Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο απόλυτο ντέρμπι της Handball Premier

Δημήτρης Ντζάνης
Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο απόλυτο ντέρμπι της Handball Premier

bet365

Ο 1ος γύρος στη Handball Premier ολοκληρώνεται με το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό στα Άνω Λιόσια.

H Handball Premier ολοκληρώνεται πριν από τη διακοπή για τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας στο Euro 2024 της Γερμανίας, με το μεγάλο ντέρμπι.

H ΑΕΚ και o Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή αναμετρώνται το Σάββατο (16/12, 20:00) στην Ολυμπιακή Εγκατάσταση των Άνω Λιοσίων, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής, που θα ολοκληρώσει τον Α’ γύρο της Handball Premier.

Παράλληλα ο αγώνας θα αναδείξει την ομάδα που θα κατακτήσει τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα, μιας και οι δυο ομάδες ισοβαθμούν με 20 βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας το απόλυτο των 10 νικών.

Οι «ερυθρόλευκοι», τρέχουν ένα μεγάλο σερί νικών 15/15 στη σεζόν, διατηρώντας το αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις (Πρωτάθλημα, Ευρώπη, Σούπερ Καπ), ενώ έχουν κατακτήσει στο ουτέδερο Δαϊς τον πρώτο τίτλο της σεζόν, το Σούπερ Καπ απέναντι στην ΑΕΚ με 26-25 στην παράταση με γκολ του Σάββα στην εκπνοή.

Η ΑΕΚ μετά από το Σούπερ Καπ προχώρησε σε αλλαγή στην τεχνική της ηγεσία με τον Σέρβο Ντράγκαν Τζούκιτς να αναλαμβάνει αντί του Αλέξη Αλβανού.

Στην Ευρώπη μπορεί να μην κατάφερε να συνεχίσει με απολογισμό μία νίκη-πέντε ήττες, πλην όμως ήταν αρκετά ανταγωνιστική με τοπ επιπέδου ομάδες όπως το Ανόβερο και αυτές οι παραστάσεις μπορούν να αποτελέσουν μία αγωνιστική παρακαταθήκη για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Εκτός από τους τερματοφύλακες των δύο ομάδων που αποτελούν πάντα βαρόμετρο, για την ΑΕΚ παίκτες «κλειδιά» είναι οι Μαντάλινιτς- Μαρτίνοβιτς, ενώ για τον Ολυμπιακό οι Σλίσκοβιτς- Σάββας μαζί φυσικά με την άμυνά του, στην οποία βασίζει σημαντικά το παιχνίδι του.

AEK: «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τον ιδρώτα των αθλητών»

Στο μεταξύ η διοίκηση της ΑΕΚ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Σε αυτές τις κρίσιμες "μάχες", σε αυτές τις πολύ περίεργες εποχές, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου.

ΔΕΝ πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τον ιδρώτα των αθλητών και των αθλητριών μας. Στηρίζουμε τις ομάδες μας ΜΟΝΟ με τη φωνή μας.

ΔΕΝ ανάβουμε ούτε μισό καπνογόνο, ΔΕΝ πετάμε το παραμικρό αντικείμενο, ΔΕΝ σημαδεύουμε με λέιζερ. Προσέχουμε και τον διπλανό μας και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ γινόμαστε ΕΝΑ για να φτάσουμε σε δύο μεγάλες νίκες.

Φίλε της ΑΕΚ, σε θέλουμε δίπλα μας, όχι απλά σαν έξτρα παίκτη, αλλά ως πραγματικό μέλος της ομάδας μας. Σε θέλουμε πραγματικά μαζί μας, όχι απέναντί μας».

Ο Χρήστος Κεδέρης σε δηλώσεις του στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ, είπε: «Παίζουμε σε ένα μεγάλο και όμορφο γήπεδο που θα αναδείξει το άθλημά μας. Αυτό το ματς δεν σημαίνει πολλά για την έκβαση του πρωταθλήματος, υπάρχουν ακόμα πολλοί αγώνες που θα κρίνουν τον τίτλο. Θέλουμε όμως μία νίκη και για το γόητρο μετά το χαμένο Σούπερ Καπ και αν καταφέρουμε να πάρουμε μία καλή διαφορά για το πλεονέκτημα της έδρας.

Πιστεύω το πλεονέκτημά μας σε σχέση με τον Ολυμπιακό είναι το EHF European League, η εμπειρία και τα τρεξίματα που αποκτήσαμε από αυτή τη σπουδαία διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός στερείτε από παιχνίδια με μεγάλους αντιπάλους, κάτι που μπορεί να αποκτήσει στη συνέχεια της ευρωπαϊκής του πορείας».

Με τη σειρά του ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Πέτρος Κανδύλας τόνισε: «Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ που θα καθορίσει την 1η θέση στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά μεταξύ τους και συνήθως σε αυτά τα ντέρμπι οι λεπτομέρειες θα κρίνουν τον νικητή. Από την πλευρά μας έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά όλο αυτόν τον καιρό και θέλουμε να κλείσουμε την χρόνια με μια μεγάλη νίκη που θα μας δώσει ώθηση για την δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί».

ΑΕΚ- Ολυμπιακός Νο36

Το παιχνίδι θα είναι το Νο36 ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στις 35 αναμετρήσεις που έχουν διεξαχθεί για το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ ο Ολυμπιακός προηγείται της ΑΕΚ με 17-14 στις νίκες, ενώ τέσσερα ματς έληξαν ισόπαλα. Τα πράγματα διαφοροποιούνται όταν η ΑΕΚ παίζει εντός έδρας, αφού σε 15 αγώνες μετράει 10 νίκες, 4 ο Ολυμπιακός ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο.


@Photo credits: eurokinissi, Θανάσης Δημόπουλος
 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα