Euro 2024: Οι έξι ομάδες που θα διεκδικήσουν τα τελευταία τρία εισιτήρια

poland
Πολωνία, Ουαλία και Ισλανδία προκρίθηκαν με θριάμβους στους τελικούς των Play Off τoυ Nations League, ενώ η Ουκρανία νίκησε τους Βόσνιους στη Ζένιτσα με ανατροπή στο φινάλε. Οι τρεις τελικοί για τα τελευταία εισιτήρια για το Euro 2024.

Πολωνία - Εσθονία 5-1

Ξεκούραστα στον τελικό των Play Off του Nations League η Πολωνία! Οι Πολωνοί έστησαν πάρτι με αντίπαλο την Εσθονία που μαχόταν με δέκα παίκτες από το 27΄, τη διέλυσαν με 5-1 και έκλεισαν ραντεβού με αντίπαλο την Ουαλία στο τελευταίο βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024.

Τον δρόμο της νίκης άνοιξε ο Φρανκόφσκι στο 22΄, με την αποβολή του Πασκότσι πέντε λεπτά αργότερα να απλοποιεί το έργο των γηπεδούχων που έκαναν ό,τι ήθελαν στο β΄μέρος. Στο 50΄ο Ζιελίνσκι με καρφωτή κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0, ενώ στο 70΄ο Πιοτρόφσκι με σουτάρα εκτός περιοχής έγραψε το 3-0.

Στο 74΄ο Μετς έβαλε άτσαλα το πόδι σε παράλληλη χαμηλή σέντρα και με αυτογκόλ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση των Πολωνών που τελικά σταμάτησαν στα πέντε με γκολ του Σεμπαστιάν Σιμάνσκι στο 77΄. Το μόνο που κατάφεραν οι Εσθονοί ήταν να πετύχουν το γκολ της τιμής ένα λεπτό αργότερα με τον Βετκάλ.

Oυαλία - Φινλανδία 4-1

Πάρτι πρόκρισης για την Ουαλία! Οι Δράκοι συνέτριψαν τη Φινλανδία 4-1 και προκρίθηκαν στον τελικό των Play Off του Nations League, όπου θα υποδεχτούν την Πολωνία.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 3ο λεπτό, όταν ο Γουίλσον πάτησε περιοχή από τα αριστερά σούταρε, ο Χραντέτσκι απέκρουσε και στην επαναφορά ο Μπρουκς άνοιξαν το σκορ. Στο 37' α οι Ουαλοί διπλασίασαν το προβάδισμα τους με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γουίλιαμς. Στο 45+1’ οι Φινλανδοί μπήκαν στο ματς, όταν ο Πογιάνπαλο βρήκε με κάθετη τον Πούκι, ο οποίος μείωσε τι σκορ

Οι Δράκοι μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο μέρος, καθώς στο 47ο λεπτό ο Τζόνσον με πλασέ έκανε το 3-1. Τέλος, στο 86’ ο Ντάνιελ Τζέιμς έφυγε στην αντεπίθεση και διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Ισραήλ - Ισλανδία 1-4

Εκκωφαντική ήταν η Ισλανδία απέναντι στο Ισραήλ και πήρε εμφατικά την πρόκριση για τον «τελικό» με την Ουκρανία και το τελευταίο βήμα πριν τα γήπεδα της Γερμανίας με τεσσάρα (1-4).

Ο Ζάχαβι άνοιξε το σκορ στο 31' από την άσπρη βούλα ωστόσο οι Ισλανδοί με τα γκολ του Γκούντμουνσον (39') και του - άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ - Τρίστασον (42') γύρισαν γρήγορα τούμπα το ματς. Ο Ρεβίβο άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες στο 73' και στο 80' ο Ζάχαβι αστόχησε σε πέναλτι κάνοντας τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα για το Ισραήλ. Κάπως έτσι, ο Γκούντμουνσον ολοκλήρωσε τη σεμνή τελετή και το προσωπικό του χατ τρικ με δύο ακόμα γκολ στο 83' και το 87'.

Βοσνία - Ουκρανία 1-2

Μεγάλη ανατροπή στη Ζένιτσα! Η Ουκρανία με δυο γκολ από το 85' στο 88' γύρισε την εις βάρος της κατάσταση και νίκησε τη Βοσνία με 2-1. Σε ουδέτερο γήπεδο ο τελικός με τους Ισλανδούς.

Το παιχνίδι είχε κακό ρυθμό και ελάχιστες φάσεις. Στο 56ο λεπτό ο Ματβιένκο άθελα του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της χώρας 1-0. Στο 73’ ο Μούντρικ αστόχησε με διαγώνιο σουτ, τέσσερα λεπτά μετά ο εξτρέμ της Τσέλσι βρήκε εστία αλλά και ο Σέχιτς του είπε «όχι».

Ο άνθρωπος κλειδί του αγώνα ήταν ο Γιάρεμτσουκ. Ο φορ της Βαλένθια ήρθε από τον πάγκο στο 81' και στο 85' έπειτα από ασίστ του Κονόπλια. Τρία λεπτά αργότερα, στο 88', ο σκόρερ του γκολ της ισοφάρισης έγινε δημιουργός, καθώς έβγαλε σέντρα και ο Ντόβμπικ με κεφαλιά ανέτρεψε το ματς και έστειλε την Ουκρανία στον τελικό του «μονοπατιού» των Play Off του Nations League.

Αποτελέσματα ημιτελικών:

Path A:

Πολωνία - Εσθονία 5-1
Ουαλία - Φινλανδία 4-1

Τελικός: Ουαλία -Πολωνία

Path B:

Ισραήλ - Ισλανδία 1-4
Βοσνία - Ουκρανία 1-2

Τελικός: Ουκρανία - Ισλανδία

Path C:

Γεωργία - Λουξεμβούργο 2-0
Ελλάδα - Καζακστάν 5-0

Τελικός: Γεωργία - Ελλάδα

Οι όμιλοι που θα μπουν οι ομάδες που θα προκριθούν

4ος όμιλος

  • Ολλανδία
  • Αυστρία
  • Γαλλία
  • Πολωνία / Ουαλία (Play off Winner A)

5ος όμιλος

  • Βέλγιο
  • Σλοβακία
  • Ρουμανία
  • Ουκρανία / Ισλανδία (Play off Winner B)

6ος Όμιλος

  • Τουρκία
  • Ελλάδα / Γεωργία (Play off Winner C)
  • Πορτογαλία
  • Τσεχία
 

EURO Τελευταία Νέα