Η δυσκολοκατάβλητη, Β. Ιρλανδία

Gazzetta team
Η δυσκολοκατάβλητη, Β. Ιρλανδία

bet365

Η Β. Ιρλανδία υπέκυψε στην πίεση των Πολωνών και ο Ben Clark αναλύει μέσα από το Stats Zone του FourFourTwo.

Η πρόκριση της Β. Ιρλανδίας δεν πήρε την έκταση που θα άξιζε σαν η μικρότερη χώρα που εξασφαλίζει την παρουσία της στο Euro, αφού δεν ήταν, η Ισλανδία το έκανε αυτό. Δεν ήταν έκπληξη που έπαιξε με 5 παίκτες στην άμυνα και είχε μπροστά τους τους Κρις Μπερντ και Ολιβερ Νόργουντ, κάτι που σήμαινε ότι συχνά υπήρχαν 7 αμυνόμενοι μέσα στην περιοχή όταν η Πολωνία έκανε επιθέσεις από τα πλάγια. Η κύρια απειλή των Πολωνών είναι πάντα ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, όμως ο παρτενέρ του στην επίθεση, Αρκάντιους Μίλικ, ήρθε στο Euro έχοντας βάλει 24 γκολ με τον Αγιαξ.

Η προσέγγιση της Πολωνίας ήταν αναμενόμενη. Με την Β. Ιρλανδία να έχει 5 στην άμυνα, επέλεξαν να παίξουν από τα πλάγια ψάχνοντας συνέχεια τους Λεβαντόφσκι και Μίλικ και βγάζοντας και τους πλάγιους μπακ στην επίθεση. Ομως παρά τις διαδοχικές επιθέσεις, η Β. Ιρλανδία αμυνόταν με άνεση. Ο Τζόνι Εβανς ήταν εξαιρετικός στον αέρα, ενώ ο Κρεγκ Κάθκαρτ καθάριζε τα πάντα μέσα στην περιοχή. Ηταν μια σέντρα ουσιαστικά η φάση από την οποίο προήλθε το γκολ. Η μπάλα γύρισε από την άκρη της περιοχής στον Μίλικ που είχε χρόνο να κάνει το κοντρόλ και σκόραρε με σουτ στη γωνία.

Northern Ireland fans during their game against Poland

Η Β. Ιρλανδία έχει χτίσει την επιτυχία της στην συμπαγή άμυνα και έκανε τα πάντα πολύ δύσκολα για την Πολωνία. Ειδικά για τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει ούτε ένα σουτ.

Stats Zone's analysis of Northern Ireland vs Poland

Ομως όσο η ώρα περνούσε, άρχισαν να κουράζονται και επέτρεπαν όλο και περισσότερα σουτ προς την εστία τους αν και τα περισσότερα ήταν εκτός περιοχής. Στο τέλος, η Πολωνία είχε 18 σουτ, ενώ η Β. Ιρλανδία μόλις 2. Η ομάδα του Μάικλ Ο’ Νιλ θα μπορούσε να έχει κάνει περισσότερα πράγματα. Οι κακές εκτελέσεις στις στημένες φάσεις και η έλλειψη επιλογών στην επίθεση έκαναν τους Βρετανούς να μην απειλήσουν στην επίθεση. Η αλλαγή του Κόνορ Ουάσινγκτον έδωσε στην Β. Ιρλανδία περισσότερη ταχύτητα και την έκανε πιο επικίνδυνη μπροστά.

Εχοντας χάσει το ματς με την Πολωνία και με την Γερμανία να είναι η αντίπαλος στο τρίτο ματς, η νίκη κόντρα στους Ουκρανούς είναι must για την Β. Ιρλανδία αν θέλει να έχει την παραμικρή ελπίδα να προκριθεί. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο Ο’ Νιλ αποφασίσει να δώσει περισσότερη ελευθερία ή αν θα διατηρήσει τη σφιχτή άμυνα και παίξει με αντεπιθέσεις, σύστημα δηλαδή που χρησιμοποίησε και στην πρεμιέρα.

Stats Zone's analysis of Northern Ireland vs Poland

Σε μια εμφάνιση απόλυτης κυριαρχίας, είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τους παίκτες που ξεχώρισαν, όμως ένας 19χρονος επιθετικός της Πολωνίας, έλαμψε στο ματς. Αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στην KS Cracovia, η οποία δύσκολα θα καταφέρει να τον κρατήσει το καλοκαίρι. Ο Bartosz Kapustka είχε εξαιρετικό footwork και ήταν καλός στις πάσες και όταν έγινε αλλαγή κέρδισε το χειροκρότημα από τους πάντες. Είχε 32 στις 39 επιτυχημένες πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και είχε 2/2 επιτυχημένες ατομικές ενέργειες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ότι πρόκειται για ταλέντο όμως έδειξε ωριμότητα παρά την πίεση του Euro και μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός στην πρόκριση των Πολωνών στα νοκ-άουτ.

Stats Zone's analysis of Northern Ireland vs Poland

 

Τελευταία Νέα