8 πράγματα για να κατακτήσει ο Κλοπ την Premier League

8 πράγματα για να κατακτήσει ο Κλοπ την Premier League

Gazzetta team
8 πράγματα για να κατακτήσει ο Κλοπ την Premier League

bet365

Η Λίβερπουλ έχει μείνει 26 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, όμως οι ελπίδες με τον Κλοπ είναι μεγάλες. Ο Tim Ellis εξηγεί τι πρέπει να κάνει ο Γερμανός για να κατακτήσει την Premier League.

Για τους οπαδούς της Λίβερπουλ, το τελευταίο 1/4 του αιώνα δεν ήταν κάτι που απόλαυσαν. Τρία Κύπελλα και ένα Champions League σε αυτό το διάστημα είναι ένα παλμαρέ το οποίο όλα τα μεγάλα κλαμπ θα θεωρούσαν θλιβερό και ένας ακόμα χρόνος χωρίς τον τίτλο του πρωταθλητή είναι κάτι το οποίο δεν θέλει κανένας στο Anfield. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ έφτασε κοντά το 2008-09, όμως τερμάτισε πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς έφτασε ακόμα πιο κοντά τη σεζόν 2013-14, όμως η εντός έδρας ήττα από την Τσέλσι την άφησε πίσω από την Μάντσεστερ Σίτι. Ο Γίργκεν Κλοπ έχει πολλές δουλειές να κάνει...

1. Να εκμεταλλευτεί το ότι δεν παίζει στην Ευρώπη
Κατά τη διάρκεια της μάχης του τίτλου το 2014, ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε πει ότι «η Λίβερπουλ συνεχίζει να κάνει τέλεια σεζόν αφού έχει πολύ χρόνο για να προετοιμάζεται για τους αγώνες. Οταν έχεις 6 μέρες για να προετοιμαστείς για ένα παιχνίδι και να κάνεις ακόμα και δύο προπονήσεις την ημέρα, έχεις τις προϋποθέσεις να για να βελτιωθείς όσο κανένας άλλος». Πέρυσι οι Reds τερμάτισαν στην 8η θέση σαν αποτέλεσμα ότι τις Πέμπτες είχαν αγώνες για το Europa League όμως φέτος ο Κλοπ θα μπορεί να δώσει ανάσες στους παίκτες του.

2. Να φτιάξει το team spirit
Ο Κλοπ κατέκτησε δύο πρωταθλήματα με την Μπορούσια Ντόρτμουντ βασισμένος στην ιδέα του 'να σκοτώσουμε το θηρίο', που ήταν η Μπάγερν Μονάχου. Ο πρώην κόουτς της Μάιντς πάντα ήταν καλός στο να νικά ομάδες που στα χαρτιά ήταν καλύτερες από τη δική του. Αυτή τη στιγμή, η Premier League έχει ομάδες φόβητρα με προπονητές φόβητρα οι οποίοι θα τεστάρουν αν μπορεί να το κάνει και στο Νησί. Οταν ο 49χρονος προσελήφθη τον Οκτώβριο, είπε: «αν είναι δυνατόν, πρέπει να γίνουμε η πιο δυσκολοκατάβλητη ομάδα στον κόσμο. Ας προσπαθήσουμε να γίνουμε αυτό. Πρώτα απ' όλα πρέπει να πούμε στους οπαδούς ποιες είναι οι προσδοκίες μας. Οι προσδοκίες μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα».

3. Να δημιουργήσει μια επίθεση όπως Σουάρες-Στάριτζ
Το 2013-14 τα γκολ των Στάριτζ, Σουάρες, Στέρλινγκ έκαναν τη δουλειά και όταν η ομάδα δέχονταν, η ζημιά δεν ήταν τόσο μεγάλη. Μανέ και Στάριτζ είναι οι δύο της επίθεσης σήμερα και παρότι δεν είναι τόσο glamorous, είναι ένα σχήμα που ίσως δουλέψει. Ο Μανέ δείχνει μεγάλη διάθεση να επανακτήσει την κατοχή και να βγει σε αντεπιθέσεις, χαρακτηριστικά που ο Κλοπ χρειάζεται, όπως και την ταχύτητά του. Από την άλλη, στα αρνητικά του είναι ότι περνά μεγάλα διαστήματα χωρίς να σκοράρει, με τα 8 από τα 11 περσινά του γκολ στην PL να έρχονται στις τελευταίες 8 αγωνιστικές.

4. Να διαχειριστεί την πίεση
Αν η Λίβερπουλ βρεθεί σε θέση να διεκδικεί κάτι στο φινάλε της σεζόν, πρέπει να καταφέρει να καταπολεμήσει τον φόβο που την κυριεύει την τελευταία 10ετία. Υστερα από την ήττα στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 από την Μίλαν, οι Reds έχουν δείξει ότι έχουν μάθει τέλεια πως να χάνουν, όπως έγινε στον πρόσφατο τελικό του Europa League αν και βρέθηκαν 1-0 μπροστά στο ημίχρονο κόντρα στην Σεβίλλη αλλά και το 2014 όταν έχασαν 0-2 από την Τσέλσι και το πρωτάθλημα. Το κλαμπ του Anfield χρειάζεται να αποκτήσει νοοτροπία στην οποία η πίεση θα είναι φίλος και όχι εχθρός.

5. Να κάνει προτεραιότητα την άμυνα
Το να διαχειριστεί ένα ματς, είτε να κρατήσει ένα μικρό προβάδισμα, είτε να κλείσει ένα ματς όταν έχει υπεροχή, είναι ένα πρόβλημα που έχει η Λίβερπουλ εδώ και αρκετά χρόνια. Πέρυσι οι Reds έχασαν 19 βαθμούς από winning positions με highlight την ήττα με 3-2 από την Σαουθάμπτον ενώ προγήθηκαν νωρίς με 0-2. Ο Ζοέλ Μάτιπ, γνωστός του Κλοπ από την Bundesliga και την Σάλκε θα προσθέσει δύναμη στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Κροάτη, Ντέγιαν Λόβρεν. Αυτό που πρέπει να περιμένουμε να δούμε είναι αν ο αριστερός μπακ, Αλμπέρτο Μορένο, θα μείνει στον πάγκο αφού ένας υγιής Τζον Φλάναγκαν θα είναι μια έξτρα λύση για τον Κλοπ.

6. Να βρει τον επόμενο Τζέραρντ
Κάθε ομάδα έχει έναν leader, όμως δύσκολα θα μπορούσες να πεις ποιος ήταν αυτός στην Λίβερπουλ την περασμένη σεζόν. Το γεγονός ότι κατέρρευσε κόντρα σε Σεβίλλη και Σαουθάμπτον ήταν ενδεικτικό του ότι η ομάδα δεν ξέρει να διαχειρίζεται τα σημεία που καίνει μέσα σε έναν αγώνα. Ο Στίβεν Τζέραρντ έχει πει πολλά καλά πράγματα για τις ικανότητες του Τζόρνταν Χέντερσον και οι fans της Λίβερπουλ ελπίζουν να μπορέσει να βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι.

7. Να κάνει το κέντρο να δημιουργεί περισσότερους κινδύνους
Το κέντρο της Λίβερπουλ δεν βοηθάει στο σκοράρισμα. Ο Ανταμ Λαλάνα έχει βελτιωθεί μετά την άφιξη του Κλοπ όμως δεν είναι καθόλου καλός στο να τελειώνει τις φάσεις. Ο Χέντερσον επίσης δεν έχει το γκολ και το τέρμα που πέτυχε ο Λούκας σε φιλικό με την Φλίτγουντ πρέπει να είναι το μοναδικό σουτ on-target που έκανε σε όλο το 2016. Δεν θα ήταν κάτι έξυπνο αν κάποιος τα περίμενε όλα από έναν 20χρονο, όμως η απόκτηση του Μάρκο Γκρούγιτς, ίσως βοηθήσει να λυθεί το πρόβλημα. Ο Σέρβος ολοκλήρωσε την προηγούμενη σεζόν με 29 συμμετοχές, 6 γκολ και 7 ασίστ με τον Ερυθρό Αστέρα. Αυτοί είναι αριθμοί που οι βασικοί χαφ πρέπει να έχουν.

8. Να φτιάξει τα νεύρα κάτω από τα δοκάρια
Ο Σιμόν Μινιολέ μπορεί να είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας όμως τείνει προς τη γκάφα όταν η πίεση είναι μεγάλη. Ο Κλοπ έδωσε στον Βέλγο νέο συμβόλαιο πέρυσι όμως έφερε ακόμα έναν τερματοφύλακα, τον Κάριους από την Μάιντς, ο οποίος πήρε τη φανέλα με το Νο1 και δήλωσε. «Δεν φοβάμαι τίποτα. Αν ήταν έτσι δεν θα ερχόμουν εδώ. Εχω καλό προαίσθημα. Δεν θα ερχόμουν εδώ αν απλά ήταν να καθίσω στον πάγκο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα