Δέκα πράγματα που μάθαμε από την δέκατη αγωνιστική

Γιώργος Ντυμένος
Δέκα πράγματα που μάθαμε από την δέκατη αγωνιστική

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την δέκατη αγωνιστική της φετινής Σούπερ Λιγκ.
Ο Ολυμπιακός είναι εν... αναμονή πρωταθλητής
Προέρχεται από νίκη (3-0) στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και μετά την συμπλήρωση μόλις οκτώ αγωνιστικών είναι στο «+7» από τον Παναθηναϊκό, στο «+9» από την ΑΕΚ και στο «+10» από τον ΠΑΟΚ. Διαφορές αρκετά μεγάλες, για τα ελληνικά δεδομένα και ύστερα από λίγα σχετικά ματς. Πλέον ο Ολυμπιακός μπορεί να χαρακτηριστεί εν... αναμονή πρωταθλητής.
Η ΑΕΚ έχει... θέμα
Ζήτημα ψυχολογίας, τύχης, ικανοτήτων... μόνο στην ΑΕΚ ξέρουν τι... θέμα έχουν. Πλέον μετά και το παιχνίδι τους κόντρα στον Ατρόμητο αποτυπώνεται περίτρανα πώς κάτι δεν πάει καλά. Παρότι κέρδιζαν με 2-0, έμειναν στο 2-2 και έτσι έχουν μόνο μία νίκη στα τελευταία τους πέντε ματς. Συγκομιδή άκρως απογοητευτική.
Ο Παναθηναϊκός δεν κάνει «ανατροπές»
Το ντέρμπι του Φαλήρου ήταν το 17ο φετινό επίσημο ματς του Παναθηναϊκού και το πέμπτο που δέχθηκε πρώτος γκολ . Σε αυτά κατάφερε να πάρει μόνο μία ισοπαλία. Στο Μπρόντμπι. Αντίθετα στα άλλα τέσσερα (με Θέλτα, Ξάνθη, Σταντάρ, Ολυμπιακό) έχασε. Ετσι φαίνεται πως οι «πράσινοι» δεν κάνουν εύκολα ανατροπές .
Ο ΠΑΟΚ έχει μόνο πέντε σκόρερ
Από την αρχή της σεζόν το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι στο επιθετικό κομμάτι. Πλέον όχι μόνο γιατί χρειάζεται πολλές φάσεις για να σκοράρει. Το «αγκάθι» είναι και στα πρόσωπα. Μέχρι στιγμής ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει πάρει γκολ στο πρωτάθλημα μετά από οκτώ ματς, μόνο από πέντε διαφορετικούς του παίκτες. Εκ των οποίων έναν φορ (Κουλούρης). Επίδοση που δεν αρμόζει σε ομάδα κορυφής.
Ο Πανιώνιος «γύρισε»
Στην Πλατεία είχαν συμπληρώσει τρία ματς που δεν είχαν σκοράρει και χωρίς νίκη. Φαίνεται πως ήταν... πολλά. Με τον ΠΑΟΚ επέστρεψαν όχι μόνο στις επιτυχίες και τα γκολ, αλλά και στις καλές εμφανίσεις. Οι «κυανέρυθροι» γενικότερα... γύρισαν.
Ο Ευαγγέλου δίνει «λύσεις» στον Αστέρα
Αποδεκατισμένος στην άμυνα έπαιξε ο Αστέρας και στα Γιάννινα, καθώς για δεύτερο σερί ματς οι Μπέρτος, Κουρμπέλης δεν υπολογίζονταν, ενώ ο Σεφίλ είναι παρατεταμένα ντεφορμέ. Τόσο με τον ΠΑΣ όσο και με τον Λεβαδειακό κλήθηκε να παίξει ο πιτσιρικάς Ευαγγέλου. Ο 19χρονος τα έχει πάει μια χαρά, οι Αρκάδες κέρδισαν και στα δύο παιχνίδια και πλέον ο μικρός δίνει λύσεις σε έναν «ευαίσθητο» τομέα της ομάδας του.
Ο Παναιτωλικός είναι «εδώ»
Μετά από δύο σερί ήττες, τρεις αν προσθέσουμε και εκείνη του Κυπέλλου, ο Παναιτωλικός κέρδισε την Λάρισα και επέστρεψε στις επιτυχίες. Ετσι έδειξε «χαρακτήρα» και μπροστά του έχει μία φαινομενικά «βατή» τετράδα αγώνων (με Αστέρα, Ξάνθη, Βέροια, Ηρακλή). Αν συνεχίσει σε ανάλογο τέμπο, τότε θα μπορεί να «κοιτάει» ψηλά.
Ο Ατρόμητος είναι... άλλη ομάδα
Δεν περιμέναμε αυτή την αγωνιστική για να επιβεβαιωθεί πως ο Ατρόμητος στην Κορακάκη εποχή δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα του Δέλλα. Απλά το είδαμε ακόμη μία φορά. Είχε «αποθέματα», «κυνήγησε» την ανατροπή στο ΟΑΚΑ όπου βρέθηκε να χάνει με 2-0 από την ΑΕΚ, τα κατάφερε και στο τέλος θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι περισσότερο από τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2).
Ο Γιουνές είναι «μπασκετμπολίστας»
Ο Τυνήσιος φορ αποδεικνύει κάθε φορά πως αποτελεί μία εξαιρετική λύση για την Ξάνθη. Κλασικός φορ του «κουτιού», μπορεί να βγάλει γκολ με «μισή» φάση. Στην Λιβαδειά σκόραρε ξανά και έφτασε τα τρία τέρματα στη σεζόν σε ισάριθμα διαφορετικά ματς, παρότι «μετρά» μόλις 10 τελικές στο πρωτάθλημα. Οι επιδόσεις του είναι ανάλογες μπασκετμπολίστα στα τρίποντα.
Η Βέροια δεν σκοράρει ούτε με πέναλτι
Μέχρι πρότινος ξέραμε πως η Βέροια έχει γενικά επιθετικό πρόβλημα. Στην Κέρκυρα έμεινε ξανά στο «μηδέν» και μάλιστα σε όλο το 90λεπτο είχε μόλις τρεις τελικές. Αριθμός υπερβολικά μικρός. Στο νησί των Φαιάκων μάθαμε πως η «βασίλισσα» δεν σκοράρει ούτε με πέναλτι. Ο Μεληκιώτης αστόχησε από την άσπρη βούλα και πλέον το... θέμα της ομάδας στην γραμμή κρούσης όλο και διογκώνεται.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα