5 πράγματα για να πάρει ξανά πρωτάθλημα ο Βενγκέρ

5 πράγματα για να πάρει ξανά πρωτάθλημα ο Βενγκέρ

Gazzetta team
5 πράγματα για να πάρει ξανά πρωτάθλημα ο Βενγκέρ

bet365

Ο Robert O'Connor γράφει για το πως ο τεχνικός της Αρσεναλ θα τα πάει καλά κoντά στους νέους αντιπάλους στην Premier League.

Αυτή θα είναι η 13η χρονιά από τότε που η Αρσεναλ κατέκτησε το τελευταίο της πρωτάθλημα. Αν πρόκειται να είναι ο τυχερός αριθμός του Βενγκέρ, τότε ο Αλσατός χρειάζεται να κάνει κάποια πράγματα για να βρεθεί ξανά στην κορυφή. Διαφορετικά, θα μπει τέλος στη θητεία του στους Gunners χωρίς τίτλο και το φινάλε θα είναι πολύ προβλέψιμο.

1. Να διαχειριστεί το μέλλον
Είτε αυτή είναι η τελευταία σεζόν του Βενγκέρ είτε όχι, το κλαμπ πρέπει να έχει ήδη πάρει το μάθημα από την Μάντσεστερ Σίτι, όταν ανακοίνωσε στη μέση της σεζόν ότι ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα αντικαταστήσει τον Μανουέλ Πελεγκρίνι. Οσο πιο αργά η Αρσεναλ και ο ίδιος ο Αλσατός κάνουν γνωστό κάτι σχετικά με το μέλλον, τόσο πιο αργά θα αρχίσουν οι φήμες. Η διοίκηση πρέπει να πάρει το αρνητικό παράδειγμα από τους Citizens γνωρίζοντας ότι αν το σενάριο επαναληφθεί, θα υπάρξουν τα ανάλογα αποτελέσματα. Η επόμενη κίνηση της Αρσεναλ θα είναι καθοριστική, ένα λάθος και μπορεί να προκαλέσει πανολεθρία...

2. Να επενδύσει στον Γκάμπριελ
Υπήρξαν φορές πέρυσι που ο Γκάμπριελ έμοιαζε με τον ικανό και σταθερό αμυντικό που ο Βενγκέρ είχε δει στην La Liga. Ομως ήταν και στιγμές που δεν ήταν. Ομως ο Βραζιλιάνος είναι τεχνικά άριστος με την μπάλα και κομμένος και ραμμένος στα μέτρα της Αρσεναλ έτσι ώστε να ξεκινάει επιθέσεις από πίσω. Είναι επίσης γρήγορος, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, ειδικά όταν παίζει δίπλα στον Περ Μερτεζάκερ. Ομως αυτά τα χαρακτηριστικά θα πάνε χαμένα ουσιαστικά αν δεν του μάθει κάποιος το πως να παραμένει ψύχραιμος και το πως να προσαρμοστεί στην ένταση της Premier League. Σε δύο σημαντικά παιχνίδια στη μάχη του τίτλου πέρυσι, κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Γουέστ Χαμ έκανε δώρα στους Μάρκους Ράσφορντ και Αντι Κάρολ παρασέρνοντας την ομάδα που προς τα κάτω. Ο Γκάμπριελ μπορεί να γίνει εξαιρετικός αλλά και αφελής, πρέπει να αποφασίσει τι είδους αμυντικός θέλει να είναι.

3. Να φροντίσει τον Ζιρού
Το να υποθέσεις ότι ο Ολιβιέ Ζιρού είναι κάτι λιγότερο από ένας καταπληκτικός παίκτης θα ήταν άδικο για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος πέρυσι έβαλε 24 γκολ. Οταν ο Γάλλος έμεινε εκτός για τρεις μήνες μετά το φοβερό γκολ στο Anfield τον Ιανουάριο, η Αρσεναλ, που μαχόταν για τον τίτλο, διαπίστωσε ότι ο Ζιρού ήταν πνευματικά πολύ εύθραυστος για να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Χωρίς να υπάρχει προφανές σημάδι ενίσχυσης, ο Βενγκέρ χρειάζεται να βρει έναν τρόπο για να κάνει τον Ζιρού να είναι σταθερός σε όλη τη σεζόν και να έχει στην ομάδα έναν παίκτη που θα φανεί στα κρίσιμα σημεία, όταν θα κρίνονται όλα, όπως ο Γκριζμάν για την Γαλλία.

4. Να εμφανίσει τον νέο Ζιλμπέρτο
Στην πραγματικότητα δεν είναι η μόνη θέση που πονούσε από το παρελθόν η Αρσεναλ. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για το κενό που άφησαν οι Κάμπελ, Ανρί, Πιρές, οι οποίοι ουσιαστικά ποτέ δεν αντικαταστάθηκαν από παίκτη ποιότητας. Είναι η θέση μπροστά από την τετράδα της άμυνας που εκθέτει συχνά την Αρσεναλ, όμως υπάρχουν σημεία που φαίνεται βελτίωση. Το 0-2 στην Μάντσεστερ Σίτι τον Ιανουάριο το 2015 ήταν ένα δυνατό παράδειγμα ότι η ομάδα του Βενγκέρ δέχεται τις προκλήσεις. Ομως μετά το 4-0 από την Σαουθάμπτον την Boxing Day ήρθε η καταστροφική ήττα στην Γουέστ Χαμ και στη συνέχεια δεν τα κατάφερε με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Old Trafford.

Ο Κοκλέν προσπαθεί και είναι αποτελεσματικός, ενώ ο Γκρανίτ Τσάκα έχε όλες τις προϋποθέσεις, όμως δεν έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει στην Premier League. Στην ομάδα λείπει όσο τίποτα ένας Ζιλμπέρτο Σίλνα ή ένας Πατρίκ Βιεϊρά, κάποιος ο οποίος θα κάνει δύο βήματα πίσω και θα καλύψει την αμυντική 4άδα. Ο Ν’ Γκολό Καντέ βρέθηκε διαθέσιμος στη μεταγραφική όμως βρέθηκε στην Τσέλσι και η Αρσεναλ έμεινε με το ρευστό.

5. Να μην διώξει τα νιάτα
Γουόλκοτ και Τσάμπερλεϊν είναι καλοί στρατιώτες της Αρσεναλ και αξίζουν τον σεβασμό του κλαμπ και των οπαδών παρά τις πρόσφατες εμφανίσεις τους. Και οι δύο έμοιζαν να είναι στην έξοδο νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι όμως η όποια φημολογία έχει τελειώσει εκτός και αν κάποιος βάλεια βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αυτό που δεν μπορεί να συμβεί είναι να αποχωρήσουν και οι δύο. Ο Αλεξ Ιβόμπι έδειξε πέρυσι ότι είναι πολλά υποσχόμενος και η αστέθεια δικαιολογείται λόγω της ηλικίας του, ενώ ο Κρις Γουίλκοκ έχει κάνει καλές εμφανίσεις με την under-21. Ειδικά ο Ιβόμπι μπορεί να πάρει βάρος από τις πλάτες των Θίο και Οξ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα