Aναβλήθηκε η δίκη Σπανουδάκη

Gazzetta team
Aναβλήθηκε η δίκη Σπανουδάκη

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Παράταση ολίγων ημερών πήρε η εκδίκαση των χρεών του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ Γιάννη Σπανουδάκη, ο οποίος κατηγορείται για χρέη 375.000 ευρώ προς το Δημόσιο, της εταιρείας «Πετζετάκης».

Αναβλήθηκε για τις 6/7 από το Αυτόφωρο η δίκη του Γιάννη Σπανουδάκη, ο οποίος κατηγορείται για χρέη περίπου 375.000 ευρώ προς το Δημόσιο την περίοδο που ήταν διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Βιομηχανίας Πλαστικών του Ομίλου «Πετζετάκις».


Τα χρέη αφορούν την περίοδο 2006-2008, ωστόσο βεβαιώθηκαν το 2010. 0 συνήγορος του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ υποστήριξε ότι όταν βεβαιώθηκαν τα χρέη, ο κατηγορούμενος δεν ήταν διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Βιομηχανίας Πλαστικών και συνεπώς δεν φέρει ευθύνη.

Ωστόσο η εισαγγελέας απέρριψε τον ισχυρισμό και ο συνήγορος ζήτησε αναβολή και τελικά πήρε, προκειμένου να προσκομίσει έγγραφο που να αποδεικνύει ότι ο όμιλος «Πετζετάκις» έχει υπαχθεί στην ρύθμιση του άρθρου 99.

Η υπόθεση του Σπανουδάκη από την πρώτη στιγμή έχει δημιουργήσει πολλές απορίες και ερωτήματα, καταρχήν για το γεγονός πως γίνεται να επιλέχθηκε για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΠΑΠ, όταν ήταν γνωστά τα χρέη της «Πετζετάκις» προς το Δημόσιο, αλλά και πως γίνεται να παραμένει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ, όταν το υπουργείο Οικονομικών με τη δέσμευση της περιουσίας του, αναγνωρίζει την συνυπαιτιότητά του εδώ και ενάμισι χρόνο;

 

Ενδεικτικό της ιδιότυπης ασυλίας που απολαμβάνει ο Σπανουδάκης είναι το γεγονός ότι παρότι συνελήφθη για τα χρέη προς το Δημόσιο, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, τελικά αφέθηκε ελεύθερος παρότι βάσει του αυτοφώρου θα έπρεπε να παραμείνει μέσα το σαββατοκύριακο.