4 παίκτες για τη θέση του Καζεμίρο

Gazzetta team
4 παίκτες για τη θέση του Καζεμίρο

bet365

Ο Ζινεντίν Ζιντάν ξέρει την ανάγκη της Ρεάλ για ‘ατσάλι’ στο κέντρο και ο Βραζιλιάνος δεν είναι η λύση. Ο Kiyan Sobhani διαλέγει μερικούς παίκτες που θα μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά.

1. Ρούμπεν Νέβες
Στα 19 του ο Ρουμπέν Νέβες δεν αποτελεί ακόμα ένα ολοκληρωμένο προϊόν, κάτι το οποίο κάνει τη σημερινή του φόρμα ακόμα πιο εντυπωσιακή. Ενας teenager που παίζει σαν να έχει εμπειρία, έχει ταλέντο, σθένος, στιλ και ποδοσφαιρική ευφυΐα. Εύκολα μπορεί κάποιος να φανταστεί πως θα είναι σε 5 χρόνια. Η εξέλιξη του Νέβες είναι ένα στοιχείο που δείχνει τη δουλειά που γίνεται στην Πόρτο καθώς ο Πορτογάλος είναι ο αντικαταστάτης του Βραζιλιάνου που το καλοκαίρι μετακόμισε από το Dragao στο Santiago Bernabeu. Ο Νέβες είναι πολλά περισσότερα από αυτά που συνηθώς περιμένει κάποιος από έναν παίκτη της ηλικίας του.

Εκανε ντεμπούτο στο Champions League το 2014, όταν ήταν δηλαδή 17 ετών και έγινε ο νεαρότερος Πορτογάλος που παίζει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, σπάζοντας το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Το μοντέρνο ποδόσφαιρο απαιτεί πολλούς αμυντικούς μέσους σαν εκείνον, όμως ο Νέβες έχει δείξει τα διαπιστευτήριά του. Η τακτική παιδεία που διαθέτει του επιτρέπει να ελέγχει το κέντρο της Πόρτο, αφού είναι ικανός με την μπάλα στα πόδια και τα πάει καλά με κοντινές και μακρινές πάσες.


2. Ν’ Γκολό Καντέ
Το όνομα του Καντέ έχει κάνει τον γύρο του κόσμου τους τελευταίους μήνες, οι εμφανίσεις του με την Λέστερ έχουν δημιουργήσει θαυμαστές παντού. Ακόμα και αν οι Foxes δεν καταφέρουν να κατακτήσουν τον τίτλο στην Premier League, θα πρέπει να ‘αντιμετωπίσουν’ επίθεση το καλοκαίρι από πολλά top-club που θα θέλουν να αποκτήσουν τον αμυντικό μέσο της. Σε κάποιες στιγμές, ο 25χρονος δεν παίζεται. Μπορεί να μην είναι ψηλός, όμως ο πρώην άσος της Καέν είναι δυνατός, πολύ δύσκολος για να τον περάσεις, έχει μεγάλη μυική δύναμη και είναι κανένας στην κατηγορία δεν έχει κάνει περισσότερα τάκλιν ή κοψίματα.

Οι εμφανίσεις του έχουν δημιουργήσει παραλληλισμούς με τον Κλοντ Μακελελέ, τον Γάλλο να έχει φέρει επανάσταση για τον ρόλο του κόφτη. Οπως ο πρώην μέσος της Τσέλσι, έτσι και ο Καντέ είναι εκπληκτικός στην περιοχή δράσης του, απομακρύνοντας κάθε κίνδυνο και βγάζοντας από τη μάχη αντιπάλους. Υπάρχει επιχείρημα ακόμα και για το αν ο χαφ της Λέστερ είναι καλύτερος από τον Μακελελέ με την μπάλα στα πόδια, με την ντρίμπλα του να είναι μάλλον σε πιο υψηλό level. Είναι πιο χρήσιμο στην επίθεση από τον συμπατριώτη του και εξαιρετικός στην άμυνα, με την Λέστερ να έχει βρει το απόλυτο πολυεργαλείο.

3. Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ
Ο Πολωνός άσος της Σεβίλλης μπορεί να είναι ήδη 26, όμως έχει χρόνια μπροστά του. Το ισπανικό κλαμπ διανύει μια κακή σεζόν στην La Liga χωρίς να έχει ακόμα νικήσει εκτός έδρας, όμως ο Κριχόβιακ είναι ο καλύτερος αμυντικός μέσο στη χώρα, μετά τον εξαιρετικό Σέρτζιο Μπουσκέτς. Οι περισσότερες ομάδες ξέρουν ότι αναμένεται να γίνει μάχη για τον Κριχόβιακ στο τέλος της σεζόν. Ο Πολωνός είναι πονοκέφαλος και ο τύπος του παίκτη που θα ήθελες να παίζεις στο πλευρό του. Μηχανάκι με τακτική παιδεία, ο Κριχόβιακ μαζεύει τις χαμένες μπάλες και κάνει τους αντιπάλους να υποφέρουν από την πίεσή του.

4. Γουίλιαμ Καρβάλιο
Ο Καρβάλιο είναι ένας κόφτης που σταθερά σταματά τις επιθέσεις των αντιπάλων με τις επέμβάσεις του και το διάβασμα του παιχνιδιού. Στα 24 του, ο άσος της Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχει πολλά υποσχόμενα χρόνια μπροστά του και φέρεται να είναι μεταγραφικός στόχος των Αρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν. Δύσκολα θα μείνει στην Πορτογαλία περισσότερο. Ο Καρβάλιο δεν έχει το ίδιο ντελικάτο στιλ του συμπατριώτη του Ρουμπέν Νέβες, όπως και η τεχνική του κατάρτιση είναι κατώτερη από τους περισσότερους αμυντικούς μέσους, όμως έχει μεγάλες ικανότητες ως destroyer. Είναι εξαιρετικός στο να διώχνει τις απειλές από τις ζώνες κινδύνου και προσφέρει λύση και σαν κεντρικός αμυντικός αν χρειαστεί.

Το επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού δεν είναι το δυνατό του σημείο και γι’ αυτό όταν κερδίζει την κατοχή επιλέγει να κάνει την απλή πάσα σε ποιοτικότερους συμπαίκτες του, όμως είναι φορές που δοκιμάζει τη μακρινή μπαλιά για να μεταφέρει πιο γρήγορα το παιχνίδι. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να πάρεις την μπάλα από τον Καρβάλιο του οποίου οι κούρσες οδηγούν κάποιες φορές σε γκολ. Η δημιουργία, είπαμε, δεν είναι το φόρτε τουόμως κάθε ομάδα που θα ήθελε να δέσει το κέντρο της πρέπει να ρίξει μια ματιά στη θωράκιση της αμυντικής τετράδας που προσφέρει ο Πορτογάλος.

 

Τελευταία Νέα