Ζέκα: «Το ντέρμπι για τον κόσμο μας»

Νίκος Μαρούδας
Ζέκα: «Το ντέρμπι για τον κόσμο μας»

bet365

Ο Κάρλος Ζέκα, άφησε πίσω του το 1-1 με τον Ηρακλή και μέσω του Match Review του gazzetta.gr, μιλάει για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τη νίκη που θέλει για τον κόσμο, αλλά και για την πρώτη του τη κλήση στην Εθνική Ελλάδας.

Στην έδρα που ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν πέρασαν πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δεν τα κατάφερε ούτε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον «αιώνιο αντίπαλο» έμειναν ισόπαλοι με τον Ηρακλή σε ένα ματς που ήταν ανώτεροι.

Το παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο όμως είναι πλέον παρελθόν. Όλοι στον Παναθηναϊκό κοιτάζουν το ντέρμπι της Κυριακής όπου η νίκη είναι μονόδρομος. Έτσι και ο Κάρλος Ζέκα. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού», μίλησε στο Match Review του gazzetta.gr και τόνισε πως στόχος όλων είναι η νίκη στο Κυριακάτικο ντέρμπι.

Ο Πορτογάλος που εδώ και λίγο καιρό έχει πλέον και ελληνικό διαβατήριο, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του. Τόνισε πως η νίκη επί του Ολυμπιακού θα είναι σημαντική, αλλά γνωρίζει πως δεν θα κάνει τον κόσμο να ξεχάσει όλη την μέτρια προς κακή σεζόν που έχει πραγματοποιήσει η ομάδα. Επίσης, αναφέρθηκε στο γεγονός πως πλέον αγωνίζεται ως Έλληνας στο πρωτάθλημα, αλλά και στην πρώτη κλήση στην Εθνική η οποία ελπίζει πως δεν θα αργήσει πολύ...

Τι δεν πήγε καλά με τον Ηρακλή και δεν πήρατε τη νίκη;
«Ήμασταν καλύτεροι από τον Ηρακλή. Είχαμε φάσεις, αλλά δεν βάλαμε το δεύτερο γκολ και έγινε δύσκολο το παιχνίδι για εμάς, με τον Ηρακλή να βάζει το γκολ σε μια κόντρα. Προσπαθήσαμε να βάλουμε και το δεύτερο γκολ, αλλά δεν τα καταφέραμε και πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι.

Θεωρείς άδικο το αποτέλεσμα;
«Δεν βάλαμε το δεύτερο γκολ. Είχαμε 4-5 φάσεις να βάλουμε το γκολ και δεν το κάναμε. Όταν δε βάζεις γκολ είναι δύσκολο εκτός έδρας και σε μια κόντρα έγινε το γκολ του Ηρακλή. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο».

Ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αυτό πλέον σε τι ψυχολογία σας βρίσκει;
«Ένα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι. Πάμε με καλή ψυχολογία, θέλουμε να κερδίσουμε, ξέρουμε ό,τι είναι δύσκολο, αλλά έτσι είναι αυτά. Μπορεί να μην είμαστε στο καλύτερο σημείο μιας και δεν κερδίσαμε το τελευταίο μας παιχνίδι, αλλά ντέρμπι είναι και όλα μπορούν να γίνουν».

Με τον κόσμο στο πλευρό σας την Κυριακή θεωρείς πως έχετε τον πρώτο λόγο;
«Δεν είμαστε φαβορί. Πρόκειται για δυο καλές ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος, εμείς έχουμε ανέβει στα τελευταία παιχνίδια, παίζουμε καλύτερα αλλά δεν είμαστε φαβορί. Με τον κόσμο στο πλευρό μας θα είναι πιο εύκολα. Μας στεναχωρεί το γεγονός πως δεν τον έχουμε δίπλα μας στα εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά θεωρώ πως με αυτόν στη Λεωφόρο μπορούμε να τα πάμε καλά στο ντέρμπι».

Είναι έξτρα κίνητρο για εσάς το γεγονός πως με νίκη στο ντέρμπι και με την κατάκτηση του Κυπέλλου, ο κόσμος μπορεί να ξεχάσει κάπως την κακή σεζόν που έχει πραγματοποιήσει η ομάδα;
«Θέλουμε να κερδίσουμε γι' αυτούς. Όμως δεν νομίζω πως μπορεί να ξεχάσει ο κόσμος με μια νίκη όλη την φετινή μας πορεία. Στο Κύπελλο θα δούμε τι θα γίνει είμαστε στα ημιτελικά, αλλά αν κερδίσουμε τον Ολυμπιακό δεν νομίζω πως θα ξεχάσει ο κόσμος την κακή σεζόν που κάναμε».

Πλέον είσαι και Έλληνας! Πως νιώθεις γι' αυτό;
«Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που κατάφερα να πάρω την ελληνική υπηκοότητα. Όπως έχω πει και στο παρελθόν, είναι κάτι που ήθελα πάρα πολύ να συμβεί και τώρα περιμένω τη στιγμή που θα ορκιστώ».

Είσαι έτοιμος για το ντεμπούτο σου με την Εθνική;
«Ναι, περιμένω την κλήση του κ. Σκίμπε. Δεν έχω κάτι σίγουρο ακόμα, αλλά έχω δει και τα προηγούμενα παιχνίδια της Εθνικής και είμαι έτοιμος να βοηθήσω όποτε το θεωρήσει ικανό ο κ. Σκίμπε. Θέλω πάντα να κερδίζει η Εθνική, όχι μόνο τώρα που πήρα το διαβατήριο, αλλά και παλαιότερα. Αν δεν γίνει τώρα, θα τους υποστηρίξω ένθερμα και πιστεύω πως θα μπορέσουν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα