Ντέμης και Κανάκης καταθέτουν για τους τοκογλύφους

Gazzetta team
Ντέμης και Κανάκης καταθέτουν για τους τοκογλύφους
Τη βίαιη προσαγωγή του πρώην Προέδρου της ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαϊδη, καθώς και του παρουσιαστή Αντώνη Κανάκη για να παρουσιαστούν ως μάρτυρες στη δίκη για μία από τις τέσσερις συμμορίες τοκογλύφων, διέταξε χθες το δικαστήριο.

Τη βίαιη προσαγωγή του πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή και πρώην προέδρου της ΑΕΚ, Ντέμη Νικολαϊδη, καθώς και άλλων 8 βασικών μαρτύρων στη δίκη για μία από τις τέσσερις συμμορίες τοκογλύφων, που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, τον Ιανουάριο του 2012, διέταξε χθες το δικαστήριο.

Παράλληλα, ζητήθηκε από την έδρα να κλητευθεί να καταθέσει και ο γνωστός παρουσιαστής, Αντώνης Κανάκης, που διατηρεί νυχτερινά καταστήματα σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, στα οποία οι κατηγορούμενοι πουλούσαν προστασία, ενώ στις 13 Μαΐου θα ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία για την ομάδα τοκογλύφων του Μάρκου Καραμπέρη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται 22 άτομα, ανάμεσά τους οι τρεις «εγκέφαλοι» της ομάδας οι αδερφοί Νικόλαος, Αλέξανδρος και Κωνσταντίνος Μελέτης, καθώς επίσης η μητέρα τους και η σύζυγος του ενός, ένας αστυνομικός του τμήματος Λευκού Πύργου που μετά τη σύλληψή του είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ ένας εφοριακός της ΔΟΥ Καλαμαριάς, που επίσης κατηγορούνταν, απεβίωσε. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε χθες και το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή 9 μαρτύρων. Έξι από αυτούς εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης, ενώ ζητήθηκε και η προσαγωγή του Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος φέρεται να έπεσε στα δίχτυα του τοκογλυφικού κυκλώματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι 45χρονοι, δίδυμοι Κωνσταντίνος και Νικόλαος Μελέτης, αλλά και ο 38χρονος αδερφός τους Αλέξανδρος, «προστάτευαν» τα πιο γνωστά καταστήματα της παραλιακής περιοχής και του κέντρου της Θεσσαλονίκης, αλλά και beach-bar της Χαλκιδικής. Στην ίδια αστυνομική επιχείρηση τον Ιανουάριο του 2012, εξαρθρώθηκαν άλλες τρεις εγκληματικές ομάδες τοκογλύφων και εκβιαστών που δρούσαν στη Θεσσαλονίκη και συνολικά συνελήφθησαν 54 άτομα, από τα οποία τα 34 πήραν τον δρόμο για τις φυλακές. Ανάμεσά τους, εκτός του γνωστού επιχειρηματία Μ. Καραμπέρη και του γιου του, ήταν το στέλεχος του ΣΔΟΕ, Χ. Παπαχατζής, στελέχη τραπεζών, αστυνομικοί, κ.ά.

Η πιο πολυπληθής και «δραστήρια» ήταν η ομάδα Καραμπέρη που φέρεται να αποκόμισε τοκογλυφικά κέρδη κοντά στα 70.000.000 ευρώ, την περίοδο 2004-2011. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, στη διαδικασία που θα αρχίσει στις 13 Μαΐου, θα καθίσουν συνολικά 14 άτομα.

πηγή:imerisia.gr