Ο έρωτας (με την μπάλα) χρόνια δεν κοιτά

Ο έρωτας (με την μπάλα) χρόνια δεν κοιτά

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για πέντε ποδοσφαιριστές, που μεγαλούργησαν πριν από μερικά χρόνια και παρά το γεγονός ότι από τους περισσότερους έχουν ξεχαστεί, εκείνοι βρίσκονται ακόμα στους αγωνιστικούς χώρους.

Το πρόσφατο φαινόμενο της Κίνας έχει την εξής διαφορά, συγκριτικά με τις μέχρι τώρα μεταγραφές σε άγνωστους ποδοσφαιρικούς προορισμούς. Οι Κινέζοι δεν αποκτούν «τελειωμένους» παίκτες, αλλά μεγάλα αστέρια, που βρίσκονται στην ακμή της καριέρας τους και έχουν ακόμα πολλά χρόνια μπάλας μπροστά τους. Όχι, δηλαδή, αυτούς που δε λένε με τίποτα να σταματήσουν το ποδόσφαιρο και γυρίζουν σε όλο τον πλανήτη για τα τελευταία... ένσημα (όχι ότι στην Κίνα δεν πάνε για τα λεφτά, αλλά για το επίπεδο του πρωταθλήματος). Μία τέτοια περίπτωση ήταν στο πρόσφατο παρελθόν ο Ριβάλντο, ο οποίος σταμάτησε πέρσι το ποδόσφαιρο, σε ηλικία 43 ετών, παίζοντας... δεξιά-αριστερά. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει πέντε κορυφαίους ποδοσφαιριστές, που βρίσκονται σε μεγάλη – ποδοσφαιρικά – ηλικία και έχουν ξεχαστεί από το ευρύ κοινό, όμως οι ίδιοι επιμένουν... ποδοσφαιρικά και αγωνίζονται ακόμα.

Λουντοβίκ Ζιουλί
Το «μπαμ» στην καριέρα του έγινε στις αρχές της νέας χιλιετίας, ως παίκτης της Μονακό. Τότε, ο Ζιουλί χρίστηκε για πρώτη φορά διεθνής με την εθνική Γαλλίας, ενώ τη σεζόν 2003-04 ήταν αρχηγός και ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών των Μονεγάσκων στην τρελή πορεία μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Αμέσως μετά πήρε μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα, με την οποία κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ το 2006. Ακολούθησαν Ρόμα, Παρί Σεν Ζερμέν, (ξανά) Μονακό και Λοριάν. Από το 2013, ο Ζιουλί επέστρεψε στην ομάδα που είχε ξεκινήσει ως παιδί την καριέρα του, την Μον ντ' Ορ Αζέργκ. Η συγκεκριμένη ομάδα αγωνίζεται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της Γαλλίας και έχει μετονομάσει το γήπεδό της σε «Στάδιο Λουντοβίκ Ζιουλί», προς τιμήν του Γάλλου άσου, ο οποίος πριν από λίγες μέρες έκλεισε τα 40 και συνεχίζει ακόμα να παίζει ποδόσφαιρο.

Φλοράν Μαλουντά
Την τετραετία 2003-2007 «σάρωσε» τα πάντα με την Λυών στην Γαλλία, παίρνοντας μεταγραφή για την Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο, τότε. Στους «μπλε» ο Μαλουντά έμεινε για μία εξαετία, κερδίζοντας πρωταθλήματα, κύπελλα και ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Σε όλο αυτό το διάστημα, αγωνίστηκε για 80 φορές με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας, παίρνοντας μέρος σε Παγκόσμια Κύπελλα και Euro. Μετά την Τσέλσι ξεκίνησε η πτωτική πορεία, με την Τραμπζονσπόρ και την Μετς να αποτελούν τους επόμενους σταθμούς στην καριέρα του Γάλλου εξτρέμ. Το 2015 πήγε στην Ινδία για χάρη της Delhi Dynamos, ενώ από τον Ιανουάριο του ’16 είναι παίκτης της Wadi Degla SC από την Αίγυπτο. Από τον περασμένο μήνα διανύει ήδη το 37ο έτος της ηλικίας του.

Ντιέγκο Φορλάν
Ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου την τελευταία 15ετία. Αγωνίστηκε σε κορυφαία κλαμπ, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ίντερ, ωστόσο εκεί που μεγαλούργησε ήταν στο ισπανικό πρωτάθλημα, ως ποδοσφαιριστής της Βιγιαρεάλ και της Ατλέτικο Μαδρίτης. Τους «ροχιμπλάνκος» τους οδήγησε στην κατάκτηση του Europa League το 2010 και λίγες ημέρες αργότερα ήταν ο πρώτος σκόρερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής και ο βασικός πρωταγωνιστής στην πορεία της Ουρουγουάης μέχρι τα ημιτελικά. Ένα χρόνο μετά, κατέκτησε με τη «σελέστε» το Copa America. Σήμερα, ο Φορλάν είναι 37 ετών και μετά το πέρασμά του από την Ιαπωνία, γύρισε στην πατρίδα του, για λογαριασμό της Πενιαρόλ. Από τον προηγούμενο μήνα είναι ελεύθερος και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συζητήσεις με την Atletico de Kolkata από την Ινδία.

Ελάνο
Μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του σε μικρή ηλικία με την Σάντος, του άνοιξε η πόρτα της εθνικής Βραζιλίας, αλλά και της Ευρώπης. Πρώτος σταθμός η Σαχτάρ Ντόνετσκ, με την οποία έκανε το «μπαμ» και έγινε γνωστός στη Γηραιά Ήπειρο. Το καλοκαίρι του 2007, η Μάντσεστερ Σίτι έστρωσε χαλί εκατομμυρίων στα πόδια του Βραζιλιάνου χαφ, με τον ίδιο να γίνεται κάτοικος Αγγλίας για τα επόμενα δύο χρόνια. Ως αναπόσπαστο μέλος της εθνικής Βραζιλίας, πήρε μεταγραφή για την Γαλατασαράι, όπου τον υποδέχθηκαν σαν μεσσία. Στη συνέχεια επέστρεψε και πάλι στην πατρίδα του, με την καριέρα του να παίρνει την κατιούσα και την ηλικία του... την ανιούσα. Διανύοντας το 36ο έτος της ηλικίας του «επιμένει» να παίζει ποδόσφαιρο και τα τελευταία χρόνια είναι μεταξύ του δανεισμού του στην Chennaiyin από την Ινδία και την Σάντος.

Ζε Ρομπέρτο
Ένας από τους κορυφαίους Βραζιλιάνους μέσους της τελευταίας 20ετίας, με παρουσίες σε Παγκόσμια Κύπελλα και Κόπα Αμέρικα. Ίσως ελάχιστοι θυμούνται το πέρασμά του από την Ρεάλ Μαδρίτης το 1997, αφού τη μεγάλη καριέρα την πραγματοποίησε στα γήπεδα της Μπουντεσλίγκα. 1998-2002 στην Λεβερκούζεν, με την οποία έφτασε μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, 2002-2009 στην Μπάγερν (με εξαίρεση τη σεζόν 2006-2007) και 2009-2011 στο Αμβούργο. Όταν έφυγε από την Γερμανία, ο Ζε Ρομπέρτο ήταν ήδη 37 ετών, όμως είχε ακόμη... πολλά ψωμιά στο ποδόσφαιρο. Μετά από ένα χρόνο στο Κατάρ, για χάρη της Al-Gharafa, ο Βραζιλιάνος επέστρεψε οριστικά στην πατρίδα του. Αφού έπαιξε για δύο χρόνια στην Γκρέμιο, πήρε το 2014 μεταγραφή στα 40 (!) του για την Παλμέιρας, με την οποία μάλιστα έχει ανανεώσει και το συμβόλαιό του. Και ήδη είναι στα 42...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα