Δέκα πράγματα που μάθαμε από την ένατη αγωνιστική

Γιώργος Ντυμένος
Δέκα πράγματα που μάθαμε από την ένατη αγωνιστική

bet365

To Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε από την ένατη αγωνιστική της φετινής Σούπερ Λιγκ..
Ο Καρντόσο «έφτιαξε» τον Ιντέγιε
Ο Ιντέγιε ενδέχεται να έχει δίδυμο αδερφό. Ο Νιγηριανός ξεκίνησε τη σεζόν «άσφαιρος» και με μέτριες εμφανίσεις. Στα δύο ματς με την Χάποελ και στο πρώτο με την Αρούκα δεν «έπειθε», όμως αρχής γενομένης από την ρεβάνς με τους Πορτογάλους, έχει πάρει τα... πάνω του. Εκτοτε σε 10 εμφανίσεις του έχει πετύχει επτά τέρματα και έχει δώσει δύο ασίστ. Η έλευση του Καρντόσο, προφανώς και τον «έφτιαξε».
Ο Παναθηναϊκός «πετά» πολλές ευκαιρίες
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Στον Παναθηναϊκό σε ακόμη ένα ματς... πέταξαν πολλές ευκαιρίες. Στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ηρακλή, παραλίγο να υπάρξει ένα deja vu της αναμέτρησης του Κυπέλλου που έδωσαν πρόσφατα οι δύο ομάδες. Αλλά τελικά οι «πράσινοι»... έσωσαν την παρτίδα και κέρδισαν 2-0. Πλέον όμως στα τελευταία τους τρία ματς έχουν σημειώσει τέσσερα γκολ μετά από 45 τελικές, εκ των οποίων οι μισές είναι «καθαρές» φάσεις για γκολ.
Ο ΠΑΟΚ σκοράρει και στο τέλος
Μέχρι και το ντέρμπι με την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ είχε έξι γκολ στο πρωτάθλημα, όλα μέχρι το 30'. Την Κυριακή τον είδαμε για πρώτη φορά να σημειώνει τέρμα και μετά την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου. Μάλιστα στις καθυστερήσεις.
Στην ΑΕΚ υπάρχει «ζωή» χωρίς Τσιγκρίνσκι και Λέσκοτ
Χωρίς τους δύο βασικούς της στόπερ έπαιξε η ΑΕΚ στην Τούμπα. Ο Λέσκοτ είναι από καιρό τραυματίας, ενώ ο Τσιγκρίνσκι ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα και δεν έπαιξε. Για οποιαδήποτε ομάδα, το μέγεθος μίας ενδεχόμενης απουσίας των δύο κεντρικών της αμυντικών, ίσως και να ήταν δυσβάσταχτο. Η Ενωση όμως ανταποκρίθηκε. Το «δίδυμο» των Κολοβέτσιου-Λαμπρόπουλου πήγε καλά και απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που «παράγει» φάσεις, η Ενωση δέχθηκε μόνο έξι τελικές μέσα από τα καρέ της.
Ο Ατρόμητος του Κορακάκη «βγάζει» και φάσεις
Την πρώτη του ήττα ως τεχνικός του Ατρόμητου γνώρισε ο Κορακάκης. Και εδώ είναι το εξύμωρο. Εχασε στο ίσως καλύτερο ματς της ομάδας με εκείνον στον πάγκο. Στα προηγούμενα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος που είχε τα «ηνία», οι Περιστεριώτες ήταν πολύ «σφιχτοί» και πήραν τις νίκες τους με «μισό-μηδέν» ή έστω με δυσκολία και σχετικά λίγες φάσεις. Με τον Ολυμπιακό όμως ο Ατρόμητος είχε πέντε «καθαρές» φάσεις για γκολ. Τόσες πολλές δεν είχε κάνει σε κανένα άλλο παιχνίδι με τον Κορακάκη στον πάγκο του.
Ο Ηρακλής είναι «άρρωστος»
Μέχρι και τον αγώνα της Κυριακής όλοι πίστευαν πως ο Ηρακλής έχει πολλά προβλήματα. Και λογικό. Το «ξέσπασμα» όμως στα αποδυτήρια μετά το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό και η ένταση που υπήρξε, πλέον δείχνουν ξεκάθαρα πως η ομάδα είναι «άρρωστη». Τα όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες, έχουν δημιουργήσει μία κατάσταση που μόνο καλή δεν είναι. Το αν υπάρχει «γιατρικό» θα φανεί τις επόμενες ημέρες.
Ο ΠΑΣ είναι η μόνη ομάδα με εντός έδρας μηδέν παθητικό
Από το Αγρίνιο πέρασε ο ΠΑΣ και χάρη στη νίκη που πήρε, έγινε η μόνη ομάδα της κατηγορίας που ακόμη δεν έχει δεχθεί γκολ στην έδρα της. Σε τρία ματς έχει δύο νίκες, μία ισοπαλία και το επιμέρους σκορ είναι 7-0 υπέρ της. Κανείς άλλος στην Σούπερ Λιγκ δεν έχει «μηδέν» παθητικό στο... σπίτι του.
Ο Πλατανιάς έχει «θέμα» στο γκολ
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 596 αγωνιστικά λεπτά χωρίς να σκοράρει έχει συμπληρώσει ο Πλατανιάς. Τα τελευταία 90 «πέρασαν» στο πρόσφατο ματς της Βέροιας. Οι Κρητικοί έχουν να σκοράρουν από το 34' της δεύτερης αγωνιστικής όταν και φιλοξένησαν τον Λεβαδειακό. Εκτοτε είχαν το «ελαφρυντικό» ορισμένων δύσκολων αγώνων, αλλά και απουσιών. Αλλά στην Βέροια έπαιξαν.. κομπλέ μεσοεπιθετικά, άρα κάτι δεν πάει καλά... Το παραδέχθηκε άλλωστε και ο Γιώργος Παράσχος.
Ο Πανιώνιος δεν παίρνει γκολ από τα εξτρέμ του
«Ασφαιρος» για τρίτο σερί ματς έμεινε ο Πανιώνιος, που έχασε στην Λάρισα από την τοπική και ομώνυμη ομάδα. Οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν... φουριόζοι, αλλά στα τελευταία ματς δείχνουν «άχρωμοι». Στον κάμπο... επιβεβαιώθηκε πως αν το ιρανικό «δίδυμο» των Μασούντ, Ανσαριφάντ δεν... τραβήξει τότε έχουν «θέμα». Οι «κυανέρυθροι» μέχρι στιγμής έχουν πάρει από τα εξτρέμ τους μόνο δύο γκολ, εκείνα του Φούντα στην πρεμιέρα κόντρα στον Αστέρα. Εκτοτε για έξι ματς κανένας ακραίος τους δεν έχει σκοράρει, κάτι που επηρεάζει την επιθετική τους λειτουργία.
Η Κέρκυρα γίνεται... κυνική
Θυμάστε τα πρώτα ματς της Κέρκυρας στη σεζόν; Ηττα που δεν την άξιζε με τον Πλατανιά, ανάλογο αποτέλεσμα με τον ΠΑΣ ενώ πιο πριν είχε χάσει...ένα τσουβάλι ευκαιρίες και γενικότερα «ανάποδα» αποτελέσματα με «χαζά» γκολ (π.χ. Λιβαδειά). Τι βλέπουμε τώρα; Μία ομάδα που δεν την ξαναπατά. Η αρχή έγινε με τον Αστέρα και στην Ξάνθη ήταν ... κυνική. Επαιξε εξαιρετική άμυνα και αν ο Τουράμ ήταν πιο εύστοχος και τυχερός μαζί, θα έπαιρνε το ματς με «μία» φάση. Οπως έχανε εκείνη μέχρι πρότινος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα