Μια... χρυσή γενιά στο Goodison Park!

Gazzetta team
Μια... χρυσή γενιά στο Goodison Park!

bet365

Η νεολαία της Εβερτον στα καλύτερά της! Ο Ντέιβις ανάγκασε τον Πεπ να τον βάλει στη λίστα του και ο Λούκμαν γέμισε ελπίδες το Goodison Park.

Ο 18χρονος Ντέιβις έκανε την 3η του διαδοχική παρουσία ως βασικός στην Premier League. Πέτυχε το πρώτο τέρμα του στο πρωτάθλημα στο 4-0 με την Σίτι στο Goodison Park. Ήταν εξαιρετικός με τον δικό του τρόπο, δείχνοντας τις αρετές του.

Η ενέργειά του, το πάθος του και οι αντοχές του ήταν εμφανείς. Έδωσε έναν άλλο αέρα και προορισμό στην Έβερτον στην επίθεση. Με το γκολ του αλλά και τις κινήσεις του αλά Ρονάλντο. Ο Νάιαλ Κουίν ανέφερε πως έχει δει τον Ντέιβις στην προετοιμασία και πως η πρόοδός του και η εξέλιξή του είναι εξαιρετικές. Τώρα λέει πως είναι ένας παίκτης που αξίζει την φανέλα που φοράει. Με τρομερή αντοχή και κράση που ξεπερνάει ακόμα και μεγάλα ονόματα...

Με τον Ολλανδό στο τιμόνι υπάρχει η εκτίμηση πως το μέλλον στην Έβερτον θα έχει... πορτοκαλί χρώμα. Η αίσθηση για μία τέτοια ποδοσφαιρική λάμψη υπάρχει ειδικά από την στιγμή που ανέλαβε την ομάδα ο Κούμαν. Στην εποχή της Premier το να δει κανείς τόσα μεγάλα και νέα ταλέντα σε μία ομάδα είναι κάτι σπάνιο.

Και παιδιά που να κάνουν αίσθηση σε μεγάλους αντιπάλους. Ο 18χρονος Τομ Ντέιβις και ο 19χρονος Αντεμόλα Λούκμαν εξέθεσαν την πανάκριβη άμυνα της Σίτι, σκοράροντας.

Nαι, ο μικρός από την Τσάρλτον γεννήθηκε εννέα ημέρες μετά την πρόκριση της Αγγλίας στο Παγκόσμιο του 1990. Ο Ντέιβις την ημέρα που έμειναν εκτός από τον θεσμό στα πέναλτι με την Αργεντινή.

Ο Λούκμαν κόστισε 10 εκατ. λίρες ως επένδυση και ο Ντέιβις... τίποτα. Ο Μέισον Χολγκέιτ στα 20 του χρόνια είναι ένας πολυσύνθετος αμυντικός. Δείχνει να πατάει πιο καλά στο γήπεδο από τον προκάτοχό του, Τζον Στόουνς, ο οποίος είχε κοστίσει μόλις... 2 εκατ. λίρες. Αν αποκτήσει τη δύναμη και την ικανότητα να παίζει με τη μπάλα, όπως ο Στόουνς, τότε μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στην άμυνα της Εθνικής Αγγλίας. Μέχρι τότε μπορεί να οδηγήσει την Εβερτον στην τετράδα...

Δεν ξεχνά κανείς τον Ρος Μπάρκλεϊ στα 23 του. Άλλος ένας μικρός είναι ο Ντόμινικ Κάλβερτ - Λεβιν που αν δεν ήταν τραυματίας θα έπαιζε στο βασικό σχήμα. Κόστισε μόλις 1.5 εκατ. λίρες. Ομάδες όπως η Έβερτον έχουν τη συγκεκριμένη πολιτική. Με νέα παιδιά που τους κάνουν σταρ του ποδοσφαίρου και μετά τους πουλούν σε εξαιρετικά καλές τιμές. Επειτα επενδύουν στους επόμενους αντικαταστάτες τους, είτε από υποδομές τους είτε από ταλέντα που θα βρουν σε όλο το Νησί. Υπάρχει βέβαια και ο Ρομέλου Λουκάκου. Ένας παίκτης με ταλέντο που ξεχειλίζει κι έμαθε πολλά στο Goodison Park. Τα Ζαχαρωτά έχουν πλάνο, ο Κούμαν έχει τον τρόπο, ο ενθουσιασμός και το πάθος των μικρών δένουν ιδανικά με την εμπειρία των Μπέινς, Μπάρι και Γουίλιαμς. Πάντως, ο Ολλανδός υποσχέθηκε πως την επόμενη σεζόν θα φανεί η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Λίβερπουλ...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα