Οι προπονητές που έχουν ξοδέψει τα περισσότερα

Gazzetta team
Οι προπονητές που έχουν ξοδέψει τα περισσότερα

bet365

Το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για τους προπονητές που έχουν ξοδέψει τα περισσότερα για μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ταλέντο, εμπειρία, διαχείριση, τύχη. Είναι μερικά από τα συστατικά που χρειάζεται ένας προπονητής για να έχει σταθερά καλά αποτελέσματα και να μπορέσει να κατακτήσει τίτλους και να ανεβάσει τις μετοχές του στο ποδόσφαιρο. Ακόμα και ο πιο ικανός όμως, παίρνει τεράστια βοήθεια από την ατομική ποιότητα των παικτών και τα top ονόματα τεχνικών του σήμερα, έχουν συνηθίσει να δουλεύουν με τεράστιο budget και να έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν υπερπαίκτες της επιλογής τους. Προπονητές που εύκολα φανταζόσουν ότι θα υπήρχαν στη λίστα και άλλοι στους οποίους δεν θα πήγαινε με τίποτα το μυαλό σου, ακολουθούν οι δέκα που έχουν χαλάσει τα περισσότερα χρήματα για μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου και όλοι είναι τις δικής μας εποχής (τα ποσά σε εκατ. ευρώ).

643 | Λουίς Φαν Χααλ
Ο Λουίς Φαν Χααλ, που αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται σε κάποιο πάγκο, βασίστηκε κατά καιρούς σε πολύ νεαρούς παίκτες στην καριέρα του και έχει βγάλει πολλά ταλέντα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει και αρκετά χρήματα για να ενισχύσει τις ομάδες του. Ο Ολλανδός, πρώην τεχνικός των Αγιαξ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μοχάνου και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει 'χαλάσει' 643 εκατ. και πιο ακριβή μεταγραφή του ήταν εκείνη του Ανχελ Ντι Μαρία που είχε κοστίσει 75 εκατ. ευρώ στους Κόκκινους Διαβόλους.

658 | Ρομπέρτο Μαντσίνι
Ο μέχρι πριν λίγες εβδομάδες προπονητής της Ιντερ (πλέον χωρίς δουλειά), έσκασε στην Μάντσεστερ Σίτι μαζί με τα χρήματα από τα Εμιράτα και πήρε στην ομάδα του παίκτες όμως οι Κουν Αγουέρο (43), Εντιν Τζέκο (32), Νταβίδ Σίλβα (30) και Γιάγια Τουρέ (30). Ο Ιταλός, που έχει κατακτήσει την Premier League και στην Serie A, έχει πιο πρόσφατο μεγάλο deal αυτό για τον Ζοφρί Κοντογκμπιά, για τον οποίο οι Nerazzurri έδωσαν το προηγούμενο καλοκαίρι περίπου 35 εκατ. εκατ. ευρώ.

667 | Ράφα Μπενίτεθ
Ο Ράφα Μπενίτεθ, ο προπονητής που χάρισε στην Λίβερπουλ τον τελευταίο της μεγάλο τίτλο με το Champions League το 2005, είχε σαν top-deal στους Reds τον Φερνάντο Τόρες που αποκτήθηκε το 2007 από την Ατλέτικο Μαδρίτης αντί 36 εκατ. ευρώ. Ο Ισπανός, κάτοχος ευρωπαϊκής κούπας με 3 διαφορετικές ομάδες, έχει σαν ρεκόρ πιο ακριβής μεταγραφής τον Γκονσάλο Ιγουαΐν για τον οποίο η Νάπολι έδωσε 40 εκατ. ευρώ στην Ρεάλ Μαδρίτης το 2013.

757 | Κλαούντιο Ρανιέρι
Ο Κλαούντιο Ρανιέρι ολοκλήρωσε πριν μερικούς μήνες ένα από τα πιο όμορφα παραμύθια στην ιστορία του ποδοσφαίρου με την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Λέστερ με ένα απίστευτα χαμηλό budget. Ο Ιταλός όμως, δεν έχει αποφύγει τις μεγάλες μεταγραφές και έχει κάνει συνολικά στην καριέρα του 87 αντί 757 εκατ. ευρώ. Οταν ήταν στην Μονακό είχε πάρει Ραδαμέλ Φαλκάο (60) και Χάμες Ροδρίγες (45) και φέτος έκανε το πιο ακριβό deal στην ιστορία των Foxes δίνοντας 35 εκατ. ευρώ στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον Αλγερινό επιθετικό, Ισλάμ Σλιμανί.

758 | Πεπ Γκουαρδιόλα
Από τους κορυφαίους τεχνικούς της εποχής μας, ο Πεπ Γκουαρδιόλα κάνει τις ομάδες του να παίζουν με ένα πολύ ξεχωριστό στιλ και είναι μέσα σε αυτούς που έχουν δώσει αρκετό ρευστό για να τις χτίσει. Πήγε σε μια Μπαρτσελόνα που είχε Μέσι, Ινιέστα, Τσάβι και στην 4ετία του στο Camp Nou έδωσε 70 εκατ. ευρώ για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, 40 για τον Νταβίδ Βίγια και 32 για τον Ντάνι Αλβες. Από φέτος βρίσκεται στο τιμόνι της Μάντσεστερ Σίτι και ήταν εκείνος που έδωσε τα περισσότερα (212 εκατ. ευρώ) στη μεταγραφική περίοδο που μόλις τελείωσε για να πάρει παίκτες όπως οι Λιρόι Σανέ (50), Τζον Στόουνς (50), Γκαμπριέλ Ζέσους (32), Ιλκάι Γκουντογκάν (26) και Κλαούδιο Μπράβο (18).

789 | Αλεξ Φέργκιουσον
Μια ζωή ολόκληρη είναι τα 27 χρόνια που πέρασε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος άλλαξε την ιστορία στο Νησί. Η πρώτη μεταγραφή του Σκωτσέζου ήταν -σύμφωνα με κάποιες πηγές- ο Βιβ Αντερσον από την Αρσεναλ που τότε έπαιζε στην 2η κατηγορία, για τον οποίο είχε δαπανηθεί ένα ποσό κοντά στις 300.000 ευρώ. Στα καλά του στους Κόκκινους Διαβόλους, ο Σερ Αλεξ έδωσε 46 εκατ. ευρώ για τον Ρίο Φέρντιναντ, 42 για τον Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν και 42 για τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

808 | Αρσέν Βενγκέρ
Σκληρό αλλά πραγματικό, μετά το 2004, ο Αρσέν Βενγκέρ έχει σπρώξει στην αγορά 637 εκατ. ευρώ για να βάλει στην τροπαιοθήκη της Αρσεναλ 3 FA Cup και ένα Community Shield. Αυτή όμως δεν είναι ολόκληρη η αλήθεια για τον Αλσατό, ο οποίος τις τελευταίες σεζόν έχει δώσει 50 εκατ. ευρώ για τον Μεσούτ Οζίλ, 45 για τον Γκρανίτ Τσάκα και 42 για τον Αλέξις Σάντσες. Ο 65χρονος είναι εξαιρετικός seller αφού έχει πάρει 530 εκατ. ευρώ και έχει top πωλήσεις τους Μαρκ Οβερμαρς (40) και Νικολά Ανελκά (35).

856 | Μανουέλ Πελεγκρίνι
Παρά τη σύντομη σχετικά θητεία του σε πάγκους μεγάλων κλαμπ, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι βρίσκει τον εαυτό του όχι απλά μέσα σε αυτή τη λίστα αλλά και στο βάθρο της. Ο Χιλιανός ήταν το καλοκαίρι του 2009 στην Ρεάλ Μαδρίτης που έσπασε τα ταμεία παίρνοντας τους Κριστιάνο Ρονάλντο (94) και Ρικάρντο Κακά (65) και είναι ο Νο2 των Merengues που έχει ξοδέψει τα περισσότερα μετά τον Κάρλο Αντσελότι. Ο Πελεγκρίνι συνέχισε δυνατά και στους Citizens στους οποίους απέκτησε τους Κέβιν Ντε Μπρόινε (74), Ραχίμ Στέρλινγκ (62), Νίκολας Οταμέντι (45).

1.000 | Κάρλο Αντσελότι
Εχοντας στο βιογραφικό του 20 χρόνια καριέρας και 7 κλαμπ, ο Κάρλο Αντσελότι έχει κάνει 74 μεταγραφές. Γκάρεθ Μπέιλ (100) και Χάμες Ροδρίγες (80) είναι τα πιο ακριβά αποκτήματά του από τη 2ετία του στην Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ και στις υπόλοιπες ομάδες που δούλεψε ενισχύθηκε εντυπωσιακά. Στα 58 εκατ. έφτασε η τιμή του Φερνάντο Τόρες (Τσέλσι), ενώ Τιάγκο Σίλβα (42) και Λούκας Μόουρα (40) ήταν από τα πρώτα χτυπήματα της νέας εποχής στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Χούμελς... πήγε 35 εκατ. και ο Ρενάτο Σάντσες 35+45 στην Μπάγερν Μονάχου και από την Μίλαν πιο ακριβή μεταγραφή ήταν ο Αλεσάντρο Νέστα (35).

1.300 | Ζοσέ Μουρίνιο
Στο Νο1 βρίσκεται ο προπονητής που θα περίμεναν οι περισσότεροι. Ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι πρώτος σε έξοδα για μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου έχοντας δώσει μόλις πριν μερικές εβδομάδες σχεδόν 200 εκατ. ευρώ για να πάρει τους Πολ Πογκμπά, Χένρικ Μχιταριάν και Ερίκ Μπαγί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρά το πολύ μετρητό που έχει σπρώξει στην αγορά για παίκτες, έφτασε στην κατάκτηση του Champions League με την Πόρτο (2004) και την Ιντερ (2010) χωρίς κάποιο από τα deal των δύο εκείνων καλοκαιριών να είναι στο δικό του top-15. Μεγαλύτερο έξοδο από τη θητεία του στους Δράκους ήταν ο Μπένι ΜακΚάρθι που κόστισε 3.5 εκατ. ευρώ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα