Η φύση εκδικείται! (vids+pics)

Gazzetta team
Η φύση εκδικείται! (vids+pics)
Τα θύματα από τον τυφώνα Sandy έφτασαν τα 14 σε ΗΠΑ και Καναδά. Τρομακτική η καταστροφή στη Νέα Υόρκη. Δείτε φωτογραφίες και video.

Το πέρασμα του Τυφώνα Sandy από τις ΗΠΑ ήταν καταστροφικά. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι οι νεκροί έχουν φτάσει τους 14, ενώ ένα Νοσοκομείο εκκενώνεται εκτάκτως, έχοντας 200 ασθενείς μέσα. Απίστευτη η ποσότητα του νερού στη Μανχάταν, σύμφωνα με το Μπλούμπεργκ, ενώ η αστυνομία του Jersey Shore αναφέρει: «Ολόκληρο το βόρειο τμήμα της πόλης είναι κάτω από το νερό»!

Οι τοπικές αρχές της Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσι, της Πενσιλβάνια, της Δυτικής Βιρτζίνια και της Βόρειας Καρολίνας έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής δώδεκα νεκρούς, ενώ η αστυνομία του Τορόντο ανακοίνωσε ότι μία Καναδή σκοτώθηκε από τα συντρίμμια που εκτοξεύθηκαν από τις ριπές του ανέμου.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον κυκλώνα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ανάμεσά τους ένας άνδρας 30 ετών από πτώση δένδρου στο Κουίνς, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Νιού Τζέρσι εξαιτίας της πτώσης δένδρου σε αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αρωγής. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πενσοιλβάνια, ο ένας εξαιτίας πτώσης δένδρου και ο δεύτερος λόγω κατάρρεσυης σπιτιού.

Ο κυκλώνας Σάντι προκάλεσε επίσης το ναυάγιο του αντιγράφου του ιστορικού ιστιοφόρου Bounty ανοικτά της Βόρειας Καρολίνας. Ενας μέλος του πληρώματος πέθανε στο νοσοκομείο, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται ο καπετάνιος του πλοίου. Στη Δυτική Βιρτζίνια μία γυναίκα σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα σε μία περιοχή όπου η καταιγίδα έχει προκαλέσει σφοδρές χιονοπτώσεις, ενώ μία γυναίκα σκοτώθηκε πέφτοντας με το αυτοκίνητό της σε δένδρο στο Μέριλαντ.

Εν τω μεταξύ, η Ρυθμιστική Επιτροπή Πυρηνικής Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι κανένας πυρηνικός σταθμός των βορειο-ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών δνε υποχρεώθηκε να διακόψει τη λειτουργία του εξαιτίας του κυκλώνα. "Ολοι οι σταθμοί παραμένουν ασφαλείς και υπό έλεγχο, μέσα αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων είναι διαθέσιμα και επιθεωρητές της Επιτροπής έχουν τοποθετηθεί επί τόπου", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στο Νιού Τζέρσι, κατάσταση συναγερμού κηρύχθηκε στον πυρηνικό σταθμό του Όιστερ Κρικ εξαιτίας της ανόδου των ύψους του νερού. Ο αντιδραστήρας του σταθμού δεν βρισκόταν σε λειτουργία, εξαιτίας προγραμματισμένης διακοπής που δεν είχε σχέση με την καταιγίδα.

Επίσης, επτά σήραγγες του Μετρό της Νέας Υόρκης πλημμύρισαν με την εταιρία διαχείρισης να κάνει λόγο για την χειρότερη καταστροφή στα 108 χρόνια λειτουργίας του. "Το μετρό της Νέας Υόρκης λειτουργεί 108 χρόνια, αλλά ποτέ δεν είχαμε αντιμετωπίσει μια τόσο ολέθρια καταστροφή όπως αυτή της περασμένης νύχτας", δήλωσε ο Τζόζεφ Λιότα, διευθυντής της Metropolitan Transportation Authority (MTA). Οι σήραγγες αυτές βρίσκονται κυρίως κάτω από το Ιστ Ρίβερ. "Ο κυκλώνας Σάντι προκάλεσε χάος σε όλο το συγκοινωνιακό δίκτυο, σε κάθε συνοικία της περιοχής", τόνισε ο Λιότα και πρόσθεσε πως ο κυκλώνας προκάλεσε την πτώση δέντρων, την διακοπή της ηλεκτροδότησης και σοβαρές πλημμύρες σε αμαξοστάσια. Το μετρό της Νέας Υόρκης διέκοψε τα δρομολόγια του από την Κυριακή το βράδυ.

Δείτε video και φωτογραφίες από την καταστροφή.