Χαμηλότεροι οι λογαριασμοί κινητών το 2013
Πως θα γίνει αυτό; Με τη μείωση των τελών τερματισμού κλήσεων προς όλα τα κινητά δίκτυα, που αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Η τιμή των τελών τερματισμού κλήσεων προς όλα τα κινητά δίκτυα, στη χονδρική αγορά, ορίζεται σε 1,269 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό χρόνου από 4,95 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό χρόνου που ίσχυε έως τις 31 Ιουλίου 2012, πριν εφαρμοστεί η σταδιακή μείωση στις τιμές.
Η απόφαση της ΕΕΤΤ αναμένεται να οδηγήσει σε πτώση των τιμών και στη λιανική αγορά κλήσεων από σταθερά προς κινητά, αποφέροντας σημαντικά οικονομικά οφέλη στους καταναλωτές. Συνολικά, υπολογίζεται ότι οι λογαριασμοί των συνδρομητών θα μειωθούν κατά περίπου 47 εκατ. ευρώ για το 2013.
Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι μειώσεις τελών θα συνεχιστούν και το 2014 (1,168 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό χρόνου) και το 2015 (1,099 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό χρόνου) συν τον πληθωρισμό.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- «Είναι αηδιαστικό και μικρόψυχο»: Η Ryanair αρνήθηκε επιστροφή χρημάτων σε μητέρα που έχασε τον 18χρονο γιο της
- Η κουλτούρα του «wellness», ο Γιώργος Μαζωνάκης και μια βιομηχανία χωρίς όριο
- Εργασιακό άγχος και κατάθλιψη: Πρώτη η Ελλάδα στην Ευρώπη με έναν στους δύο να έχουν βιώσει - Οι αλλαγές που επιβάλλονται από την ΕΕ
