Δέκα πράγματα που μάθαμε από την 23η αγωνιστική

Δέκα πράγματα που μάθαμε από την 23η αγωνιστική

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την 23η αγωνιστική της φετινής Σούπερ Λιγκ.

Ο Αστέρας πιάνει... πάτο!

Ακόμα μία ήττα για τον Αστέρα, εντός έδρας και με ανατροπή, από την Κέρκυρα. Οι «Αρκάδες» κάνουν μία απίστευτα κακή σεζόν, στην οποία ξεκίνησαν με στόχο τα πλέι οφ, με το ρόστερ να… υποστηρίζει αυτούς τους στόχους, αλλά την απόδοση στο χορτάρι να είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Ο Αστέρας παλεύει για την παραμονή και όσο κάνει τέτοιες ήττες, τόσο πιο πολύ θα κινδυνεύει, αφού πετάει ευκαιρίες να «καθαρίσει» με την παραμονή, ενώ είναι δεδομένο πως τις τελευταίες αγωνιστικές θα υπάρχουν αδιάφορες ομάδες και «απρόσμενες» νίκες.

Ο Ηρακλής αξίζει να μείνει στη κατηγορία

Η προσπάθεια αυτών των παιδιών και του τεχνικού τιμ του Σάββα Παντελίδη, είναι συγκλονιστική. Μία ομάδα παρατημένη στο έλεός της, από την…. ανύπαρκτη διοίκηση, χωρίς λεφτά, χωρίς προστασία, χωρίς τίποτα. Και παρόλα αυτά, στο Γηραιό το έχουν βάλει πείσμα να μείνουν στη κατηγορία και άπαντες κάνουν κατάθεση ψυχής σε κάθε αγώνα. Μπορεί στις καθυστερήσεις να λύγισαν στο Περιστέρι, όμως το πάλεψαν και πάλι με όλες τους τις δυνάμεις, όπως και κόντρα στον Πανιώνιου που έπαιζαν για πάνω από μία ώρα με παίκτη λιγότερο. Το ξέσπασμα του Κούρου - που είχε και δοκάρι με εκπληκτικό σουτ, αλλά φταίει στο γκολ του ατρόμητου - μετά το τελευταίο σφύριγμα, είναι ενδεικτικό της θέλησης, αλλά και της πίεσης που υπάρχει στον Ηρακλή.

Ο Τουράμ έχει… πελάτη τον Αστέρα!

Άλλα δύο γκολ πέτυχε εις βάρος του Αστέρα ο Τουράμ, που δείχνει ότι οι «Αρκάδες» του… πάνε! Ο βραζιλιάνος επιθετικός έχει 7 γκολ στη πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα και τα 4 από αυτά είναι κόντρα στην ομάδα από την Τρίπολη. Πάνω από τα μισά, δηλαδή. Την έχει πάρει σε… αποκλειστικότητα, μάλλον, αφού είναι ο μόνος παίκτης από τους «Φαίακες» που βρήκε δίχτυα στις δύο νίκες επί του Αστέρα.

Ο Ολυμπιακός έχει… ξεθυμάνει

Σε πολύ κακό φεγγάρι βρίσκονται οι πρωταθλητές Ελλάδος, που γνώρισαν μετά από πολλά χρόνια τρίτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα. Και μάλιστα, χωρίς να έχει σκοράρει για 351 λεπτά! Τελευταία φορά που είχε αρνητικό 3/3 ήταν το 1996, όταν είχαν χάσει από Παναθηναϊκό, Απόλλωνα και ΟΦΗ. Και μπορεί για το πρωτάθλημα να μην ανησυχεί, όχι ακόμα, τουλάχιστον, όμως σίγουρα η εικόνα του Ολυμπιακού και πάνω από όλα η έλλειψη πάθους και της… καρδιάς πρωταθλητή, είναι κάτι που δημιουργεί προβληματισμό στο Λιμάνι.

Ο Ζίβκοβιτς είναι «λίρα εκατό» για την Ξάνθη

Για ακόμα μία αγωνιστική, ο Ζίβκοβιτς ήταν ο κορυφαίος της Ξάνθης και σε αυτόν… χρωστάει κατά κύριο λόγο η ομάδα του τη νίκη, αφού ο Σέρβος τερματοφύλακας ήταν και πάλι «κέρβερος». Είναι η κορυφαία μεταγραφή του ακριτικού συλλόγου στη σεζόν, ακόμα καλύτερη και από αυτή του Γιουνές που σκοράρει ακατάπαυστα και έχει ήδη 14 ...τεμάχια!

Ο ΠΑΟΚ νίκησε χωρίς να είναι καλός

Μεγάλη είναι η νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ακόμα κι αν μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο ακόμα και τώρα, μετά τις τρεις σερί ήττες, να χάσουν οι «ερυθρόλευκοι» το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά, το γεγονός που κάνει ακόμα πιο σημαντική την επικράτηση του «Δικεφάλου», είναι πως ήταν… επαγγελματική. Δε χρειάστηκε να κάνει τρομερό ματς, δε του βγήκαν οι αυτοματισμοί, όμως πήρε το τρίποντο και αυτό αποτελεί σημαντικότατη παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ο Πασχαλάκης είναι έτοιμος για μεταγραφή!

Πλέον δεν είναι… αστείο. Ο Πασχαλάκης το έκανε και πάλι και απέδειξε ότι δεν ήταν «πυροτέχνημα» η ονειρική εμφάνιση που είχε κάνει στη Τούμπα. Ο ταλαντούχος τερματοφύλακας κατέβασε και πάλι «τείχος» και είναι η αιτία που ο ΠΑΣ δεν έχασε κόντρα στην ΑΕΛ. Μάλιστα, έχει κάνει - ίσως - την απόκρουση της χρονιάς, όταν μετά τη κεφαλιά του Τσακοπίνο και την αλλοίωση της πορείας της μπάλας από τον Μπέριο, κατάφερε με ένα… μαγικό τρόπο να αποτρέψει ένα «σίγουρο» γκολ! Το καλοκαίρι, με τέτοιες εμφανίσεις που πραγματοποιεί, δύσκολα θα μπορέσει ο ΠΑΣ να τον κρατήσει στα Γιάννενα…

Ο Μπεργκ είναι στα… καλύτερά του

Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τρία τέρματα σημείωσε κόντρα στη Βέροια ο Μάρκους Μπεργκ, που έφτασε έτσι τα 23 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ισοφαρίζοντας την καλύτερη - πρώτη - σεζόν του στην Ελλάδα. Και έχει μέλλον ακόμα. Παράλληλα, είναι μόνος πρώτος στη λίστα των σκόρερ του πρωταθλήματος, με 16 τέρματα, ένα λιγότερο από πέρσι, δηλαδή και όσα είχε στις δύο πρώτες του χρονιές με το «τριφύλλι». Είναι πολύ πιθανό, μάλιστα, να ξεπεράσει ακόμα και την κορυφαία επίδοση σε όλη του την καριέρα, που είναι από το 2008/09 με τη φανέλα της Χρόνινγκεν με 22 τέρματα. Τέλος, αυτή ήταν η 4η φορά που βάζει 3 γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ έχει και μία «μυθική» εμφάνιση με 5 γκολ, πέρσι στο 6-1 επί του Πανθρακικού.

Η ΑΕΚ μπαίνει σε μπελάδες

Μετά από σερί θετικά αποτελέσματα, η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 κόντρα στον Πανιώνιο και πλέον έχει λόγο να ανησυχεί. Η Ξάνθη που είναι στο +2 έχει καλό πρόγραμμα (σε αυτό το σημείο στον πρώτο γύρο έκανε ένα εκπληκτικό σερί), ενώ Πλατανιάς και Ατρόμητος καραδοκούν. Από την άλλη, η Ένωση έχει δύσκολο πρόγραμμα, αρχής γενομένης από το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική, ενώ είναι αμφίβολο το κατά πόσο αντέχει ψυχολογικά να… κυνηγάει

Ο Πανιώνιος κάνει πρωταθλητισμό

Η λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός θα «ξυπνήσει» και ο Πανιώνιος δε θα γίνει η Λέστερ της Ελλάδας. Παρόλα αυτά, είναι σίγουρα, ήδη, πρωταθλητές στην… καρδιά των απλών φιλάθλων. Αυτό, όμως, που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση, είναι πως οι παίκτες του Ιστορικού δείχνουν πως είναι σε θέση να κάνουν πρωταθλητισμό, χωρίς να λυγίζουν από το βάρος που έχει πλέον φορτωθεί στις πλάτες τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα