Παράνομο το χαράτσι
Το δικαστήριο έκανε δεκτή συλλογική αγωγή που κατέθεσαν οργανώσεις και ομοσπονδίες καταναλωτών κατά του μέτρου της είσπραξης του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους των οργανώσεων, η απόφαση που εξέδωσε το Πρωτοδικείο είναι προσωρινά εκτελεστή.
Αυτό, σημαίνει ότι η ΔΕΗ πρέπει να σταματήσει να εισπράττει το χαράτσι --ακόμη και αν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης-- μέχρι να κριθεί εκ νέου το θέμα από τη δικαιοσύνη.
Στο 1,22 δισ. ευρώ έφθασαν τον περασμένο Σεπτέμβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ. Από αυτά τα 696 εκατ. είναι ληξιπρόθεσμες οφειλές νοικοκυριών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όσων καταναλωτών τροφοδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης, οφειλές οι οποίες σχεδόν διπλασιάστηκαν σε διάστημα μικρότερο του έτους, καθώς το Νοέμβριο του 2011 ήταν 388,9 εκατ.
Πηγή newsit.gr
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Περιστέρι: Οι κάμερες κατέγραψαν την 41χρονη να ρίχνει ατροπίνη σε αλάτι, πιπέρι και μέλι
- Καλλιάνος για κακοκαιρία στην Αττική: «Καιρικό κοκτέιλ» με καταιγίδες και ανέμους έως 10 μποφόρ
- Δίκη για τα Τέμπη: «Ήταν σαν να έσκασε πυρηνική βόμβα στο κεφάλι του», συγκλονίζει η μητέρα του Γεράσιμου Γεωργιάδη
