Δέκα πράγματα που μάθαμε από την 22η αγωνιστική

Αχιλλέας Τσιμπογιάννης
Δέκα πράγματα που μάθαμε από την 22η αγωνιστική

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την 22η αγωνιστική της φετινής Σούπερ Λιγκ.

Ο Πανιώνιος είναι το πρότυπο της ομάδας

Η τρελή κούρσα του Πανιωνίου, δεν έχει φρένα, με τον Ιστορικό να επικρατεί και στο «Καραϊσκάκης», κάτι που του επιτρέπει να ελπίζει στις - όποιες λίγες πιθανότητες - για το θαύμα των θαυμάτων! Όχι πως χρειάζεται να κατακτήσει το πρωτάθλημα για να θεωρηθεί επιτυχημένη η σεζόν… Το επίτευγμα έχει ένα μυστικό, τη δύναμη του συνόλου και την ομαδικότητα, η οποία είναι το μεγάλο όπλο του Πανιωνίου. Παρά τις απουσίες των κορυφαίων του παικτών (Γιαννιώτης, Ρισβάνης, Μπεν, Μασούντ), πανηγύρισαν μία τεράστια νίκη, κόντρα σε κάθε προγνωστικό.

Ο Τσιγκρίνσκι είναι και πάλι εδώ!

Στο πρώτο διάστημα της σεζόν, ο Ουκρανός ήταν χάρμα ιδέσθαι και αποτελούσε την εγγύηση στα μετόπισθεν της Ένωσης. Ο Τσιγκρίνσκι στη συνέχεια απουσίασε για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω τραυματισμού και έλειψε πολύ από την ΑΕΚ, όμως πλέον είναι εδώ, επέστρεψε εμφατικά βρίσκοντας και δίχτυα, μάλιστα, με τον Χιμένεθ να έχει έναν επιπλέον λόγο να χαμογελά.

Ο Ντιγκινί έλειψε από τον Ατρόμητο

Μπήκε αλλαγή μετά από ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό και βρήκε δίχτυα λίγο αργότερα, χαρίζοντας στην ομάδα του ένα σημαντικό τρίποντο. Ο λόγος για τον Ντιγκινί, που με το τέρμα του έκρινε την αναμέτρηση του Ατρομήτου με τη Βέροια και απέδειξε πως η απουσία του ήταν αρκετή σημαντική για το «αστέρι». Κι επίσης, υπενθύμισε πόσο πολύτιμος μπορεί να γίνει, όταν θα είναι και πάλι σε 100% φόρμα.

Έχουμε δρόμο για την παραμονή

Η Βέροια δείχνει να έχει ξεμείνει από δυνάμεις, όμως για την άλλη θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό, παίρνει και πάλι φωτιά. Η νίκη του Λεβαδειακού και η νέα ισοπαλία του Ηρακλή, κόντρα σε μία ακόμα δυνατή ομάδα μάλιστα, δείχνουν πως ΑΕΛ και Αστέρας Τρίπολης δε μπορούν ακόμα να χαλαρώσουν.


Ο Ολυμπιακός δεν είναι άτρωτος

Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει… κλειδώσει σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα από νωρίς, όμως φαίνεται ότι δεν είναι άτρωτος. Αυτό έδειξε η ήττα εντός έδρας από τον Πανιώνιο, που ήταν η δεύτερη σερί στο πρωτάθλημα, ενώ με το ματς της Τούμπας να ακολουθεί, δεν είναι καθόλου απίθανο να… τριτώσει το κακό για τους «ερυθρόλευκους». Μάλιστα, τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός είχε δύο σερί ήττες και χωρίς να βρει δίχτυα, ήταν δύο δεκαετίες πίσω!

Ο Βασιλείου μπορεί να αναγεννηθεί

Βρήκε δίχτυα μετά από 4 χρόνια στο πρωτάθλημα… Ο λόγος για τον Βασιλείου, που έχει την ευκαιρία να κάνει μία επανεκκίνηση στη καριέρα του, η οποία ξεκίνησε με «δάφνες», αλλά στην πορεία, κακές επιλογές και ατυχία του χάλασαν τα σχέδια. Με τον Μάντζιο να μην υπολογίζεται για το επόμενο διάστημα, το βάρος πέφτει στις πλάτες του και έχει τη δυνατότητα να γίνει ο… ήρωας του Λεβαδειακού, που παλεύει για τη σωτηρία.

Ο Πλατανιάς πιστεύει στο «θαύμα»

Ακόμα μία νίκη για τον Πλατανιά, που πέρα από τα πολύ καλά αγωνιστικά στοιχεία, δείχνει πως πλέον έχει και χαρακτήρα. Καθάρισε και τον Αστέρα Τρίπολης με το εμφατικό 3-0 και έμεινε στο… κυνήγι του ονείρου της συμμετοχής των πλέι οφ. Δε χάνει τον προσανατολισμό του, ούτε «ζαλίζεται» από τις επιτυχίες και παραμένει σε απόσταση αναπνοής από τη ζώνη της πεντάδας που χαρίσει το Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο ΠΑΣ χάνει το τρένο των πλέι οφ

Με απολογισμό 2 ήττες, 3 ισοπαλίες και μόλις 1 νίκη στους τελευταίους 6 αγώνες πρωταθλήματος, ο ΠΑΣ βλέπει το… τρένο της συμμετοχής στα πλέι οφ να χάνεται. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» δε τα κατάφερε κόντρα στο Λεβαδειακό και δείχνει να μένει από δυνάμεις. Κάτι που είναι λογικό, μιας και η σεζόν για τους Γιαννιώτες ξεκίνησε από πολύ νωρίς, κάτι στο οποίο δεν είναι μαθημένοι. Στο -5 από την ΑΕΚ, έμεινε ο ΠΑΣ, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και η Ξάνθη με τον Πλατανιά και τον Ατρόμητο.

Η Ξάνθη και ο Βασιλακάκης έχουν βρει το κουμπί του Παναθηναϊκού

Το 2/2 έκανε κόντρα στον Παναθηναϊκό η Ξάνθη, με τον Βασιλακάκη να βρίσκει και πάλι δίχτυα κόντρα στους «πράσινους». Ο 29χρονος μέσος της Ξάνθης τις τελευταίες τρεις σεζόν έχει πετύχει συνολικά 6 γκολ και τα 4 είναι κόντρα στον Παναθηναϊκό! Όσο για τους Ακρίτες, πέρα από τις δύο νίκες φέτος, έχαν αποκλείσει πριν από 2 χρόνια το «τριφύλλι» από το Κύπελλο - όταν έφτασαν στον τελικό - ενώ και την προηγούμενη σεζόν επίσης άλωσαν τη «Λεωφόρο».

Ο Ατρόμητος πάει να σώσει τη σεζόν!

Η χρονιά δε ξεκίνησε καλά για τον Ατρόμητο, κάτι που μπορεί να φανεί και από τις τρεις αλλαγές προπονητή. Παρόλα αυτά, ο σύλλογος από τη Δυτική Αττική έχει καταφέρει να «μαζέψει» την κατάσταση και έχει την ευκαιρία να κάνει μία μεγάλη ρελάνς. Έπειτα και από τη νίκη στη Βέροια, μπορεί να ελπίζει τόσο στην είσοδο στα πλέι οφ, όσο και στην μεγάλη πρόκριση επί του Ολυμπιακού, στα ημιτελικά του Κυπέλλου! Διόλου άσχημα, για μία σεζόν που έμοιαζε… καμμένη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα