Καρντόσο: «Άσφαιρος» μετά από 589 αγωνιστικά λεπτά! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Καρντόσο: «Άσφαιρος» μετά από 589 αγωνιστικά λεπτά! (pics)

bet365

Ο Καρντόσο αποκτήθηκε με περγαμηνές και υψηλές απαιτήσεις από τον Ολυμπιακό αλλά - όπως καταγράφει το Gazzetta Match Review - μετά από 11 ματς συνεχίζει χωρίς γκολ!

Η διοίκηση του Ολυμπιακού έκανε μία πολύ μεγάλη επένδυση με συμβόλαιο 2,1 εκατ. ευρώ για τον 33χρονο επιθετικό, ωστόσο έως τώρα δεν έχει πάρει αυτά που περίμενε. Ο Καρντόσο μετά από 6 ματς στην Σούπερ Λίγκα, 4 στο Γιουρόπα και 1 στο Κύπελλο παραμένει... άσφαιρος, έχοντας μόνο 1 ασίστ στην Ευρώπη. Παρότι έχει στο σύνολο 589 λεπτά στα πόδια του, δεν έχει καταφέρει να σπάσει το ρόδι.

Στο πρωτάθλημα έφτασε αισίως τα 299 λεπτά συμμετοχής. Έπαιξε για 20 λεπτά στο 6-1 με τη Βέροια, ήταν βασικός με Ηρακλή (εκτός το 1-2 από τον Ολυμπιακό) και συνέχισε έτσι και με ΑΕΛ στο 4-4-2 του Μπέντο και την ήττα της ομάδας του με 1-0. Είχε μία ολιγόλεπτη συμμετοχή με ΠΑΟΚ (νίκη των Πειραιωτών με 2-1) και ήταν βασικός στο 0-0 με την Κέρκυρα στο Καραϊσκάκη, στο πρώτο του ματς που ξεκίνησε στο φαληρικό γήπεδο για το πρωτάθλημα. Στην Λίγκα έχει επτά τελικές δίχως να έχει σκοράρει, φυσικά.

Οι αριθμοί σαφώς και δεν είναι με το μέρος του Παραγουανού με πορτογαλικό διαβατήριο συν ότι με τους Φαίακες είχε ιδιαίτερα κακό πρόσωπο.

Στο ματς με την Κέρκυρα προφανώς έπαιξε κάποιο ρόλο και ο τραυματισμός (σ.σ. έπαιζε με δεμένο κεφάλι) που τον είχε ταλαιπωρήσει, ενώ δεν πήρε και τις ανάλογες δημιουργικές βοήθειες. Ωστόσο και πάλι δεν είχε την απαιτούμενη εικόνα. Ίσως, λόγω των επτά ραμμάτων στο κεφάλι του, ήταν καλύτερο να μην ξεκινήσει.

ΤΟ 4-4-2 ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΑΕΙ

Ο Πάουλο Μπέντο κόντρα στην Κέρκυρα έκανε κινήσεις, στις οποίες δεν μας είχε συνηθίσει έως τώρα. Αρκετά γρήγορες αντιδράσεις και αλλαγές από τον πάγκο (σ.σ. υπό την έννοια πως σε άλλα ματς όπως με Γιουνγκ Μποις είχε άλλου τύπου προσέγγιση και τακτική) και διαφοροποίηση σχηματισμού με στόχο να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στο γκολ. Απέναντι σε μία πολυπρόσωπη και πολύ καλά στημένη αμυντικά Κέρκυρα. Δεν μπόρεσε όμως να αλλάξει κάτι. Ο Ολυμπιακός είχε σαφές πρόβλημα οργάνωσης, ανάπτυξης και δημιουργίας φάσεων στο ματς. Δεν μπορούσε να παίξει κάθετα και κάτω την μπάλα και αναλωνόταν σε... γιόμες και σέντρες που απομάκρυναν τις περισσότερες φορές οι αμυνόμενοι.

Το 4-2-3-1 λοιπόν έγινε 4-1-4-1, μετά 4-4-2 και έκλεισε με 3-5-2. Το 4-4-2 πάντως δεν φάνηκε να... βοηθάει τον υψηλόσωμο φορ του Ολυμπιακού απέναντι στην Κέρκυρα. Ούτε με την ΑΕΛ είχε λειτουργήσει καλά και ούτε με τους Νησιώτες... Με 2ο επιθετικό δίπλα του ο Καρντόσο δείχνει ακόμα πιο έξω από τα... νερά του. Στον αγώνα με την Κέρκυρα βέβαια δεν ξεκίνησε βασικός ο Μάρτινς που αποτελεί κινητήριο μοχλό στο κέντρο και μπορεί και παίζει κάθετα την μπάλα και ανοίγει το παιχνίδι. Ο Καρντόσο δεν πήρε αρκετές μπαλιές και πολλές φορές τον βλέπαμε να βγαίνει εκτός περιοχής και να πηγαίνει προς το κέντρο για να ζητήσει και να πάρει μπάλα. Κάτι που δεν είναι για την θέση του, καθώς είναι καθαρά παίκτης περιοχής. Ακόμα και όταν μπήκε ο Πορτογάλος μέσος όμως δεν ήταν σε καλή μέρα για να συμβάλλει τα μέγιστα. Ίσως ήταν μία από τις ελάχιστες φορές που ο Μάρτινς δεν... τράβηξε.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΡΜΑΣ

Ο Καρντόσο είναι σε μία περίοδο που πραγματικά προσπαθεί πολύ. Είναι ένας παίκτης που δεν δίνει δικαιώματα και δεν θέλει να κάνει κάτι τέτοιο. Παλεύει σκληρά και στις προπονήσεις. Ωστόσο φαίνεται καθαρά πως συνεχίζει να έχει θέμα ετοιμότητας και φόρμας αλλά και ψυχολογίας. Τα γκολ είναι η... τροφή του φορ. Όσο δεν σκοράρει τόσο πιο πτωτική είναι η πορεία του. Αρκεί να θυμηθούμε πως ανάλογο... φεγγάρι είχε περάσει και ο Ιντέγε και χρειάστηκε να παλέψει σκληρά γα να επανέλθει. Ο Καρντόσο αυτήν την στιγμή δεν παρουσιάζει την ανάλογη αγωνιστική ανταποδοτικότητα, δεδομένων και των χρημάτων του.

Δεν πείθει πως έχει την προοπτική ενός φορ της αξίας του, όπως την αναμένουν στο Λιμάνι. Φαίνεται... μπλοκαρισμένος και εγκλωβισμένος μέσα στο γήπεδο. Δίχως τις σωστές κινήσεις με ή χωρίς την μπάλα. Συνήθως παίκτες τέτοιας ποιότητας κάποια στιγμή τα βρίσκουν τα... πατήματά τους. Δεν συμβαίνει πάντα αλλά είθισται να γίνεται. Ο Καρντόσο καλείται να τα βρει άμεσα, διότι πια ο χρόνος δεν είναι... φίλος του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα