Οι κορυφαίοι της χρονιάς από τον ΠΣΑΤ!

Gazzetta team
Οι κορυφαίοι της χρονιάς από τον ΠΣΑΤ!

bet365

Σε μία λαμπερή βραδιά ο ΠΣΑΤ τίμησε τις κορυφαίες αθλητικές προσωπικότητες για την χρονιά που μας πέρασε. Αναλυτικά όλες οι βραβεύσεις.
Ήταν η βραδιά των κορυφαίων από κάθε άποψη. Με τους αθλητές που ξεχώρισαν αλλά και εκείνους που προέκυψαν από την ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών για τους κορυφαίους αθλητές σε άνδρες, γυναίκες, την κορυφαία ομάδα και τους αντίστοιχους τίτλους για άτομα με ειδικές ανάγκες και τον κορυφαίο προπονητή. Στο περιθώριο της εκδήλωσης μίλησε και ο Σταύρος Κοντονής.
Οι κορυφαίοι αθλητές του 2015
Κορυφαίος αθλητής αναδείχτηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας
Κορυφαία αθλήτρια αναδείχτηκε η Νικόλ Κυριακοπούλου
Κορυφαία ομάδα αναδείχτηκε η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών
Κορυφαίος προπονητής αναδείχτηκε ο Δημήτρης Ράφτης
Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία αναδείχτηκε ο Μανώλης Στεφανουδάκης
Έπαθλα για το 2015
Το «Έπαθλο Αθλητικής Προσφοράς και Ήθους» στον Περικλή Ιακωβάκη για την πολύχρονη προσφορά του στον αθλητισμό με σειρά μεγάλων και σπουδαίων διακρίσεων και ταυτόχρονα για την εν γένει συμπεριφορά και το ήθος που επέδειξε στην διαδρομή του αυτή.
Το Έπαθλο «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play) απονέμεται στις κολυμβητικές ομάδες σκυταλοδρομίας (4 Χ 100 μ. μικτής ομαδικής) Παμπαίδων, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, που στους χειμερινούς αγώνες στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ» (6 - 8 Φεβρουαρίου), έστειλαν από κοινού το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα για τον αθλητισμό. Οι 13χρονοι αθλητές, φωτογραφήθηκαν μαζί με τα μετάλλια τους, αγκαλιασμένοι και καταχειροκροτήθηκαν από το κατάμεστο κολυμβητήριο. Την ομάδα του Παναθηναϊκού αποτελούσαν οι: Διονύσης Νικολαϊδης, Σταμάτης Κουτσούλας, Σπύρος Γκικόπουλος, Σταύρος Βεϊογλάνης (προπονητής ο Γιάννης Μηλιδάκης). Την ομάδα του Ολυμπιακού οι: Γιάννης Χρήστου, Βαγγέλης Καλαντζής, Αναστάσιος Μπουντάλης, Γιώργος Ευαγγέλου (προπονητής Νίκος Γέμελος).
Το έπαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς» απονέμεται στις αθλητικές οικογένειες Βασιλείου (χάντμπολ) και Κορακάκη (σκοποβολή).Στην πρώτη (Βασιλείου), η μητέρα Όλγα Δαμιανίδου και η μεγαλύτερη κόρη της Μαριαλένα Βασιλείου αγωνίζονται στον ΓΑΣ Καματερού, όπως και η μικρότερη αδελφή (Αναστασία Βασιλείου) στην ομάδα κορασίδων. Ο πατέρας (Θόδωρος Βασιλείου), είναι αθλητής της ομάδας Χάντμπολ του Λεωνίδα Αγίων Αναργύρων. Στην δεύτερη (Κορακάκη), ο πατέρας Τάσος, η κόρη Άννα και ο γιος Διονύσης είναι εν ενεργεία μέλη της Εθνικής ομάδας σκοποβολής.
Οι ειδικές τιμητικές διακρίσεις
Στον διεθνή ποδοσφαιριστή Βαγγέλη Μόρα που το περασμένο καλοκαίρι συγκίνησε το πανελλήνιο με την προσφορά ζωής προς τον πάσχοντα από σοβαρή ασθένεια αδελφό του Δημήτρη, στον οποίο και έγινε δότης μυελού των οστών. Ο Βαγγέλης συνεχίζει να δρα για να ευαισθητοποιήσει εθελοντές για δωρεά μυελού των οστών.
Στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία για το εκπαιδευτικό τους έργο και την προσφορά τους στην προάσπιση και διάδοση των ιδεών του Ολυμπισμού.
Στους παγκόσμιους πρωταθλητές της ιστιοπλοϊας Ιορδάνη Πασχαλίδη και Κώστα Τριγκώνη για την πολυσήμαντη προσφορά τους και τις διακρίσεις τους στο άθλημα
Στον διεθνή διαιτητή υδατοσφαίρισης Νίκο Σταυρόπουλο για τα μοναδικά του ρεκόρ και την παρουσία του στο άθλημα
Στην ομάδα ποδοσφαίρου των Special Olympics για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λος Άντζελες.
Στον νεαρό αθλητή του πινγκ πονγκ Γιάννη Σγουρόπουλο (Έπαθλο Ανερχόμενου Ταλέντου)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα