Νάπολι: 5 για τη θέση του Ιγουαΐν

Νάπολι: 5 για τη θέση του Ιγουαΐν

bet365

Η Νάπολι δεν περίμενε ποτέ ότι η Γιουβέντους θα πληρώσει τη ρήτρα του Γκονσάλο Ιγουαΐν και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για το τι μπορεί πλέον να κάνει με αυτά τα 94 εκατ. ευρώ.

Το καλοκαίρι του 2013, ο Εντισον Καβάνι, ύστερα από τρία καταπληκτικά χρόνια, αποχαιρέτισε το San Paolo. Με τον Matador να έχει βάλει 104 γκολ σε 138 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις δεν χάρισε ούτε ένα ευρώ στην Παρί Σεν Ζερμέν και πήρε ολόκληρη τη ρήτρα των 64 εκατ. ευρώ για τον Ουρουγουανό επιθετικό. Μερικές εβδομάδες αργότερα, έχοντας το ρευστό για να κινηθεί, ο ADL έκανε ένα από τα super-deals στη σύγχρονη ιστορία της Νάπολι. Δίνοντας 37+3 εκατ. ευρώ, πήρε από την Ρεάλ Μαδρίτης τον Γκονσάλο Ιγουαΐν, ο οποίος υπέγραψε για πέντε χρόνια και στο συμβόλαιό του τοποθετήθηκε ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 94 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία ήταν εκπληκτική, τρομερό όνομα από την κορυφαία ομάδα του κόσμου και πολυετές συμβόλαιο, όμως ο Ντε Λαουρέντις δεν θα μπορούσε ποτέ να προβλέψει την οικονομική έκρηξη στο ποδόσφαιρο. Η υπεραξία που φαίνεται να πληρώνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Πολ Πογκμπά, ξεχείλισε τα ταμεία της Γιουβέντους η οποία ακόμα και χωρίς να παραχωρούσε τον Γάλλο θα έδινε τα 94 για τον Pipita. Η Νάπολι πλέον βγαίνει στην αγορά με γεμάτες τσέπες αλλά και την ανάγκη/υποχρέωση να αντικαταστήσει έναν παίκτη που πέρυσι έκανε ρεκόρ στην ιστορία της Serie A βάζοντας 36 γκολ. Πάμε να δούμε κάποιες λύσεις που έχουν ρεαλιστική βάση αλλά και άλλες που ίσως έβγαζαν νόημα…

Μάουρο Ικάρντι
Μακράν το Νο1 όνομα και Νο1 στόχος της Νάπολι, ειδικά από τη στιγμή που οι διοικούντες το κλαμπ νιώθουν ότι έχουν βρει πρόσφορο έδαφος στις διαπραγματεύσεις με την Ιντερ. Για τον 23χρονο οι Vesuviani προσφέρουν 45 εκατ. ευρώ και 6.5 ετησίως καθαρά στον παίκτη, τον οποίο εκπροσωπεί επίσημα η γυναίκα του, Γουάντα Νάρα. Οπως προκύπτει από την Ιταλία, ο Ντε Λαουρέντις μάλιστα φαίνεται να έχει βρει το κουμπί της κυρίας Ικάρντι στην οποία έχει προτείνει ρόλο στη νέα του ταινία ‘Χριστούγεννα στο Λονδίνο’ με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται και την Νάπολι να πιέζει. Την ίδια στιγμή, ο Πιέρο Αουζίλιο της Ιντερ δηλώνει ότι ο Μαουρίτο δεν πωλείται σε οποιαδήποτε τιμή και ο προπονητής των Νερατζούρι σκέφτεται ήδη να αποχωρήσει. Η Νάπολι έχει κάνει σαφές ότι ο Ικάρντι είναι ο πρώτος της στόχος για να φορέσει τη φανέλα τον αριθμό 9 και η μεταγραφή κάθε άλλο απίθανη θα πρέπει να θεωρείται.

Κάρλος Μπάκα
Με μια πολύ μέτρια ως κακή ομάδα, όπως ήταν η Μίλαν, ο Κάρλος Μπάκα πέρυσι έβαλε 18 γκολ στην Serie A. Οπότε το γεγονός ότι έχει γίνει διαθέσιμος δεν θα άφηνε παντελώς αδιάφορη την Νάπολι. Λίγο μετά τη βόμβα με την αποχώρηση του Ιγουαΐν, οι Vesuviani, ίσως και μέσα στον πανικό τους για να έχουν κάποιον κλεισμένο, έκαναν πρόταση για τον Κολομβιανό, τον οποίο οι Rossoneri κοστολογούν 30 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή τον πήραν από την Σεβίλλη. Η προσφορά όμως δεν ήταν αυτή που ήθελε να ακούσει ο Γκαλιάνι, ο οποίος έχει άμεση ανάγκη το ρευστό για να κινηθεί μέχρι να μπουν οι Κινέζοι. Η Νάπολι προσέφερε 20 εκατ. συν τους Βαλντιφιόρι και Ελ Καντούρι και εισέπραξε αρνητική απάντηση από την Μίλαν. Ο ίδιος ο Μπάκα προφανώς δεν θα είχε θέμα να μετακομίσει στην Νάπολι, που του προσφέρει Champions League, όμως με αυτή την πρόταση το θέμα δεν προχώρησε.

Κάρλος Τέβες
Μπορεί ο Κάρλος Τέβες να έχει φύγει εδώ και έναν χρόνο από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, όμως η μπογιά του περνάει ακόμα. Ο Απάτσι κατέκτησε δύο πρωταθλήματα με την Μπόκα Τζούνιορς και δεδομένου ότι επιθετικοί που θα σου φέρουν σίγουρα 20 γκολ είναι ελάχιστοι, σημαντικά κλαμπ εξετάζουν την περίπτωσή του. Τον Τέβες είχε ‘προτείνει’ παλαιότερα στον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις ο Καρέκα με το σκεπτικό να τον κάνει δίδυμο με τον Ιγουαΐν, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει πια. Οι Partenopei είναι όντως η μία ομάδα που κινήθηκε για τον 32χρονο, ο οποίος όμως ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό να επιστρέψει στην Ευρώπη. «Εχω υπογράψει συμβόλαιο για τρία χρόνια, είμαι χαρούμενος εδώ. Παρά το ενδιαφέρον που μπορεί να έχουν Νάπολι και Τσέλσι, θα μείνω στην Μπόκα, θέλω να κλείσω την καριέρα μου εδώ».

Εντινσον Καβάνι
Μια λύση που θα γούσταραν πιθανότατα οι τιφόζι θα ήταν αυτή του πρώην ‘Ναπολιτάνου’, Εντινσον Καβάνι, του οποίου το κενό κλήθηκε να αντικαταστήσει ο Ιγουαΐν πριν τρία χρόνια. Ο Matador δεν είναι προδότης στα μάτια των οπαδών αφού έφυγε για κλαμπ του εξωτερικού και στο San Paolo είχε επιδόσεις υπερπαίκτη. Η δική του περίπτωση πάντως είναι εξαιρετικά δύσκολη αφού μετά την αποχώρηση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, δύσκολα η Παρί Σεν Ζερμέν θα θέλει να χάσει και τον Ουρουγουανό, που πιθανότατα θα είναι το βασικό της 9άρι από τη νέα σεζόν. Σίγουρα θα ήταν μια επιστροφή που θα γούσταραν και οι ουδέτεροι, όμως και ο ίδιος ο Καβάνι δεν είχε φύγει σε καλό κλίμα με τον Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις και είχε πει ότι όσο είναι εκείνος πρόεδρος, δεν πρόκειται να γυρίσει στην Νάπολι.

Αλβαρο Μοράτα
Οταν έχεις τόσο μετρητό, νιώθεις ότι μπορείς να πάρεις τους πάντες και στην Νάπολι σκέφτηκαν ακόμα και το όνομα του ΑλβαρΟ Μοράτα, τον οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε πίσω από την Γιουβέντους δίνοντας 30 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με κάποια ρεπορτάζ οι Merengues έχουν ήδη αρνηθεί πρόταση 75 εκατ. και ο Ισπανός θα παραμείνει στο Santiago Bernabeu για να παίξει υπό τις οδηγίες του Ζινεντίν Ζιντάν.

Πέρα από τον Μοράτα, άλλα ονόματα τα οποία έπαιξαν σε αυτή την τρελή μεταγραφική της Νάπολι είναι αυτά του Νίκολα Κάλινιτς της Φιορεντίνα, του Αρκάντιους Μίλικ του Αγιαξ και του Αλγερινού της Σπόρτινγκ, Σλιμανί. Αν ο ADL έχει βάλει στα ταμεία 94 εκατ. ευρώ και φέρει σαν αντικαταστάτη έναν από τους προηγούμενους τρεις, σίγουρα τα πράγματα δεν θα παραμείνουν πολύ ήρεμα στην Νάπολι, οπότε πρόκειται μάλλον για περιπτώσεις πέρα από τον αντι-Ιγουαΐν...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης