Λημνιός: «Έψαχνα το γκολ, μπορούμε την Ευρώπη»

Νίκος Μαρούδας
Λημνιός: «Έψαχνα το γκολ, μπορούμε την Ευρώπη»

bet365

Ο Δημήτρης Λημνιός, σκόραρε το πρώτο επαγγελματικό του τέρμα με την φανέλα του Ατρόμητου και μίλησε στο Match Review του gazzetta.gr γι' αυτό, αλλά και για την ξέφρενη πορεία των Περιστεριωτών.

Στην ηλικία των 18 ετών, τα περισσότερα παιδιά σκέφτονται τι δρόμο θα ακολουθήσουν στη ζωή τους. Στην περίπτωση του Δημήτρη Λημνιού, η απόφαση αυτή έχει ληφθεί πολλά χρόνια πριν. Το μόνο που τον απασχολούσε ήταν το πρώτο του επαγγελματικό γκολ με τον Ατρόμητο. Αυτό μέχρι την Κυριακή το απόγευμα.

Το χρονόμετρο στο AEL FC Arena έδειχνε το 44ο λεπτό. Τότε, η μπάλα έφτανε στον Λημνιό, ο οποίος με ένα πανέμορφο γυριστό σουτ έκανε το 0-1 για τον Ατρόμητο κόντρα στην ΑΕΛ. Ο 18χρονος εξτρέμ, έδειξε τον ουρανό σαν να ευχαριστούσε τον Θεό που του πραγματοποίησε ακόμα ένα παιδικό όνειρο. Βλέπετε, το πρώτο του, το είχε πραγματοποιήσει δύο χρόνια πριν. Τότε στα 16 του, όταν υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Περιστεριώτες.

Την σεζόν 2015/16, ο Λημνιός αγωνίστηκε σε 8 παιχνίδια πρωταθλήματος, 1 Κυπέλλου, ενώ έκανε και το ντεμπούτο του στο Europa League. Ωστόσο το γκολ έμελλε να έρθει στην έβδομη φετινή του συμμετοχή. Σε μια χρονιά που σίγουρα θα είναι πιο γεμάτη για τον ίδιο.

Καθώς μιλάμε για ένα 18χρονο παιδί, πολλοί θα περίμεναν να έχει την σχετική... τρέλα της ηλικίας. Αντίθετα, ο Δημήτρης Λημνιός, μέσω του Match Review του gazzetta.gr, δείχνει ιδιαίτερα προσγειωμένος. Μας λέει για το γκολ που τόσο ήθελε, την μεταμόρφωση του Ατρόμητου, τις ευκαιρίες που δίνει στα νέα παιδιά ο Κορακάκης, την συνέχεια και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και για το... όνειρο της Ευρώπης.

Ας αρχίσουμε από το πρώτο σου επαγγελματικό γκολ... Ήταν κάτι που κυνηγούσες καιρό, που το ήθελες ή δε σε ένοιαζε ιδιαίτερα;

«Ήταν κάτι που το κυνηγούσα πάρα πολύ καιρό, από τη πρώτη χρονιά που ήμουν στον Ατρόμητο. Ήθελα ένα επαγγελματικό συμβόλαιο, όπως όλα τα νέα παιδιά, δούλεψα παρά πολύ γι' αυτό και στα 16 μου τα κατάφερα! Το γκολ αυτό το κυνηγούσα από τα φιλικά τις προετοιμασίας και στα επίσημα παιχνίδια είχα πολλές ευκαιρία να πετύχω κάποιο γκολ. αλλά δεν έτυχε. Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι έχω βάλει ένα τόσο όμορφο γκολ, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι βοήθησα την ομάδα μου να κερδίσει και να πάρει μια τεράστια νίκη σε μια δύσκολη έδρα».

Άργησε να έρθει το γκολ, αλλά είναι αυτό που λέμε... το καλό πράγμα αργεί να γίνει; Γιατί μιλάμε για ένα πολύ ωραίο τέρμα... Σκέφτηκες ό,τι μόνο με γυριστό θα μπορούσες να σκοράρεις εκείνη τη στιγμή;

«Μου ήρθε η μπάλα κατάλληλα για το γυριστό σουτ. Το σκέφτηκα και το έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη!».

Η ήττα μεσοβδόμαδα από την Καλλιθέα θεωρείς σας έκανε καλό; Με το σκεπτικό ότι σας προσγείωσε απότομα μετά τα αποτελέσματα με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και τον τρόπο που ήρθαν ή δεν υπήρχε κανένα τέτοιο θέμα;

«Δεμ μας έκανε καλό, άλλα ούτε κακό. Μπήκαμε σοβαροί στο παιχνίδι με την Καλλιθέα, ήταν ένα άτυχο συμβάν, μια κακή παρένθεση. Προσπαθήσαμε αλλά δε πήραμε αυτό που θέλαμε. Ο προπονητής μας, μας έκανε να το ξεχάσουμε γρήγορα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι προβληματιστήκαμε με αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα, όμως όχι κάποιο άλλο θέμα δεν υπήρχε».

Θεωρείς κομβικό το σημείο που ήρθε το 1-2 κόντρα στην ΑΕΛ ή πιστεύεις ότι βάση εικόνας, θα ερχόταν ακόμα κι αν δεν έμπαινε αμέσως μετά το 1-1;

«Μπήκαμε λίγο νωχελικά στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και φάγαμε ένα κακό γκολ, αλλά μετά ισορροπήσαμε το παιχνίδι. Βλέπαμε ότι η ΑΕΛ αφήνει πολλούς παίχτες ψηλά στην επίθεση της και σε μια ωραία αντεπίθεση καταφέραμε να το εκμεταλλευτούμε και κάναμε το 1-2».

Ο Ατρόμητος μετράει σε τρία παιχνίδια δύο νίκες και 1 ισοπαλία και όλα εκτός έδρας και με δύσκολους αντιπάλους! Θεωρείς πως σε μεγάλο βαθμό έχετε καλύψει το χαμένο έδαφος του ξεκινήματος;

«Καλύψαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό το κακό ξεκίνημα που κάναμε στο πρωτάθλημα. Η ομάδα βελτιώθηκε, παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και ο κόσμος χαίρεται να βλέπει τον Ατρόμητο και το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα πλέον βρίσκει τρόπο να σκοράρει».

Τι άλλαξε από τότε που ανέλαβε ο Κορακάκης και από την ζώνη του υποβιβασμού, ο Ατρόμητος είναι στην τρίτη θέση;

«Ο Ατρόμητος τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Καταλάβαμε όλοι πως οι χαμηλές θέσεις δεν μας αρμόζουν και ότι αυτό πρέπει να αλλάξει. Βγάλαμε όλοι τον εγωισμό μας, την πίστη στην ομάδα και καταφέραμε να φτάσουμε τον ατρόμητο στη τρίτη θέση και ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Είμαστε για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα. Όσο αφορά τον προπονητή μας, πρόσφατα σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ξέρει πως είναι να αγωνίζεσαι. Και τα καλά και τα κακά, μας βοηθάει, μας έχει σαν παιδιά του, ειδικά τους μικρούς. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και μέσα από πολύ δουλειά και προσπάθεια όλοι μας καταφέραμε και είμαστε στη τρίτη θέση».

Είπες ότι ακόμα δεν έχετε καταφέρει τίποτα... Ο Ατρόμητος φέτος μπορεί να επιστρέψει στην Ευρώπη; Είναι και κάτι που έχετε βάλει μεταξύ σας σαν στόχο;

«Σαν στόχο έχουμε βάλει να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο βαθμολογικό πίνακα και να μπούμε στα play off. Δεν έχουμε θέσει αυτοσκοπό την επιστροφή στην Ευρώπη, αλλά μπορούμε αν συνεχίσουμε έτσι να επαναφέρουμε τον Ατρόμητο στην Ευρώπη. Μπορεί πέρυσι να μην τα καταφέραμε, αλλά φέτος θα βάλουμε τα δυνατά μας γιατί ο Ατρόμητος έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να σταθεί και στην Ευρώπη».

Το καλοκαίρι ο Ατρόμητος, αποφάσισε να κάνει... στροφή στα δικά του παιδιά. Το βλέπεις και σαν την μεγάλη σου ευκαιρία να δείξεις τι πραγματικά αξίζεις σε προσωπικό επίπεδο;

«Κατά την άποψη μου αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό, όχι μόνο στον Ατρόμητο, γενικά σε όλες τις ομάδες τις Super League. Υπάρχει πολύ ταλέντο στις υποδομές και είναι ωραίο να βλέπουμε να βγαίνουν παιδιά από τις ακαδημίες και να προ οδεύουν αγωνιζόμενα σε υψηλό επίπεδο. Εγώ προσπαθώ κάθε μέρα να βελτιώνομαι όλο και περισσότερο, με στόχο να καθιερωθώ στον Ατρόμητο και να πάρω όσες περισσότερες συμμετοχές μπορώ».

Ακολουθεί ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η ψυχολογία είναι με το μέρος σας, αλλά το γεγονός πως δεν θα έχετε τον κόσμο δίπλα σας, θα παίξει τον δικό του ρόλο;

«Είναι πολύ σημαντικό να έχεις τον κόσμο δίπλα σου, γιατί σου δίνει ψυχολογία, σε στηρίζει, σε εμψυχώνει, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Εμείς θα μπούμε αποφασισμένοι από το πρώτο λεπτό να πάρουμε το παιχνίδι».

Θεωρείς ό,τι είναι υπέρ σας η φάση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός ή η αλλαγή προπονητή και η νίκη επί του ΠΑΟΚ κάνει ακόμα δυσκολότερο το έργο σας;

«Όχι εμείς δε το σκεφτόμαστε έτσι. Η κάθε ομάδα έχει τα δικά της προβλήματα, εμείς κοιτάμε την δουλειά μας και πως θα προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο παιχνίδι».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα