352 κεράκια για τα θύματα της ασφάλτου στην Κρήτη

Gazzetta team
352 κεράκια για τα θύματα της ασφάλτου στην Κρήτη
H μνήμη, η συγκίνηση και η ευαισθητοποίηση, περίσσεψαν στις δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων, είπαν «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο».

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν την Κυριακή στην είσοδο της Περιφέρειας Κρήτης, όπου τα παιδιά της Μικτής Παιδικής Νεανικής Χορωδίας Π. Ε. Ηρακλείου, άναψαν στα σκαλιά του ισογείου 352 κεράκια- όσα και τα θύματα της ασφάλτου στην Κρήτη από την 1-1-2009 μέχρι και σήμερα. Κεράκια με ονόματα νεκρών επίσης άναψαν στην Περιφέρεια, γονείς και αδέλφια νεκρών- θυμάτων της ασφάλτου.

Παράλληλα τα παιδιά της χορωδίας τραγούδησαν κατά των τροχαίων δυστυχημάτων και υπέρ της ελπίδας, ξορκίζοντας με την αθωότητά τους την «θυσία» στην άσφαλτο.

Η Περιφέρεια Κρήτης το πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Ασφαλής Κρήτη», η οποία εγκαινιάστηκε το Φεβρουάριο του 2012, υλοποιεί τώρα στη δράση «Ένα αυτοκόλλητο, που ενώνει τις φωνές μας: ΟΧΙ άλλο αίμα στην άσφαλτο».

Το έργο της Περιφέρειας Κρήτης προφανώς και δε σταματά με τις Κυριακάτικες εκδηλώσεις, καθώς οι δράσεις της είναι διαρκείς και ανοικτές, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, που απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα σε φορείς και οργανώσεις ν’ αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια, για τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων στην Κρήτη.

Πηγή: cretalive.gr