Ο μικρός Αλάμπα της Ιντερ

Ο μικρός Αλάμπα της Ιντερ

Gazzetta team
Ο μικρός Αλάμπα της Ιντερ

bet365

Το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για τον Φεντερίκο Ντιμάρκο που ανήκει στην Ιντερ και οδήγησε την under-19 της Ιταλίας στον τελικό του Euro.

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Καλβαϊράτε στα 6 του χρόνια και στα 8 γράφτηκε στις ακαδημίες της Ιντερ. Αρχικά έπαιζε μπροστά όμως στην ηλικία των 12, ο allenatore, Ραβέρα, είδε κάτι που έκρινε την καριέρα του μικρού αριστεροπόδαρου ο οποίος είχε στο δωμάτιό του την αφίσα του Ρομπέρτο Κάρλος. Ετσι, ο μικρός που του άρεσε να βγαίνει και να παίζει ποδόσφαιρο πολύ περισσότερο από το play station, έγινε αριστερό μπακ και έκανε όλη τη διαδρομή στα τμήματα υποδομής των Νερατζούρι. Στις 11 Δεκεμβρίου του 2014 έκανε ντεμπούτο για τους Μιλανέζους σε ηλικία 17 ετών μπαίνοντας αλλαγή στη θέση του Ντ' Αμπρόζιο στον αγώνα για το Europa League κόντρα στην Καραμπάγκ. Στην αποστολή για αγώνα της Serie A κλήθηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2015 και τον Μάιο της ίδια χρονιάς μπήκε αλλαγή στη θέση του Παλάσιο στη νίκη με 4-3 σε βάρος της Εμπόλι, η οποία είναι η ομάδα στην ομάδα στην οποία θα παίξει δανεικός το 2016-17.

Εχοντας ένα αριστερό πόδι το οποίο εύκολα μπορεί να παρατηρήσει κάποιος που τον βλέπει καθημερινά, ο Ντιμάρκο ξεχώρισε από νωρίς και για το τρέξιμο που έριχνε στην πλευρά και για την τακτική του ευφυΐα. Οι ειδικοί έλεγαν ότι πρόκειται για έναν μοντέρνο μπακ, ο οποίος μπορεί να προσφέρει το ίδιο καλά και στις δύο φάσεις του παιχνιδιού ενώ δεν ξεχνάει τις μέρες που ήταν επιθετικός και έχει ακόμα κόλλημα με τα γκολ τα οποία ψάχνει πάντα.

Το γεγονός ότι πηγαίνει συνεχώς πάνω-κάτω στην πλευρά είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του ενώ είναι πολύ σταθερός και συνεπής στα ανεβάσματα χάρη στην αντοχή του και βομβαρδίζει την αντίπαλη περιοχή με σέντρες, τομέας στον οποίο είναι επίσης εξαιρετικός. Βάλτερ Ματσάρι και Ρομπέρτο Μαντσίνι έχουν πει τα καλύτερα για τον Ντιμάρκο, ο οποίος είναι από τα λίγα καλά μπακ που έχει βγάλει τα τελευταία χρόνια η Εθνική Ιταλίας, η οποία αποτελεί στόχο και όνειρό του.

Προς το παρών αγωνίζεται στην under-19 και έχει καταφέρει να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής έχοντας βοηθήσει τους μικρούς Azzurri να φτάσουν στον τελικό της διοργάνωσης που γίνεται αυτές τις μέρες στην Γερμανία. Ο Ντιμάρκο σκόραρε με πέναλτι στα ματς των ομίλων κόντρα στους διοργανωτές (1-0) και την Πορτογαλία (1-1) με πέναλτι και έκλεψε ολοκληρωτικά την παράσταση στον ημιτελικό με την Αγγλία όταν ξανά από τη βούλα και με υπέροχη απευθείας εκτέλεση φάουλ χάρισε την πρόκριση στον τελικό (2-1).

«Εχω γεννηθεί επιθετικός, πάντα εκτελούσα πέναλτι αλλά στα 12 μου με έβαλαν να παίξω πίσω» είπε αυτές τις μέρες ο ύψους 1.74μ. μπακ. «Ποιος παίκτης με έχει εμπνεύσει; Τζόρντι Αλμπα, Μαρσέλο και Ρομπέρτο Κάρλος» είπε για το ινδαλμά του ο 18χρονος ο οποίος κατάφερε να κάνει πραγματικότητα και ως πρωταγωνιστής αυτό που είχε θέσει ως στόχο πριν αρχίσει το τουρνουά. «Στόχος μου είναι να βρίσκομαι στον τελικό».

Αν και στα πρώτα του βήματα φαινόταν μαζεμένος επειδή χάρη στην ποιότητά του έπαιζε σταθερά με μεγαλύτερους παίκτες, έχει δείξει από νωρίς νοοτροπία επαγγελματία. «Εχει σίγουρα τη στόφα του μοντέρνου αριστερού μπακ και παιζει με αυτοπεποίθηση. Ανταποκρίνεται πλήρως στον ρόλο του, ειδικά σε άμυνα με τρία στόπερ. Αν ξέρεις να τον εκμεταλλευτείς, έχει ένα σημαντικό οπλο» έχει πει ο Στέφανο Βέκι, πρώην προπονητής της Primavera της Ιντερ ενώ η Gazzetta dello Sport ίσως βιάστηκε να τον βαφτίσει 'μικρό Αλάμπα'.

 

Τελευταία Νέα