Πώς τα κατάφερε πάλι η Λέστερ

Gazzetta team
Πώς τα κατάφερε πάλι η Λέστερ

bet365

Ο Chris Flanagan βρέθηκε στις εξέδρες του King Power Stadium και αναλύει όσα είδε στην αναμέτρηση της Λέστερ με την Σαουθάμπτον.

Η άμυνα

Στις 3 Απριλίου του 2015, βδομάδες πριν το τέλος της σεζόν, η Λέστερ ήταν στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις 19 βαθμούς σε 29 παιχνίδια. Τελείωσε με λιγότερους βαθμούς από ότι έχει ήδη μαζέψει φέτος. Στις 4 Απριλίου είχε κερδίσει την Γουέστ Χαμ και θα έκανε ακόμη έξι νίκες, για να μείνει στην κατηγορία.

Τώρα, είναι στο +7 στην κορυφή με 69 βαθμούς σε 32 ματς. Αυτό σημαίνει ότι σε ολόκληρο τον χρόνο έχει 91 βαθμούς! Για να αντιπαραθέσουμε με το ρεκόρ συγκομιδής σε μία σεζόν στην Premier League, η Τσέλσι είχε 95 το 2004-05. Τους 12 τελευταίους μήνες η Λέστερ έχει 27 νίκες, 10 ισοπαλίες και μόλις 4 ήττες. Σε 41 ματς έχει πετύχει 74 γκολ, τη στιγμή που έχει δεχθεί μόλις 38.

Ίσως, το ρεκόρ στην άμυνα να είναι εκείνο που λέει τα περισσότερα. Είναι κατά μέσο λιγότερα από 1 γκολ ανά παιχνίδι. Στη χρονιά που διεκδικεί τον τίτλο, αυτό είναι το σημαντικότερο. Σπάνια οι αλεπούδες κυριαρχούν για 90' και δεν το έκαναν ούτε με την Σαουθάμπτον. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κατοχή 54%, ολοκληρώνοντας 315 πάσες σε σχέση με τις 266 των γηπεδούχων. Οι Άγιοι, όμως, δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους.

Με τον Γκρατσιάνο Πελέ στην κορυφή, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι είναι δυνατή στον αέρα, έχοντας σκοράρει 12 γκολ με κεφαλιές φέτος, τα περισσότερα στην Premier League. Η Λέστερ, όμως, αντιμετώπισε την απειλή, έχοντας 22 στις 24 απομακρύνσεις με το κεφάλι. Μόλις 7 από τις 45 σέντρες, που επιχείρησε η Σαουθάμπτον βρήκαν στόχο.

Το αποτέλεσμα ήταν η Λέστερ να κρατήσει για τέταρτη συνεχόμενη φορά το μηδέν. Έχει κερδίσει και τα 4 τελευταία της παιχνίδια με σκορ 4-0. «Οι άλλοι κερδίζουν 4-0 και εμείς πρέπει να παλέψουμε για το 1-0. Το ξέρουμε πολύ καλά αυτό. Πρέπει να παλεύουμε σε κάθε ματς. Όταν οι παίκτες μου δίνουν τα πάντα, είμαι ευχαριστημένος. Έχουμε μία μίξη ιταλικού στυλ και αγγλικού πνεύματος. Είμαι πολύ χαρούμενος, που κρατήσαμε και πάλι το μηδέν», σχολίασε ο Ρανιέρι.

Ο λυτρωτής Μόργκαν

Ο παίκτης-κλειδί στην άμυνα της Λέστερ είναι ο Μόργκαν. Τα πράγματα, όμως, ήταν πολύ διαφορετικά για εκείνον πριν από λίγα χρόνια. Ήταν σε μία από τις χειρότερες Νότιγχαμ Φόρεστ όλων των εποχών, που είχε χάσει στα μπαράζ από την Γιέβοϊλ με 5-2 εντός έδρας. Τώρα, ο αρχηγός της Λέστερ είναι κοντά στο να στεφθεί πρωταθλητής και έχει τεράστιο μερίδιο στην επιτυχία.

Είναι εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι, πολύ δυνατός και έχει ταιριάξει απόλυτα με τον Χουτ στο κέντρο της άμυνας. «Ο Γουές ήταν φανταστικός», είπε ο Ρανιέρι. «Δεν έκανε διακοπές μετά τις υποχρεώσεις με την εθνική του το καλοκαίρι. Το Ιούλιο ήταν εδώ. Του είχα δώσει κάποιες μέρες ρεπό, ενώ χρειάστηκε και κάποιες ημέρες κατά τη διάρκεια της σεζόν. Γύρισε στην Αγγλία την Παρασκευή, ήταν λίγο κουρασμένος, όμως είναι πολύ δυνατός. Είναι παράδειγμα για όλους. Όταν μιλάει, όλοι τον ακούνε».

Ο Βάρντι συνεχίζει

Λίγοι επιθετικοί έχουν τη διάθεση να κάνουν όσα κάνει ο Βάρντι. Αμυντικά και επιθετικά. Μπορεί να μην έχει σκοράρει στα 6 τελευταία ματς με την Λέστερ, όμως δεν είναι ότι η απόδοσή του έχει πέσει. Ακόμη και όταν δεν σκοράρει, δίνει τα πάντα. Ο Βάρντι ήταν παντού, ειδικά στο πρώτο μέρος. Έκανε μόλις 1 σουτ στο ματς, όμως δημιούργησε 3 ευκαιρίες και απλά δεν σταμάτησε να τρέχει. Η Λέστερ χρειάστηκε πολύ την πίεσή του ψηλά και εκείνος έκανε αυτό που έπρεπε.

Ο Μαχρέζ δεν βρήκε χώρους

Όσο περισσότερο νικάει η Λέστερ, τόσο περισσότερο οι αντίπαλοι προσπαθούν να κλείσουν τον Μαχρέζ. Οι οπαδοί βλέπουν όλο και πιο συχνά τον αντίπαλο να κλείνεται και να δίνει χώρο. Η Σαουθάμπτον από το ξεκίνημα έψαξε την αντεπίθεση, ξεκινώντας με 5 στην άμυνα.

«Το παιχνίδι ήταν τόσο δύσκολο. Έκλεισαν όλους τους χώρους, έπαιξαν με 5 στην άμυνα και έψαξαν το σκορ στην αντεπίθεση και από στημένα», τόνισε ο Ρανιέρι. Ο Μπέρτραντ λειτούργησε ως τρίτος στόπερ, με τον Τάργκετ να βοηθάει αμυντικά πάνω στον Μαχρέζ. Ακόμη και όταν ο Κούμαν έβαλε τον Τάντιτς στη θέση του Τάργκετ, ο Αλγερινός δεν κατάφερε να βρει χώρους.

Ο Ντρίνκγουοτερ και ο Καντέ το έκαναν και πάλι

Υπάρχουν δύο εκπληκτικές σταθερές στη φετινή Λέστερ. Ο Ντρίνκγουοτερ συνήθως κάνει τις περισσότερες πάσες, τη στιγμή που ο Καντέ την περισσότερη αμυντική δουλειά. Αυτό συνεχίστηκε και στο ματς με την Σαουθάμπτον. Αν και οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, ο Ντρίνκγουοτερ έκανε 56 πάσες, 17 περισσότερες από κάθε άλλον και βάζει πλώρη για το Euro.

 

Τελευταία Νέα