω να τον διατηρήσει για μία ακόμη σεζόν με τη μορφή δανεισμού (η Λας Πάλμας θυμίζουμε απέκτησε τον Χεσέ από την Παρί) για να τον χαιρόμαστε. Αυτή η κουβέντα θα... τραβήξει βέβαια και κακώς ανοίγει τόσο νωρίς!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΔΥΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΡΑΟΥΧΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα