Δέκα πράγματα που μάθαμε από την 20η αγωνιστική

Γιώργος Ντυμένος
Δέκα πράγματα που μάθαμε από την 20η αγωνιστική

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την 20η αγωνιστική της φετινής Σούπερ Λιγκ.
Ο Ολυμπιακός «καθαρίζει» από νωρίς τα ματς
Σε ακόμη ένα ματς ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς. Κόντρα στην Λάρισα βρήκε δίχτυα πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ενώ με τον Ηρακλή σκόραρε στο 2' και επίσης «καθάρισε» σχετικά άνετα το παιχνίδι. Δείγμα ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν διάθεση να... βάζουν με το «καλημέρα» τις βάσεις για παίρνουν τα «τρίποντα».
Ο Παναιτωλικός χάνει όταν δεχθεί πρώτος γκολ
Για έβδομη φορά στην τρέχουσα σεζόν ο Παναιτωλικός δέχθηκε πρώτος γκολ και σε όλες έχασε. Αυτό είναι ένα... θέμα για τα «καναρίνια» που καλούνται να το διορθώσουν.
Ο Παναθηναϊκός έχει αντοχές
Εκτός από την αγωνιστική βελτίωση ο Παναθηναϊκός δείχνει πλέον να έχει και πολύ καλύτερα «τρεξίματα». Οι «πράσινοι» έχουν κάνει βήματα μπροστά σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και έτσι κόντρα στον Παναιτωλικό «κυνηγούσαν» το γκολ μέχρι το τέλος.
Η Κέρκυρα «κλείδωσε» την παραμονή της
Προερχόμενη από εκτός έδρας ισοπαλίες με Ηρακλή και Λάρισα σε ντέρμπι ουράς, κέρδισε τον Λεβαδειακό σε ακόμη ένα «εξάποντο» παιχνίδι και βρέθηκε σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Ουσιαστικά οι Φαίακες «κλείδωσαν» την παραμονή
τους.
Ο ΠΑΟΚ δεν παίζει... μόνο επίθεση
Πολύς λόγος γίνεται για την επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ και ως έναν βαθμό λογικά, καθώς είναι η ομάδα με τις περισσότερες τελικές στο πρωτάθλημα και παράγει φάσεις. Στην Ξάνθη δεν σκόραρε, αλλά κράτησε ξανά το μηδέν στην άμυνα για όγδοη φορά στις τελευταίες εννέα εξόδους του. Αυτό είναι ένα credit και για την αμυντική του λειτουργία.
Η Ξάνθη είναι ντεφορμέ
Η ομάδα με τις λιγότερες τελικές στο πρωτάθλημα είναι η Ξάνθη, που μέχρι πρότινος εκμεταλλεύονταν την ευστοχία της. Πλέον όμως δείχνει να έχει... χάσει το momentum και είναι ντεφορμέ. Στα τελευταία της τέσσερα ματς όχι μόνο δεν σκόραρε, παράλληλα έβγαλε μόλις 11 τελικές. Οχι σε ένα παιχνίδι, αλλά σε όλα μαζί.
Ο Κόντε είναι killer
Ακόμη δύο γκολ πέτυχε ο Κόντε με την φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς με τον Πλατανιά και έφτασε τα 10 με μόλις 33 τελικές. Ο Ισπανός φορ από την αρχή της σεζόν έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής και όσο περνά ο καιρός τόσο πιο killer γίνεται, καθώς αμφότερα ήταν σεντερφορίσια.
Το 3-5-2 του Πλατανιά λειτουργεί πολύ καλά
Σαν να γύρισε ένα διακόπτη ο Πλατανιάς το 2017 και πάει... τρένο. Σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα η αλλαγή σχηματισμού που προχώρησε ο Γιώργος Παράσχος. Από τότε που καθιέρωσε το 3-5-2 οι Κρητικοί έχουν συνεχώς ανοδική πορεία και στο νέο έτος έχασαν μόνο από τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο.
Στον Αστέρα είπαν «καλό καλοκαίρι»
Με πολλά όνειρα ξεκίνησαν στον Αστέρα τη σεζόν. Ομως μετά την 20η αγωνιστική και την ήττα από τον Ατρόμητο ουσιαστικά αποχαιρέτησαν την υπόθεση «πεντάδα» οριστικά, ενώ είχε προηγηθεί και η ήττα με 4-0 από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο, που δεν αφήνει ... περιθώρια αισιοδοξίας για την ρεβάνς. Φλεβάρη μήνα στην Τρίπολη είπαν «καλό καλοκαίρι», αφού ξέμειναν από στόχους.
Ο Ηρακλής είναι «ζωντανός»
Κόντρα σε δεκάδες αγωνιστικά και μη προβλήματα, ο Ηρακλής δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια. Πήρε βαθμό κόντρα στην ΑΕΚ, ξεκόλλησε από την τελευταία θέση και έδειξε πως μέχρι το τέλος θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα παραμονής του στην κατηγορία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα